Ülkemizde yine seri cinayetler işlendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkan

New member
Allah rahmet eylesin :(. o rakamlar cok büyük ihtimalle dogru(ymuş)

geride kalanlara yasam mücadelesindekilere bekleyenlerine bizlere Allah sabır versin

buarada hadi şaşıralım

Kazanın yaşandığı madeni işleten Soma Holding AKP’ye göbekten bağlı çıktı

Sendika.org.’un haberine göre Maden kazasının gerçekleştiği işletme olan Soma Holding’in AKP ile çok yakın bağlar içinde olduğu belirtiliyor. Soma Holding Maden İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru’nun eşi Melike Doğru 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve seçildi. Doğru, AKP’yi Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde de AKP’yi temsil ediyor.

Doğru ailesi aracılığıyla oldukça şaibeli bir şekilde yapılan kültür merkezinin tabelasında hem Soma Belediyesi’nin hem de Soma Holding’in logoları yer alıyor. Soma Şoförler Odası’nın arkasında yer alan ve belediyeye ait yeşil alan olarak geçen bölgede yapılan bu kültür merkezinin adını da Melike Doğru’dan alıyor: Melike Doğru Sosyal Tesisleri Gülbin Düğün Salonu.

Ayrıca Soma halkı, Soma Holding’in çıkardığı kömürlerin belediye tarafından Soma’da seçim öncesi dağıtıldığını ayrıca üzerinde ‘satılmaz’ yazan bu kömür torbalarının AKP’nin seçim çalışmalarında kullanılmak üzere Türkiye’ye dağıtıldığını söylüyor.

Bununla beraber Soma’da son dönemin en çok sorulan sorularından biri de Ramazan Doğru’nun kısa sürede nasıl Soma’nın en çok konuşulan isimlerinden biri olduğu? Soma’da Ramazan Doğru’nun Özel Vefa Hastanesi’ni almak için girişimlerde bulunduğu iddia ediliyor (HABER MERKEZİ)
http://www.evrensel.net/haber/84251/soma-holding-akpnin-yakini-cikti.html#.U3KP_BZORc4

c@n

Super Moderator
Allah rahmet eylesin... :( diyecek soz bulamiyorum....

TeamPASAOGLU

khan

Member
Allah rahmet etsin, yakınlarına sabırlar versin, inşallah kayıplar artmaz. Diyecek çok söz var da burası yeri değil...

serkanuludag

New member
okadar çok üzüldüm ki ölü sayısı 201 ama bu 400 ü aşabilirmiş

milli yas ilan edilmesi gerekiliyor

allahtan ailelere sabır dilemekten başka bir şey yapılamıyor gerçekten

Arkadaşlar
Benim kardeşim de o şirkette emniyet mühendisi gece vardiyasına gideceği için şükürler olsun ki (benim için tabi) iyi haberlerini aldım. Dün saat 17:00 den beri kurtarma çalışmaları için orada, kendisi ile henüz görüşemedim ama Annem yanındaydı onunla görüşüyorum.

Ölü, yaralı ve mahsur kalanlar hakkında net bilgi yok.

Orada halkın konuştuğu 270 den fazla ölü olduğu ve ~200 kişininde hala yeraltında olduğu konuşuluyor.

İnşallah be rakamlar gerçek değildir ve mahsur kalanlar sağ salim kurtulur.

Allah ölenlere rahmet ailelerine ve milletimize sabırlar versin.

"Şirketin AKP ye yakın olduğunu biliyorum. Mitinglere otobüsler ile işçi taşıdıklarını gözümle gördüm."

huss25

New member
Allah (cc) ölenlere rahmet yakınlarına sabır versin arkadaşlar şu elim olayı siyasete alet etmek sıcağı sıcağına ordaki işçilerimize karşı ayıp olmuyormu birkaç gün sonra elinizde net bilgiler olsun konuşun ama ortalık toz duman her konuda en acısında bile ülkemizde her konu siyasete çekilmek zorundamıdır ki varsayalım akp li şirket bir kaza olmuş burdan çıkarmamız gereken ders akpye oy vermemek mi nedir amacınız lütfen ölülerini bile gömmedi kavuşamadılar bile biraz yas tutalım tutmuyorsak yas tutulana kadar saygı gösterelim sonrasında ihmaller varsa sorumluları hakkında hep beraber elimizden ne geliyorsa yapalım hep birlikte ama artık en acı olaylar bile birbirimizden ayrışma sebebi olmasın.

branke

New member

Allah ölenlere rahmet, ailelerine sabırlar versin.

Forumda siyaset konuşulacak bir yer yoksa siyaseti karıştırmayalım.

Benim de bu olayın gerçekleşmesine mani olmayan yetkililere, onlara oy verenlere söyleyecek çok lafım var.:mad:

Kendimi tutuyorum.

babıesrar

New member
Allah rahmet eylesin. İnşaallah rakamlar o kadar değildir. Bir Akp muhalifi olmamla beraber, söz konusu şirketin Akp ile bağlantısını sıcağı sıcağına öncelemek bence de problemli bir tutum. Lakin yukarıdaki yorum yapan arkadaşların hiçbiri meseleyi Akp'ye oy vermeme propagandasına dönüştürmüş değil. Bence siz farkında olmadan Akp'ye oy verme konusunda savunma refleksine girmişsiniz.
@huss25

Edit: Cevabımı yazarken branke'nin mesajı yoktu.

Berkan

New member
siyaset karısıcak bişey yok olay direk onla alakalı....

bu madenleri baska millet /hükümet denetlemeyecek basta olan hükümet yapacak(tı) yada yasayı/kanun/kural/denetleme yapması gereken baska bir ülkenin meclisi vekilleri degil , Türkiyenin vekili meclisi yapması gerektiği için. tam olarak gobekten karısır. onlar suclu tabiki basta chp mhp vs ne olsaydı onun hakkındada olurdu mevzu onlar degil suan basta olan akp oldugundan dolayı...

alınmasın gücenmesin kimse. yandaşı diye olan haberi koydum görmeyen gorsün diye tek kelimede etmedm.

buda bi abimin yazısı

taşeronluğu ana çalışma biçimi olarak dayatacaksın, kamuyu tasfiye edeceksin, yandaş firmaları denetimden muaf bırakacaksın, ülkenin yarısı kayıtdışı çalışacak, sendikalaşmayı engelleyeceksin ondan sonra bu yaşananlar karşısınında hükümeti eleştirmeyin diyeceksin. siyaset yapmayın diyeceksin,
hmm peki tamam

edit: 19 Mayısta iptal edildi buarada ....

2.edit:yada icerdeki kayıtsız calısan iscilerde + cocuk iscide varmı hatrı sayılır ölcüde 15 yaşında cocuk oldü icerde yazık günah degilmi

dün degilmiydi 15 yasındda ne işin var sokakta diyen bugunde demezlermi ne işin var 15 yasında madende diye

huss25

New member
denetleme yapılmadı ise bende kızarım tabiki ama akp li şirket lafı enteresan geldi. Ben ne yapalım yani derken oy verme refleksi ile değil o mesajın içindeki mesaj nedir yani ne anlayalım demek istedim. Şu aşamada akp li şirket sözü çok basit geldi bana kaza ideoliji bağlamı çok mantıklı gelmedi bana, ha birde ihmal durumu var ise onunla bağlayan somut deliller olur ise bende tepkimi neden koymayayım lakin her olaydan sonra bunları her tarafa çekme konusunun ucunu açarsak ilerde bu olayları kullanarak duygularımızı bile kullanabilirler kim bilir bende diyorum belki sabotajdır ama bunu burda dillendirmem çünkü acılar var bunların arasında bizim teorilerimiz biraz daha acı katar insanlara biz her bu tür olayda direk yetkilileri suçlarsak vicdandan yoksun birileri bunun prim yaptığını görür ise duygularımızla oynamak için bile yapabilir bunların tekrarını ne yaparsak yapalım somut bilgilerle suçluyu mahkum kılarsak ilerde bu ve bunun gibi olayların spekülasyonlara açık olmaması için doğru olanı yapmış oluruz o suçluda herkezin gözünde ve gönlünde mahkum olur ve ne yaparsak yapalım duygularımızın yüksek olduğu anlarda kimsenin bizim duygularımıza kolayca yön verebileceği durumlara açık kapı bırakmayalım.

huss25

New member
15 yaşındaki işçiler muhabbeti kesinlikle yalan hocam bakın yine burda tuhaf bilgiler dolaşıyor yapmayın şunu açıkça başlıkta çok ön yargılı ve duyguları sırf ideoloji için harekete geçirmek amaçlı burası insanların bir araba modeli çatısında birlikte bilgi paylaşımı için bir araya geldiği bir forum burdaki arkadaşların çoğusunun ideolojisi belli bu bile bence acı bir durum hele hele şu olay durumunda bile burdan ideoloji kapsamında kendimizce vazifeler çıkarıyor olmamızda acıdır bakın ilerde somut deliller çıksın bende tepki koyarım kızarım ama yapmayın artık lütfen diyorum şu sosyal medya karalama kampanyalarına merkez oldukça yarın bir gün gerçek bir konuda delilleri ile sabit bir şuçlu bile olsa yabancı çoban misali burdaki bilgilere inanmamaya başlayacak insanlar hatta başladı bile yapmayın biraz sağduyu.

branke

New member

Bir ülkede oluşan her İYİ ve KÖTÜ olaylardan hükümet sorumludur.

Onların göremediklerini, veya görmek istemediklerini, yanlışlarını muhalefet görmek ve dile getirmek zorundadır.

Hükümet muhalefeti kaale almaz, çözüm aramazsa vatandaşın Hükümeti eleştirmesi en doğal hakkıdır.

Basitçe böyle.

Çok üzgünüm, daha fazla yazmak istemiyorum.

amorusso

New member
Olenlere rahmet, Kalanlara sabir diliyorum, insaallah Kayip sayisi az olur.

Yanliz bu forumda ben bugune kadar siyaset yapildigini gormedim, bence yeri degil, her partiye oy veren insan var fakat akpydi mkppeydi bunlar yuzeysel isler, onemli olan hala bu ulkede insan hayati cok ucuz.

Konuya gereken admin mudahalesini bekliyoruz.

serkanuludag

New member
“Sayın Başbakan Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’na çıkar, der ki ‘Somalı işçi kardeşlerim burada mı…’ Askeri bir disiplinle 3 bin tane dizilmiş Somalı maden işçisi baretleri kaldırırlar. Neşesiz, mutsuz, heyecansız dimdik dururlar.
Çünkü bir gün önce onların yemek fişleri madende toplanmıştır. Ertesi gün miting alanı çıkışında geri dağıtılacaktır. Başbakan selamlanacak, çıkarken kimlik geri alınacaktır. Yevmiye işlemektedir, Başbakan için görev yapılmaktadır. Selamı çakarsın, çakmadıysan ertesi gün işinden olursun. İşinden olmayanlar madene inerler. Maden patlar, işçi ölür. Ölen ölür, kalan sağlar Recep Tayyip Erdoğan’a yetmektedir."
Üzüldünüz mü? Hadi oradan..

huss25

New member
Olenlere rahmet, Kalanlara sabir diliyorum, insaallah Kayip sayisi az olur.

Yanliz bu forumda ben bugune kadar siyaset yapildigini gormedim, bence yeri degil, her partiye oy veren insan var fakat akpydi mkppeydi bunlar yuzeysel isler, onemli olan hala bu ulkede insan hayati cok ucuz.

Konuya gereken admin mudahalesini bekliyoruz.
buna bende katılırım insan hayatı ucuz ülkemizde malesef lakin bu geçmişten beri böyle buna nasıl bir çözüm bulunabilir yetkilileri buna zorlamaya çalışmamız lazım 1999 depreminde de bu görüldü binalara nasıl ruhsat verildiği filan malesef o konuda bu acıyı yaşadıktan sonra yeni deprem yönetmeliği ile bu giderildi gibi görünüyor en azından bölgesel olarak umalımda bu acı olayın tekrarının yaşanmasına gerek kalmadan çok ciddi yeni standartlar getirilir.

huss25

New member
“Sayın Başbakan Manisa’da Cumhuriyet Meydanı’na çıkar, der ki ‘Somalı işçi kardeşlerim burada mı…’ Askeri bir disiplinle 3 bin tane dizilmiş Somalı maden işçisi baretleri kaldırırlar. Neşesiz, mutsuz, heyecansız dimdik dururlar.
Çünkü bir gün önce onların yemek fişleri madende toplanmıştır. Ertesi gün miting alanı çıkışında geri dağıtılacaktır. Başbakan selamlanacak, çıkarken kimlik geri alınacaktır. Yevmiye işlemektedir, Başbakan için görev yapılmaktadır. Selamı çakarsın, çakmadıysan ertesi gün işinden olursun. İşinden olmayanlar madene inerler. Maden patlar, işçi ölür. Ölen ölür, kalan sağlar Recep Tayyip Erdoğan’a yetmektedir."
Üzüldünüz mü? Hadi oradan..
bunu alıntı yapacaktım hoş değil dediğim mesajım bu mesaja ithafendir.

huss25

New member
hükumeti eleştirin eleştirmeyin demiyorum ama somut deliller ile eleştirin şehir efsanesi yada teorilerle değil ve şu zamanda değil yas bitsin saygı duyalım biraz.

serkanuludag

New member
Benim elestirim 15 gun once turkiye buyuk millet meclisinde dile getirilmis ve yazimin kaynagi chp milletvekilidir bunu somut konulara dayanarak soyluyorum ... Soyut olan birsey yok

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...