bu aracin frenlerine guvemeyin !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

HARUN

New member
iki tarafıda yıllardır çok yakın tanıyorum diyebilirim , erkan abide emir vericek insan değil , adminlerimizde ali ,can abi,yusuf abide s.git dicek karekterde insanlar değil . tamamen ramazanın yan etkisi kimse biyere gitmesin herkes sakin olup sorunu hep birlikte çözmek için çabalasın :)

c@n

Super Moderator
Millet gunaydin... konu uzerinde Celik Motor calisiyor ve Kore ile iletisime geciliyor..

Daha once de yazdigim gibi konu hakkinda Celik Motor ile irtibat halindeyim.. bilgiler geldikce burdan size de yazacagim..

TeamPASAOGLU

berkan1981

New member
Teşekkürler can ben sahsen bir tüketici olarak uzerime dusen gorevi yaptim şikayetçi arkadaslar en azindan servisde ariza kaydi actirsinlar aeaclari icin

rayen

Super Moderator
Konuyu okudum ve gereksiz bir gerilimin oluştuğunu gördüm. Şimdi bir durum tesbiti yapalım da herşey net anlaşılsın. Forumun bir zamanlar Çelik Motor ile iyi ilişkiler oluşturduğu bir gerçektir. Bu iyi ilişkinin sonucunda bir çok forum üyesi sorunlarını kısa yoldan çözme olanağına kavuşmuştur. Tabi bu iyi ilişkiler dönemi benim sayemde değil, forum adminlerinin sayesinde olmuştur. :)
Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek gerekir. Ama ne zaman Çelik Motorla ilgili eleştiriler başlamış o zamanda Çelik Motor forumlarda yazılanlara inanmayın demiştir. O zaman aslında her zaman var olan ama bizim görmek istemediğimiz bir gerçek ortaya çıkmıştır. Nedir bu gerçek? Benimle ilgili hep iyi şeyler söyle, reklamımı yap vs. ama beni eleştirirsen seni tanımam, ciddiye almam gerçeği. Kendi açılarından haklı olabilirler. Firmanın derdi araç satmak. Bizim gibi forumlarda araçlarla ilgili övgüler zirve yapacak ki, araçlar kolay satılsın. Günümüzde internette araştırma yapmadan araç alan var mı? yok. O zaman forumlar bu açıdan iyi bir zemin oluşturuyor. Firmalar açısından bu forumlar bulunmaz bir nimet diye düşünürken, Türkiye'de tam tersi oluyor. Oysa, firma bir temsilcisiyle burada olumlu ya da olumsuz görüşlere karşılık düşüncelerini, tutumunu net bir biçimde dile getirse kendisi açısından bir avantaj sağlayacak. Ama bunu düşünecek firmayı ara ki bulasın. Şimdi forum üyeleri de zandediyor ki, forum Çelik Motorun. Doğal olarak da bu sorunumuzu firmaya iletin diyorlar. Oysa öyle bir şey yok. Bu net bir biçimde anlaşılsın. Bu nedenle kişiler arasındaki suçlamaları, atışmaları gereksiz bulurum, tartışmanın da tatlıya bağlanmasını umut ediyorum.
Yapılması gereken, araçla ilgili hangi sorun olursa olsun kayıt açtırmak, bilinçli bir tüketici olunduğunu karşı tarafa hissettirmek, gerekirse yasal yolları kullanmak. Forumda da paylaşmak gerekiyorsa paylaşmak, çözüm üzerinde fikir yürütmek. Ben kendi adıma bedavaya Kia çığırtkanlığı yapmamak için protesto ettim ve forumda yazmaktan vazgeçmiştim. Bu protesto anlaşıldı mı? tabii ki hayır. Ama en azından benim yazılarımı okuyanlar anlamıştır diye ümit ediyorum. Bedavaya çığırtkanlık yapmam derken para mı istiyorum? hayır. İlgi istiyorum. Kendime mi? hayır. Foruma ilgi istiyorum. Burada dile getirilenleri ciddiye almalarını istiyorum. Bu gerçekleşmediğine göre o zaman herkes her türlü düşüncesini forumdaşlarını kırmadan dile getirsin, firmaya karşı da haklı zeminde en acımasız eleştirilerini yapsın.
Ben tüketiciysem eğer, haksızlık yapmadan eleştiririm ve hakkımı sonuna kadar ararım. Diyebilirsiniz ki, biz bunları yaparsak bizim araçları ikinci elde kimse almaz, piyasası düşer. Merak etmeyin, kör satıcının kör alıcısı olur. Kimsenin aracı da yolda kalmaz, bir şekilde hepsi yürür.
Sonuç olarak sizi ciddiye almayanlar için birbirinizi kırmaya, restleşmeye değmez. Önce dostluk, sonra araçlar gelir.

Kadir KURT

New member
Konuyu okudum ve gereksiz bir gerilimin oluştuğunu gördüm. Şimdi bir durum tesbiti yapalım da herşey net anlaşılsın. Forumun bir zamanlar Çelik Motor ile iyi ilişkiler oluşturduğu bir gerçektir. Bu iyi ilişkinin sonucunda bir çok forum üyesi sorunlarını kısa yoldan çözme olanağına kavuşmuştur. Tabi bu iyi ilişkiler dönemi benim sayemde değil, forum adminlerinin sayesinde olmuştur. :)
Kendilerine bir kez daha teşekkür etmek gerekir. Ama ne zaman Çelik Motorla ilgili eleştiriler başlamış o zamanda Çelik Motor forumlarda yazılanlara inanmayın demiştir. O zaman aslında her zaman var olan ama bizim görmek istemediğimiz bir gerçek ortaya çıkmıştır. Nedir bu gerçek? Benimle ilgili hep iyi şeyler söyle, reklamımı yap vs. ama beni eleştirirsen seni tanımam, ciddiye almam gerçeği. Kendi açılarından haklı olabilirler. Firmanın derdi araç satmak. Bizim gibi forumlarda araçlarla ilgili övgüler zirve yapacak ki, araçlar kolay satılsın. Günümüzde internette araştırma yapmadan araç alan var mı? yok. O zaman forumlar bu açıdan iyi bir zemin oluşturuyor. Firmalar açısından bu forumlar bulunmaz bir nimet diye düşünürken, Türkiye'de tam tersi oluyor. Oysa, firma bir temsilcisiyle burada olumlu ya da olumsuz görüşlere karşılık düşüncelerini, tutumunu net bir biçimde dile getirse kendisi açısından bir avantaj sağlayacak. Ama bunu düşünecek firmayı ara ki bulasın. Şimdi forum üyeleri de zandediyor ki, forum Çelik Motorun. Doğal olarak da bu sorunumuzu firmaya iletin diyorlar. Oysa öyle bir şey yok. Bu net bir biçimde anlaşılsın. Bu nedenle kişiler arasındaki suçlamaları, atışmaları gereksiz bulurum, tartışmanın da tatlıya bağlanmasını umut ediyorum.
Yapılması gereken, araçla ilgili hangi sorun olursa olsun kayıt açtırmak, bilinçli bir tüketici olunduğunu karşı tarafa hissettirmek, gerekirse yasal yolları kullanmak. Forumda da paylaşmak gerekiyorsa paylaşmak, çözüm üzerinde fikir yürütmek. Ben kendi adıma bedavaya Kia çığırtkanlığı yapmamak için protesto ettim ve forumda yazmaktan vazgeçmiştim. Bu protesto anlaşıldı mı? tabii ki hayır. Ama en azından benim yazılarımı okuyanlar anlamıştır diye ümit ediyorum. Bedavaya çığırtkanlık yapmam derken para mı istiyorum? hayır. İlgi istiyorum. Kendime mi? hayır. Foruma ilgi istiyorum. Burada dile getirilenleri ciddiye almalarını istiyorum. Bu gerçekleşmediğine göre o zaman herkes her türlü düşüncesini forumdaşlarını kırmadan dile getirsin, firmaya karşı da haklı zeminde en acımasız eleştirilerini yapsın.
Ben tüketiciysem eğer, haksızlık yapmadan eleştiririm ve hakkımı sonuna kadar ararım. Diyebilirsiniz ki, biz bunları yaparsak bizim araçları ikinci elde kimse almaz, piyasası düşer. Merak etmeyin, kör satıcının kör alıcısı olur. Kimsenin aracı da yolda kalmaz, bir şekilde hepsi yürür.
Sonuç olarak sizi ciddiye almayanlar için birbirinizi kırmaya, restleşmeye değmez. Önce dostluk, sonra araçlar gelir.

Super bir aciklama olmus aynen katılıyorum +1

serdar1457

New member
benim herkese övdüğüm aracım şimdi frenleme mesafesinde durmuyormu nedir sonuç ?

oto yolda 190 a kadar bastım sert durmam gereken bir durum olmadı su ana kadar sıkıntı yaşamadım aracım 5 bin km de

bu yazılanlar benide tedirgin etti.

sıfır araç alıyorsun yeni fren sistemi neden alayım bu araç hiç testlerden geçmiyormu arkadaş nasıl iş yaptık kia trenine bindik josefsalvatini hocam nerdesin sayende kırmızı ceed i aldık mar otodan hatırlarsın beni hatamı ettik acaba ?

severek aldım biniyorum aracıma umarım sıkıntı yaşatmaz bize aktif değilim forumda ama bu konu önemli dikkatle takip edeceğim

badire atlatan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum verilmiş sadakanız varmış. ama kia buna çözüm bulmalı hesap vermeli muz cumhuriyetimi burası

berkan1981

New member
benim herkese övdüğüm aracım şimdi frenleme mesafesinde durmuyormu nedir sonuç ?

oto yolda 190 a kadar bastım sert durmam gereken bir durum olmadı su ana kadar sıkıntı yaşamadım aracım 5 bin km de

bu yazılanlar benide tedirgin etti.

sıfır araç alıyorsun yeni fren sistemi neden alayım bu araç hiç testlerden geçmiyormu arkadaş nasıl iş yaptık kia trenine bindik josefsalvatini hocam nerdesin sayende kırmızı ceed i aldık mar otodan hatırlarsın beni hatamı ettik acaba ?

severek aldım biniyorum aracıma umarım sıkıntı yaşatmaz bize aktif değilim forumda ama bu konu önemli dikkatle takip edeceğim

badire atlatan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum verilmiş sadakanız varmış. ama kia buna çözüm bulmalı hesap vermeli muz cumhuriyetimi burası
merhaba arkadasım iyi niyetli dileklerin için öncelikle teşekkür ederım moderatör arkadaşlarda ellerınden geldıgı kadar bızım yanımızda ve bızım ıcın bazı görüşmelerde bulunuyorlar bizlerin hukukisürec için birer tüketici olarak servise gidip bu sorun hakkın arıza kayıt formu actırmamız gerekıyor ben gecen hafta actırdım servısdekı elemanlar bıle trajı komık bi cvp verdiler bana aracın yazılımından kaynaklanıyormuş ey yarabbım gerci ben he dedım gectım ;)

c@n

Super Moderator
Su bir gercek yeni ceed lerin frenlerinde sikinti var. Ben eski aracimda sirf bu sorun yuzinden ugak bir kaza yasadim. Simdi burda yapilmasi gereken, eger aracinizda her hangi bir problem sezinliyorsaniz seevislerden kayit actirin, bunula da yetinmeyip Celik Motor a sikayet te bulunun.

Daha once de yazdim ama anlasilan kimse okumuyor.. bir daha soyluyorum hem servise hem de celik motor a durumi bildirin, eher mumkunse ekstra olarak ta direkt kore ye yazin..

Celik motor bu konunun uzerine gidecektir bu bana veeilen cevaplardan belli, ama sonuc ne cikacak onu bilmiyorum...

Rasim abi o senim dedigin malesef hic olmayacak elestirdigin anda seni direkt kotu adam yapacaklardir, ama suda su gevirmez bir gercek ki Celik Motor bu siteyi sonuna kadar takip ediyor ve gostermesede siteye ve icerigine onem veriyor... bu bile ufak ta olsa bir gelismedir... allahi var iyi iliskilerimiz sayesinde baya isimizde goruldu onuda unutmamak lazim ki zayen sende soylemeissin...

Ama senin gibi degerli bir abimin buraya sirf bu dandik sebeb yuzunden kusmeyip tekrar yazmasini cok isterim.. netice de desigin gibi burda onemli olan dostluk, 4 tekerleklee bu dostliga ulasmak icin kullandigimiz bir aractir sadece... o aeac gider baska arac gelir ama dostluk baki kalir... tekeardan aktif olmani dilerim...

Offf anasini satayim ne yazdim be...:))

TeamPASAOGLU

babıesrar

New member
hakkaten ne yazdın be abi..heyecandan komşu harfler yer değiştirmiş hatta :D

berkan1981

New member
can olur kardesım böle yazım hataları son paragrafın altına ımzamı atarım sonucta hersey dostluktan ıbarettır.

passenger59

New member
Merhaba
Berkan arkadaşımızın başına gelen olaydan sonra bende fren konusuna odaklanmış olduğum halde,bahsi geçen fren hatasını bir türlü yaptıramadım.Aracım şu anda 13800 km de 2012 model ceed premium.200 km süratte sonuna kadar asılmama ve aracın arka koltuğunda ne varsa yanıma gelmesine ve kusacak duruma gelmeme rağmen herhangi bir falso izlemedim.Daha sonra aynı testi 60-70 km/h süratlerde onlarca denemeye rağmen bir falso yakalayamadım.
Fren keskinliği daha önceki bir mesajımda da belirttiğim gibi, 508 (sanırım disk çapı 300 mm civarı) kadar olmasada ciddi bir hata ile karşılaşmadım.Acaba seri ile ilgili bir fark,üretim grupları ile ilgili bir fark mı var yoksa sadece belli koşullarda mı ortaya çıkıyor çözemedim.Aracı 2012 ekiminde aldım yanlış hatırlamıyor isem.Diğer arkadaşlarında boş yol ortamında benzeri testi yapmaları durumunda, en azından, kia bir çözüm getirene kadar, bu olayın hangi koşullarda gerçekleştiğini anlamış ve ona göre tedbir alma imkanına kavuşmuş oluruz.Ben testlere devam edeceğim.Bu gece Ankara yağışlı olduğu için çıkamadım.Yarın yağış olmaz ise 23 00 sularında tekrar teste çıkacağım.Sonuçları sizlerle paylaşırım.Test yapan başka arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar ise sevinirim

berkan1981

New member
Merhaba
Berkan arkadaşımızın başına gelen olaydan sonra bende fren konusuna odaklanmış olduğum halde,bahsi geçen fren hatasını bir türlü yaptıramadım.Aracım şu anda 13800 km de 2012 model ceed premium.200 km süratte sonuna kadar asılmama ve aracın arka koltuğunda ne varsa yanıma gelmesine ve kusacak duruma gelmeme rağmen herhangi bir falso izlemedim.Daha sonra aynı testi 60-70 km/h süratlerde onlarca denemeye rağmen bir falso yakalayamadım.
Fren keskinliği daha önceki bir mesajımda da belirttiğim gibi, 508 (sanırım disk çapı 300 mm civarı) kadar olmasada ciddi bir hata ile karşılaşmadım.Acaba seri ile ilgili bir fark,üretim grupları ile ilgili bir fark mı var yoksa sadece belli koşullarda mı ortaya çıkıyor çözemedim.Aracı 2012 ekiminde aldım yanlış hatırlamıyor isem.Diğer arkadaşlarında boş yol ortamında benzeri testi yapmaları durumunda, en azından, kia bir çözüm getirene kadar, bu olayın hangi koşullarda gerçekleştiğini anlamış ve ona göre tedbir alma imkanına kavuşmuş oluruz.Ben testlere devam edeceğim.Bu gece Ankara yağışlı olduğu için çıkamadım.Yarın yağış olmaz ise 23 00 sularında tekrar teste çıkacağım.Sonuçları sizlerle paylaşırım.Test yapan başka arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar ise sevinir

hüseyin kardeşim seri olarak aynı seri araclar bende 2012 ekım ayında aldım yuksek hızda bendede yapmadı 200km hızla gıderken kesınlıkle yapmadı ama 90 km hızda kızaklama yaptı

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Merhaba
Fren keskinliği daha önceki bir mesajımda da belirttiğim gibi, 508 (sanırım disk çapı 300 mm civarı) kadar olmasada ciddi bir hata ile karşılaşmadım.Acaba seri ile ilgili bir fark,üretim grupları ile ilgili bir fark mı var yoksa sadece belli koşullarda mı ortaya çıkıyor çözemedim.Aracı 2012 ekiminde aldım yanlış hatırlamıyor isem.Diğer arkadaşlarında boş yol ortamında benzeri testi yapmaları durumunda, en azından, kia bir çözüm getirene kadar, bu olayın hangi koşullarda gerçekleştiğini anlamış ve ona göre tedbir alma imkanına kavuşmuş oluruz.Ben testlere devam edeceğim.Bu gece Ankara yağışlı olduğu için çıkamadım.Yarın yağış olmaz ise 23 00 sularında tekrar teste çıkacağım.Sonuçları sizlerle paylaşırım.Test yapan başka arkadaşlarda deneyimlerini paylaşırlar ise sevinirim
huseyın abi sende yay var buyuzden one yıgılma azalıyor ve panık fren merkezı daha gec algılıyor abs devreye hemen gırmıyor
sorun 30 km lı hızlarda anı fren de onu denersen ıyı olur abi.

passenger59

New member
30 km süratlerde denemedim açıkçası. Bugün inşallah onu da deneyeceğim. Bu arada ,forum seninle daha güzel ,Yusuf kardeşim. Yay dedin de, iyi ki önermişsin, iyi ki taktırmışım. Aracın viraj tepkileri tamamen değişti. Aracın savrulmasını sağlamak için epeyce bir çaba harcamak lazım.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
30 km süratlerde denemedim açıkçası. Bugün inşallah onu da deneyeceğim. Bu arada ,forum seninle daha güzel ,Yusuf kardeşim. Yay dedin de, iyi ki önermişsin, iyi ki taktırmışım. Aracın viraj tepkileri tamamen değişti. Aracın savrulmasını sağlamak için epeyce bir çaba harcamak lazım.
eyvallah abıcım sızlerle olmak güzel...

passenger59

New member
Arkadaşlar dün söylediğim üzere ,bugün 30 km/h süratler de fren testlerini yaptım kendimce.Evet 30 dan 0'a ilginç şeyler oluyor.50 ve üstü süratlerde hiç karşılaşmadığım tepkiler aldım.Umarım kia buna bir çözüm getirir.

babıesrar

New member
Abi bu yay olayı nedir? bi anlatabilir misin?

passenger59

New member
Aracıma Yusuf kardeşimin önerisi ile eibach firması tarafından yeni kia ceed için üretilmiş yay kitinden taktım.Aracın yol tutuşunu daha iyi hale getirmek amaçlı.Aracı orijinal halinden 2 cm daha yere yaklaştırdı.Virajlarda ve ani direksiyon hareketlerinde araç daha oturaklı bir hale geldi.(Orijinali kötü anlamı yok tabi sözlerimde,zira yeni kia ceed lerin yol tutuşları başarılı).Sert girilen virajlarda savrulma riski,aracın yere 2 cm daha yakın olması ve yayların daha pozitif tepkileri nedenleri ile azaldı.2 cm düşme benim için çok yeterli geldi.Tam karar diyebilirim.Daha fazlası kasislerde veya dik otopark rampalarında sorun çıkarabilir.
özetlersem,kendimi virajlarda daha emniyette hissediyorum.Yaylar çok sert olmadıklaından konforu da çok etkilemedi.Umarım soruna cevap verebilmişim dir.Daha teknik açıklamayı belki moderatör arkadaşlardan biri yapabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...