bu aracin frenlerine guvemeyin !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akenatons

New member
Arkadaşlar biliyorsunuz pekçok marka potansiyel sorunlarla ilgili olarak araçlarını geri çağırıyor. Hatta Toyota bir modelinde paspasın fren pedalının altına sıkışarak tehlike yarattığı gerekçesiyle araçlarını çağırıp yeni paspas vermişti.

Bakın ABS, ESP demiyorum, paspastan bahsediyorum. (Bu da linki : Toyota bütün hibrid araçlarını geri çağırdı - Otomotiv- ntvmsnbc.com)

Bazı kişiler ne kadar dandik araba yapıyorlar da geri çağırıyorlar diyebilir. Ancak bu davranış marka algısında yaşanabilecek olumsuz düşüncelere ve maddi zarara aldırmadan güvenlik adına alınmış erdemli bir karardır. Zaten bu davranışı genelde japonlar yapar ki bu adamlar onurlarına gelecek herhangi bir lekede harakiri yaparak canlarını alan bir millettir.

Eğer herkeste bu sorun varsa bence Kia bunu biliyordur. Zaten piyasada yeni yeni tutunan bir aracı geri çağırarak prestij kaybı yaşamak istemiyorlardır. Benim kişisel düşüncem bu.

ali gürbüz

New member
Abi taş her yere....

Biz kimseye araçlarındaki sorunları çözüme kavuşturacağiz diye bir söz yada taahhüt vermedikki.

Sadece bilgi paylaşımı için burdayız.
Genede araya girerek dünya kadar insana yardımcı olduk.çelik motorla hep aracı olduk.
Çıksın bir kişide yalan desin.

Ama sanki ben söz verdimde yapmıyormuşum gibi konuşuluyor.
Başkasıda aynen diye onaylıyor.

Burda hepimiz birbirimizden haberdarız.
Servise gidin kayıt açtırın hepiniz.
Toplu hareket edin.
Sonrada istediğinizi alamadıgınızı düşünüyorsanız dava açın.

Ben ne çelik motorun yanındayım nede başkasının.

Forumdan Gitmek isteyenlere de ve onu onaylayanlara da beş dakıka durmamalarını tavsiye ediyorum.

amorusso

New member
Abi taş her yere....

Biz kimseye araçlarındaki sorunları çözüme kavuşturacağiz diye bir söz yada taahhüt vermedikki.

Genede araya girerek dünya kadar insana yardımcı olduk.çelik motorla hep aracı olduk.

Toplu hareket edin.

Forumdan Gitmek isteyenlere de ve onu onaylayanlara da beş dakıka durmamalarını tavsiye ediyorum.
Benden de buna "aynen " :)

babıesrar

New member
Ali kardeşim, ceronimonun yazdığını yanlış anladığınızı düşünüyorum. ben senin idda ettiğin gibi bi tehtid vs anlamadım o mesajda.. üslubun daha düzgün olmasını isteyebilirsin ama o adamın ve de aynen diyen benim tehtidvari niyetimiz olduğunu düşünmen üzücü. böyle bi sonuca varmana neden olduysam kusurma bakma hakkını helal et. Lakin ben kimsenin bu sitede bu kadar samimi bi ortam varken adminleri yada başkalarını tehtid etmeye cüret edeceğini düşünmüyorum. Bu zandan dolayı ben ceronimonun mesajında böyle bi algı görmedim. Tabi ki ne bu site ne de adminler bizim araçlarımız için çözüm bulma aracı değil.. bu anlamda bir ''emrivaki'' hissettirdiyse kendi adıma özür dilerim. En azından benim niyetim bu değil.. Eski ceed kullanıcılarının mekanı olma ihtimali ise ancak ve ancak bi sonuç olabilir. Bundan kimin ne yararı olur ki tehtid etsin bununla. Hakkaten de bu ihtimal dahilinde olan bişeydir. Sonuçta yeni ceed sahipleri tek tek araçlarını satarlarsa aynı elemanların siteye uğrama sıklıkları doğal olarak azalacaktır. Dediğim gibi bu bi tehtid değil anca bi durum tespitidir bana göre..selametle

ali gürbüz

New member
Ali kardeşim, ceronimonun yazdığını yanlış anladığınızı düşünüyorum. ben senin idda ettiğin gibi bi tehtid vs anlamadım o mesajda.. üslubun daha düzgün olmasını isteyebilirsin ama o adamın ve de aynen diyen benim tehtidvari niyetimiz olduğunu düşünmen üzücü. böyle bi sonuca varmana neden olduysam kusurma bakma hakkını helal et. Lakin ben kimsenin bu sitede bu kadar samimi bi ortam varken adminleri yada başkalarını tehtid etmeye cüret edeceğini düşünmüyorum. Bu zandan dolayı ben ceronimonun mesajında böyle bi algı görmedim. Tabi ki ne bu site ne de adminler bizim araçlarımız için çözüm bulma aracı değil.. bu anlamda bir ''emrivaki'' hissettirdiyse kendi adıma özür dilerim. En azından benim niyetim bu değil.. Eski ceed kullanıcılarının mekanı olma ihtimali ise ancak ve ancak bi sonuç olabilir. Bundan kimin ne yararı olur ki tehtid etsin bununla. Hakkaten de bu ihtimal dahilinde olan bişeydir. Sonuçta yeni ceed sahipleri tek tek araçlarını satarlarsa aynı elemanların siteye uğrama sıklıkları doğal olarak azalacaktır. Dediğim gibi bu bi tehtid değil anca bi durum tespitidir bana göre..selametle
Sizede selametle.

volkanba

New member
Öncelikle çok geçmiş olsun, Ben daha yeni aldıgım için yasadıgımda da bu sorunu benden kaynaklandıgını dusunmustum, :) ben celik motora yazdım. Gelen cevaba göre bu işi takip edeceğim. Kendi canımızı geçelim ailemizi taşıyoruz. boyle bi hatadan aile bireyimize birsey olsa allah korusun hiçbirseyi gözü görmez insanın.

Yazdıgım mesaj asagıdadır.

Selam Sayın Yetkili, Kia ceed forumda arkadaslarımızın yasadıgı olaylar artık beni 3 ay önce aldıgım zevkle herkese överek bindiğim aractan soguttu, celik motor olarak dünya devi araba markalarının yaptıgı hassasıyeti yapmanızı gerekli ise Fren sisteminden dolayı arabaları geri cagırmanızı istiyorum.

Bu konu hakkında bir geri dönüş yapılmadıgı durumda Tüketici hakları mahkemesine basvuru yapıp bilirkişi raporuna kadar tüm detayları arastıracagım.

Fren problemi konu başlığı
http://www.ceedclubtr.com/forum/uye-tanitimi-14/bu-aracin-frenlerine-guvemeyin-2542.html

Umarım bunca ceed kullanıcısının Canını önemseyecek bir firma ile calıstıgımızı bize hissettirirsiniz.

babıesrar

New member
Konuyu yabancı bikaç forumda aradım. Benzer bi sorun bulamadım. Saçma belki ama acaba trye gelenlerde mi bu sorun söz konusu:confused: Bu arada bizim buraya üye mi bilmiyorum ama donanımhaberden bi eleman mart ayında şöyle demiş konuyla ilgili ''bende yen, ceed var, geçen ay çok ciddi bir kaza tehlikesi atlattım, kavşağa bir kamyonet kontrolsüz çıktı, araçta tektim bütün gücümle frene bastım abs devreye girdi ve kısa masafede arabayı çok stabil durdurdu, 2008 corollam vardı, ceed bana daha stabil geldi...yani ben abs de herhangi bir gecikme veya durdurmazlık görmedim'' metesserdar ..Bu arkadaş sonuna kadar frene bastığını yazmış. Lakin ben kırşehirde frene tam güçle basmamama rağmen bi vuruntu ve boşluk hissi oluştu. Araç hemen durmadı. Anlamadım gitti

berkan1981

New member
ben bı maıl cektım çelik motora bakalım ne olcak dönüşü

volkanba

New member
Abi kırsehırde yol egimlimiydi? yani yokus asagı mı?

babıesrar

New member
yok abi gayet düzdü.. benzeri durum darendede de oldu. ama daha düşük hızda. ve şimdi farkettim asıl sorun düşük hızlarda. zira kırşehirden çok darendede olan canımı sıktı. çünkü bariz şekilde araç çok geç durdu...

omurkadir

New member
Abi taş her yere....

Toplu hareket edin.

aynen...şikayet kaydını hemen oluşturun servisten, buraya yazma işini yine yapın.
gerginliğin lüzumu yok.

erginy

New member
Arkadaşlar bu konu çok ciddi bir konu.

Bence bu sorunu yaşayanlar, hemen servis kaydı açtırmalı. Gerekirse topluca kia nın kendisine başvururuz ve araçlarını geri çağırmalarını talep ederiz.

Bu arada, bu problemi yaşayan arkadaşların araçları kaç model? Biliyorsunuz firmaların bazen bazı yıllardaki ürünlerinde sorunlar oluyor.

Fatih Hocamın verdiği ingilizce linki okudum. İnsanlar lastiklerin de problem yaratacağından bahsetmiş.

babıesrar

New member
Ergin nerdesin sen ya..görünmüyodun epeydir?

ali gürbüz

New member
Kesinlikle konu çok ciddi arkadaşlar.

Servisler bu konuya hiçbir şey yapamazlar.

Olay bir çok araçta var anladığım kadarıyla.

Mekanik bir eksik veya yetersizlik söz konusu sanırım.
Servis ancak şikayeti iletir üst merciye.
Üst merci olarakta çelik motor üretici kia ya durumu bildirmelidir.
Çelik motor kendi başına araçları geriye çağırma hakkına sahip değil.
İllaki kia genel merkezin bir teknik aksaklık oldugunu kabul etmesi gerekir.

Bunlarda şikayetlerle geri bildirimler ile olur.

erginy

New member
Kesinlikle konu çok ciddi arkadaşlar.

Servisler bu konuya hiçbir şey yapamazlar.

Olay bir çok araçta var anladığım kadarıyla.

Mekanik bir eksik veya yetersizlik söz konusu sanırım.
Servis ancak şikayeti iletir üst merciye.
Üst merci olarakta çelik motor üretici kia ya durumu bildirmelidir.
Çelik motor kendi başına araçları geriye çağırma hakkına sahip değil.
İllaki kia genel merkezin bir teknik aksaklık oldugunu kabul etmesi gerekir.

Bunlarda şikayetlerle geri bildirimler ile olur.
Katılıyorum, servisler birşey yapamaz ama hukuki yolların açılması için servis kaydını yaptırmak gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...