bu aracin frenlerine guvemeyin !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

josefsalvatini

Yasaklı Üye
konu sadece yeni kasa da degil eskı kasada aynıydı :)

arkadaslar çelik motor size hiç birsey yapmayacak emin olun bu olay aracın agırlık dagılımı ve fren sistemi ile alakalı ...

accent blue ile aynı fren i30 ve ceed de var

artı bircok benzer arabada da var abs sistemi bu sekılde calısıyır ama ceed de agırlık merkezı onde oldugujdan panık fren de abs panık fren merkezı frenler yetmedıgı agırlık one yıgıldıgı ıcın erken devreye gırıyor ve sonuc malum:(

fabıa rs de bu sorun hıc yok nedenı daha guclu fren ve dengelı agırlıkdan sebeb

araclar guzel donanım guzel ama çelik motor forumda yazılanlara ınanmayın degınce işin anlamı kalmıyor
rasım abı bu yuzden forumdan gıttı

c@n

Super Moderator
Sorun yaşayan arkadaşlar hepiniz Çelik Motor'a mail atın, birde Kore'ye direkt mail atın. Bende konu ile ilgili yine rahat durmayıp Çelik Motor SSH Müdürü ve Satış Müdürüne direkt mail attım. Konuyu link olarak ta verdim. Sorun yaşayanların hepsi buraya da yazsınlar...

ceronimo1978

New member
Arkadaslar 2010 yilindan bu yana aranizdayim cogunuzla bulusmalarda tanistik oturduk yemek yedik. Yani benim yazimi nasil degerlendirdiniz de boyle yorumlar yapilmis. Ya kardesim frenlerin tutmamasindan bahsediyoruz birlikte hareket edip cozum bulalim diyoruz sizde siteye yapilan bir tas atma olarak algiliyorsunuz. Sadece bilgi paylasimimidir bu sitenin misyonu? Daha otesi olmayacakmi ben yusuf abi doneminde boyle begenmezsen s.. git tarzi yazilar hic okumamistim.

ali gürbüz

New member
Admin lütfen bu konuyu en acilinden kia yada çelik motora bildirin ve çözüm arayin yoksa bu forum eski ceed kullanicilarinin mekani olacak
ÇELİK MOTORA BİLDİRİN VE ÇÖZÜM ARAYIN demek ne demek?
Babanızın uşağımı var?

Biz kimseye sadece sizin anladığınız gibi s..git demedik.
Kendi cümlelerinizi kendiniz adına kullanın.benim ağzımdan bu ve buna benzer bir cümle çıkmadı ve çıkmaz. yorumunuzda size kalsın.
Benim yazdıklarım açık.
Burda birbirinize destek olun. Birbirinizden hAberdar olun.
Bu sitenin başka amacıda yok.
Sizin istedikleriniz ekstradan yardımlar gönül işiydi.elimizden geldiğincede yaptık.

Yusuf abi bak yazıyor.
Onun dönemi kapanmamış demekki

ceronimo1978

New member
Benimki serzenisti yeni ceed sahibi yeni uyeler yanlis tanimasin ceed ailesini eski uyeler destek olsun admin destek olsundu. Ama sen bilip bilmeden anlamadan sormadan yazdin abuk subuk biseyler simdi de toparlamaya calisiyorsun kardesim. Neyse ben sikintimi serviste cozmenin yoluna bakarim kalin saglicakla

ali gürbüz

New member
Benimki serzenisti yeni ceed sahibi yeni uyeler yanlis tanimasin ceed ailesini eski uyeler destek olsun admin destek olsundu. Ama sen bilip bilmeden anlamadan sormadan yazdin abuk subuk biseyler simdi de toparlamaya calisiyorsun kardesim. Neyse ben sikintimi serviste cozmenin yoluna bakarim kalin saglicakla
Hala abuk sabuk konusuyosun diyorsun ne dıyımkı ben sana..

Hadi Güle güle size

maximous

New member
Hocam senin tarzda sorun var sanırım. Sen admin misin patron musun önce onu söyle bence. Arkadaş çok doğru tespit yapmış, resmen s.gidin havasındasın. Burası sadece senin babanın çiftliği ise halka açma bence, yok değilse de uslubune dikkat et..

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Hocam senin tarzda sorun var sanırım. Sen admin misin patron musun önce onu söyle bence. Arkadaş çok doğru tespit yapmış, resmen s.gidin havasındasın. Burası sadece senin babanın çiftliği ise halka açma bence, yok değilse de uslubune dikkat et..
Admin lütfen bu konuyu en acilinden kia yada çelik motora bildirin ve çözüm arayin yoksa bu forum eski ceed kullanicilarinin mekani olacak

yukarıdakı yazıyı yenı farkettım emir kipi tehdit vs hersey var
ama erkan ın sahur vaktı uyku halıne verıyorum ben

ayrıca cıflık meselesıne gelınce evet burası bızım cıflıgımız halka acık hemde begenmeyen ıstedıgını yapmakta ozgur....

maximous

New member
Bu arada arkadaşlar dün akşam bu konuyla ilgili Çelik Motora attığım mail üzerine bugün geri aradılar. Tabi her zaman ki gibi sanki bu sorunu ilk defa duymuş gibi davranıyorlar. Bende bir güzel sıraladım sorunları. Sonra yetkili servisin beni arayacağını, bende servis müdürünün bizzat aramasını istediğimi ilettim. Gün içerisinde de Gül-al servis müdürü Mehmet Ali Bey aradı. Kendisine sorunu ilettiğimde, o da ilk kez böyle bir şikayet duyduğunu ve kontrol için servise gelmem gerektiğini iletti. Bana ilk kez duyuyor olmaları çok ilginç geldi. Sonuçta burada o kadar şikayet eden arkadaşlardan en azından birinin Gül-al a gitmiş olabileceğini tahmin etmiştim. Demek ki yanılmışım..

c@n

Super Moderator
Soyle soyleyelim hem adminiz hem de patron... uslubta sikinti yok.. ilk once yazilana karsilik az bile... o yuzden isteyen istedigi gibi anlayabilir ancak burasi ister begenin ister begenmeyin bizim ciflik hem de halka acik olanindan..

Iyi aksamlar...

TeamPASAOGLU

maximous

New member
O zaman size çiftliğinizde mutluluklar..

c@n

Super Moderator
Konu ile ilgili Çelik Motor Teknik Ekibi Kore ile çalıştıklarını bildirdiler... En azından konu ile ilgilendiklerini öğrenmiş oldum, kısa vadede çözüm çıkar mı bilmem ama illa bir çözüm sunacaklardır, ya da ben öyle umuyorum.. Gelişmelerden haberdar edecekler, bende gelen bilgileri sizler ile paylaşırım... Herkese kolay gelsin, ama daha önce de dediğim gibi bu konu ile ilgili şikayetlerinizi hem Çelik Motor'a hem de Kore'ye bildirin...

Kadir KURT

New member
Arkadaslar bu araclar icin bu sekilde sorun bulunmaz ki!
Arac urrtime gecmeden bir cok testlerden gecer ve uygunluk belgesi alinir. Uygun olmasa bunun uretimine izin verilmez. O belge talep edilmeli felren konusundaki.
Sonra turkiyede inceleme icin basvurulmali gerekli bakanliga sikayette bulunup aracin fren sistemi ile ilgili bilirkisi ve testi yaptirilmali o test de verilen bilgiler ile aracin uretim izni alinirken verilen bilgiler arasinda eksiklik varsa kia hakkinda dava acilabilir yuklu miktarda tazminat talep edebilirsiniz

akenatons

New member
Arkadaşlar ortamı germeye gerek yok. Yazılanlardan farklı anlamlar çıkmış olabilir.

Erkanı tanıdığım kadarıyla kişiliği asla birilerini tehdit ederek istediklerini yaptırmak isteyecek türden değil. Kendisi de söylemek istediklerinin tehdit anlamı içermediğini açıklamış. Sadece yazdıkları her yöne çekilebilecek türden olmuş diye düşünüyorum. Bizim forumumuz bu tip tartışmaların ve gerginliklerin yaşandığı bir yer değildir. En azından ben böyle tanıdım.

Fren sıkıntısı yaşayanlar forumun öncülüğünde bir şikayet başlatmak isteyebilir, haklarıdır belki. Ancak Çelik Motor malesef siteyi dikkate almıyor. Bunun bilinmesinde fayda var.

Bunun dışında son olarak benim bildiğim ve adminlikte yapmış birkaç kişi de sadece sorun ve istek durumunda kendileriyle iletişime geçilmesinden, bu amaçların dışında hem aranılmamaktan hem de forumun aktif kullanılmamasından yorulmuş olabilirler. Kendimi onların yerine koyunca onlara da sonuna kadar hak veriyorum.

İki tarafta haklı, iki tarafta birbirini yanlış anladı bence. Konuyu tatlıya bağlayıp olayı noktalayalım artık. Herkese Ramazanlar ve hayırlı cumalar.

ahmymn

New member
Arkadaşlar ortamı germeye gerek yok. Yazılanlardan farklı anlamlar çıkmış olabilir.

Erkanı tanıdığım kadarıyla kişiliği asla birilerini tehdit ederek istediklerini yaptırmak isteyecek türden değil. Kendisi de söylemek istediklerinin tehdit anlamı içermediğini açıklamış. Sadece yazdıkları her yöne çekilebilecek türden olmuş diye düşünüyorum. Bizim forumumuz bu tip tartışmaların ve gerginliklerin yaşandığı bir yer değildir. En azından ben böyle tanıdım.

Fren sıkıntısı yaşayanlar forumun öncülüğünde bir şikayet başlatmak isteyebilir, haklarıdır belki. Ancak Çelik Motor malesef siteyi dikkate almıyor. Bunun bilinmesinde fayda var.

Bunun dışında son olarak benim bildiğim ve adminlikte yapmış birkaç kişi de sadece sorun ve istek durumunda kendileriyle iletişime geçilmesinden, bu amaçların dışında hem aranılmamaktan hem de forumun aktif kullanılmamasından yorulmuş olabilirler. Kendimi onların yerine koyunca onlara da sonuna kadar hak veriyorum.

İki tarafta haklı, iki tarafta birbirini yanlış anladı bence. Konuyu tatlıya bağlayıp olayı noktalayalım artık. Herkese Ramazanlar ve hayırlı cumalar.
Ben de takip ettiğim kadarı ile iki tarafında haklı olduğu kanısındayım ancak konuya odaklanıp, ramazan ayının sevgi ve hoş görüsünü de göz ardı etmeden kırmadan kırılmadan arkadaşlıkları dostlukları bitirmeden, çözüm noktasında birlik olarak, sonuç almanın gerektiğini düşünüyorum.
Gerekirse kia nin tweeter hesaplarından gerekirse diğer sosyal medya kanallarını kullanarak, sorunu yaşayan arkadaşlarında sorunlarını tek tek anlatan bir mail yazıp, türkçe, ingilizce olarak, herkesten tek tek göndermelerini ve bizim muhatap kabul edilip yaşanan soruna cevap vermelerini sağlamalıyız...
Önceliğimizin bu olduğunu göz ardı etmeyelim, hayırlı cumalar herkese

berkan1981

New member
Oncelikle hayirli cumalar herkeze bugun tekkar servise gitiim sikayetim hakkinda kayit alınmasını ve aracimin test edilmesini talep ettim ve test ettiler bana verdikleri cvp cok komik aracin yaziliminda genel olarak şikayet varmis onun icin Abs erken dewreye giriyormus celik motora asiri bi sikayet ulasmis bu konu hakkinda yeni yazilim gelcekmis

ahmymn

New member
Donanımsal değilmiş yani :D Telefon firmalarından sonra araba firmaları da aynı muhabbete bağlamışlar :p

babag

New member
Öncelikle geçmiş olsun, frenlerimi geçen sene Yusuf abi aracılığıyla değiştitirip EBC ye geçtim

iyiki geçmişim çok memnunum. Bugün ön arka yine ebc greenstuff aldım tavsiye ederim
Orjinal disk ve balatalara göre çok daha iyi fren mesafesi ve yavaşlama sağlıyor

deadgarden

New member
bu abc sistemi toplam maliyeti ne oldu size?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...