Turbo devreye girmeden önce gelen enjektör sesi

Gökhan Turunç

New member
Selamlar,
Aracımda (özellikle eğimin olduğu yollarda) 1500 - 1900 d/d arasında motordan şakırdama sesi geliyor. Camlar kapalı olsa dahi çok net duyulabiliyor. Sabah Kia Gül-Al'a gittim ve usta ile test sürüşüne çıktık. Usta, "Enjektörlerin ayarlanma ve çalışma sesi, gayet normal" dedi. Sizin görüşleriniz nedir? Hafif bir ses olsa neyse diyeceğim ancak gayet duyulabilir bir ses çıkıyor. Enjektörleri temizletirsek bu sorun çözülür mü?

Gökhan Turunç

New member
Sanırım aynı sorun. Ancak "alt devirde kullanmayın" gibi yorumlar yapılmış. Benimki otomatik olduğu için böyle bir seçeneğim yok. Handikap olarak bende düz yolda sorun olmuyor. Tuhaf bir durum, anlayamadım açıkcası. İlk fırsatta trafiğin uygun olduğu bir yokuşta videoya çekip yükleyeceğim.

Serkan OĞUZ

New member
Bahsettiğiniz sese uzun zamandır bende dikkat ediyorum çok kısa bir aralıkta çıkıyor devirlendigi anda gidiyor.Eski araçlarımdaki tecrübelerimden yola çıkarak fikir yürütüp kendimce araştırdım usta arkadaşlarla muhabbet esnasında aklıma geldi avans olabilir mi diye direk sordum ve direk evet cevabını aldım.Büyük ihtimalle şakırdama bu sebepten ancak normal kötü bir durum söz konusu değil korkmaya gerek yok:)

slhyldz

New member
Diğer konudaki vibrasyon sesi ile senin yasadığın ses farklı. Benim aractaki bahsettiğin devirlerde aynı şatrlarda sürdüğümüz zaman çıkan ses, şanzumanla alakalı olduğu söylendi. Hem Erberk, hemde özel servise gösterdim. Kış çıkınca şanzumanı söktürüp baktıracağım. Sen aracındaki sesin motordan geldiğini söylüyorsun.

Sanırım aynı sorun. Ancak "alt devirde kullanmayın" gibi yorumlar yapılmış. Benimki otomatik olduğu için böyle bir seçeneğim yok. Handikap olarak bende düz yolda sorun olmuyor. Tuhaf bir durum, anlayamadım açıkcası. İlk fırsatta trafiğin uygun olduğu bir yokuşta videoya çekip yükleyeceğim.

Berkan

New member
şakırdama avanstan olur cok büyük ihtimalle yakıtını nerden alıyosan 1- ışık yanınca cok kullanma 2- hep sabit aynı pompadan alıyosan onu degiştir 3-yok hangısi pomba bosa ondan alıyorsan benzinliği değiştir 4-komple markayı değiştir. kalitesiz veya kirli mazot denk gelmiş olabilirsin bunlar avans vurdurtur aracına. ama illaki birtanesinden sonra düzelir

omurkadir

New member
kaç kere yazıldı çizildi bu konu.
bu motorun kronik sıkıntısı bu eski kasalarda özellikle 90lıklarda daha çok var.shell gtl gibi mazotlarla daha az duyuluyor,serviste kodlama ile çözülüyor ancak birkaç binkm sonra geri geliyor.ben umursamıyorum alıştım şahsen duymayınca bir gariplik var diyorum artık.

16ceed35

New member
bende tam bunla ilgili bi konu açacaktım sizlere sormak için.bende de yokuşta ilk kalkışta buna benzer bir ses geliyor motordan pek anlamam ama sanki bişey başka bişeye sürtüyor veya bi kayış kısa bir süreliğine(yaklaşık 1 saniye) sıyırıyor gibi bi ses geliyor.düz yolda hiç bi sıkıntı yaşamadım ama bayır da da sürekli oluyor.özellikle bp den yakıt almaya başladıktan sonra olmaya başladı.yakıt değiştirsem düzelir mi acaba.

Gökhan Turunç

New member
Diğer konudaki vibrasyon sesi ile senin yasadığın ses farklı. Benim aractaki bahsettiğin devirlerde aynı şatrlarda sürdüğümüz zaman çıkan ses, şanzumanla alakalı olduğu söylendi. Hem Erberk, hemde özel servise gösterdim. Kış çıkınca şanzumanı söktürüp baktıracağım. Sen aracındaki sesin motordan geldiğini söylüyorsun.
Evet haklısınız, detaylı okuyunca ve aşağıdaki yorumlara bakınca aynı olmadığı anlaşılıyor.

Gökhan Turunç

New member
şakırdama avanstan olur cok büyük ihtimalle yakıtını nerden alıyosan 1- ışık yanınca cok kullanma 2- hep sabit aynı pompadan alıyosan onu degiştir 3-yok hangısi pomba bosa ondan alıyorsan benzinliği değiştir 4-komple markayı değiştir. kalitesiz veya kirli mazot denk gelmiş olabilirsin bunlar avans vurdurtur aracına. ama illaki birtanesinden sonra düzelir
Yakıtı her zaman Shell'e ait aynı istasyondan ve olabildiğince aynı pompadan, Euro Disel alıyorum. Özelikle Shell'den alıyorum çünkü en iyi yakıt kalitesine sahip diye olumlu yorumlar okudum. Ayrıca yol bilgisayarına bakarak menzil 100km kalınca yakıt alıyorum; yani depodaki pis yakıtın motora gitmesine pek izin vermiyorum. Sonuç olarak BP/OPET ikilisini deneyeceğim.

Gökhan Turunç

New member
kaç kere yazıldı çizildi bu konu.
bu motorun kronik sıkıntısı bu eski kasalarda özellikle 90lıklarda daha çok var.shell gtl gibi mazotlarla daha az duyuluyor,serviste kodlama ile çözülüyor ancak birkaç binkm sonra geri geliyor.ben umursamıyorum alıştım şahsen duymayınca bir gariplik var diyorum artık.
Kronik sorun ise gerçekten üzüldüm. Peki CDTI, TDI ve TDCI gibi motorlarda bu sorun var mı?

Gökhan Turunç

New member
bende tam bunla ilgili bi konu açacaktım sizlere sormak için.bende de yokuşta ilk kalkışta buna benzer bir ses geliyor motordan pek anlamam ama sanki bişey başka bişeye sürtüyor veya bi kayış kısa bir süreliğine(yaklaşık 1 saniye) sıyırıyor gibi bi ses geliyor.düz yolda hiç bi sıkıntı yaşamadım ama bayır da da sürekli oluyor.özellikle bp den yakıt almaya başladıktan sonra olmaya başladı.yakıt değiştirsem düzelir mi acaba.
Yaşadığınız sorun benimki ile aynı görünüyor. Ben hep Shell'den alıyorum ancak üstteki yorumlardan sonra yakıtı değiştirmeyi deneyeceğim.

slhyldz

New member
Aracin garantisi bitmediyse farkli bir servis denemenizi oneririm. Bahsedilen gibi avans sesi ise bu motorun omrunu etkileyecek bir durum. Gerekirse genel merkezi arayin ve onlarin yonlendirmesi ile hareket edin.

MuSTaNG

New member
Yokuşlarda ilk kalkışta gelen sesten bende müzdariptim ancak servis tamamen normal olduğunu söylemişti zaten her zamanda yapmıyordu bence yakıtı değiştirmenizle alakalı değildir ancak yinede Shell'den pek dizel yakıt almamaya çalışın derim..

Gökhan Turunç

New member
Aracın garantisi henüz devam ediyor. Bu sorunu hem Oğuşlar'a hem de Gül-Al'a gösterdim ancak "normal" dediler. Gerçekten ilgilenecebilecek İstanbul içi servis öneriniz var mı?

argovolkan

New member
Bu şakırdama olayı bende de mevcuttu..Burda yazılanlar doğrultusunda çok takmıyordum zaten.. Daha sonra ısıtma bujisinin motord kapağına kaynamış olması sebebiyle üst kapağı açtırtıp tamirini yaptırdım.. Bu işlemi yaptırdıktan sonra şakırdama kalmadı..

16ceed35

New member
Yaşadığınız sorun benimki ile aynı görünüyor. Ben hep Shell'den alıyorum ancak üstteki yorumlardan sonra yakıtı değiştirmeyi deneyeceğim.
bilemiyorum gökhan bey ama ceed lerin kronik sorunu gibi görünüyor olay.ben motordan hiç anlamam ama yakıtla ilgili bi sorun olduğunu düşünmüyorum yani benim fikrim bu.belki de başka bi sıkıntıdır yakıtla ilgisi olsa düz yolda da ilk kalkışta yapması lazım ama düz yolda bi sıkıntı yok.işin kötü tarafı benim aracın garantisi de yok.benden önceki sahibi servise gitmemiş bende çelik motor genel merkeze mail attım bana aynen şunu söylediler."eğer fabrikasyon bi hata olursa garantiye girer fakat periyodilk bakımdan kaynaklanan bi sıkıntı ise garanti kapsamı dışında kalır" dediler.sanırım bu durumda fabrikasyon gibi duruyor.

16ceed35

New member
konu dışı olacak ama benim yakıt tüketimi 10.1 de şuan bu kadar yüksek olması normal mi sizce.acaba bu olayla ilgisi var mıdır?

Gökhan Turunç

New member
Sizinki Cool paket diye görüyorum; o zaman manuel olması gerek. Manuel olduğu halde bu kadar yakıyor olamaz. Ayrıca yol bilgisayarı var mı? Varsa yol bilgisayarında ki değere pek güvenmeyin. Zira her yakıt alınmasında sıfırlanıyor ve tam olarak sağlıklı ölçüm yapamıyoruz.