Turbo devreye girmeden önce gelen enjektör sesi

Gökhan Turunç

New member
Bu şakırdama olayı bende de mevcuttu..Burda yazılanlar doğrultusunda çok takmıyordum zaten.. Daha sonra ısıtma bujisinin motord kapağına kaynamış olması sebebiyle üst kapağı açtırtıp tamirini yaptırdım.. Bu işlemi yaptırdıktan sonra şakırdama kalmadı..
Peki şakırmada sizde hangi devirlerde ve yol şartında oluyordu?

16ceed35

New member
Bugün kısa bir işim için arabayla dışarı çıktım. Aklıma gelmişken video çektim. Aşağıda dropbox linki mevcut. Özellikle 35.saniyeden sonra daha rahat anlaşılabilmesi için ara ara devir düşürüp yükselttim. Özellikle camları da kapattım.

https://www.dropbox.com/s/4hrhn4t5tz5jafk/20141108_141751.mp4?dl=0
sanırım farklı seslerden bahsediyoruz gökhan bey benim bahsettiğim ses sadece ilk kalkışta oluyo ve büyük bir demir kapının yağlanmamış menteşe sesine benziyor :D

16ceed35

New member
Sizinki Cool paket diye görüyorum; o zaman manuel olması gerek. Manuel olduğu halde bu kadar yakıyor olamaz. Ayrıca yol bilgisayarı var mı? Varsa yol bilgisayarında ki değere pek güvenmeyin. Zira her yakıt alınmasında sıfırlanıyor ve tam olarak sağlıklı ölçüm yapamıyoruz.
bi ara 5.7 idi aslında yakıt aldıktan sonra artmaya başladı demek sıfırlanıyomuş.ben sıfırlandığını bilmiyodum,depo full yapıp öyle ölçmek lazım aslında bu fiyatlarda da zor görünüyo sıfırlamak

alperenkaracahan

New member
Benim aracımda da vardı aynı ses pek alakalı mı bilmiyorum ama 2 defa volant kırdı. her 7500 km de arac 2011 ceed otomatik vites 1500 devirden sonra araca yük binince özellikle yokuşlarda çok yapıyordu. belki aynı problem olabilir.

slhyldz

New member
Bu şakırdama olayı bende de mevcuttu..Burda yazılanlar doğrultusunda çok takmıyordum zaten.. Daha sonra ısıtma bujisinin motord kapağına kaynamış olması sebebiyle üst kapağı açtırtıp tamirini yaptırdım.. Bu işlemi yaptırdıktan sonra şakırdama kalmadı..
Arkadaslar Volkan'in cozumu gayet net ve bana mantikli geldi. Kizdirma bujisinin tek gorevi motorun ilk calistirma esnasinda calistirma kabiliyetini artirmasi degil, ayni zamanda olusturdugu isi ile motor hareket halindeykende yanmayi kolaylastirmak.
Bu dogrultuda bu sorunu yasayan arkadaslar bujilerini kontrol ederek sorunun gidip gitmedigini paylasirlarsa bu sorunda ortadan kalkmis olur.

slhyldz

New member
Zira bu durum normaldir demek kadar sacma birsey yok. Cunku nadir araclarda var. Bende yok mesela.

argovolkan

New member
Salih Bey merhaba..
Ben bu ses için söktürtmedim bu üst kapağı..Motor soğuk havalarda çalışmıyordu uzun süre.Isıtma bujileri bozuldugu için bu sorun oluyordu.. Ben bu sorunu çözmek için vermiştim servise.. Bir taşla iki kuş vurmuş olduk..

Ses benim anladıgım kadarı ile...1500-2000 devirler arasında oluyor..Devir 2500 ün üzerine çıkınca yokoluyordu..Tam tespitim ise çok dik olmayan bir yokuşu çıkarken (çok denedim her seferinde oluyordu çünkü) 80 km hızla giderken gaza yüklendiğim zaman 120 km ye kadar bu ses geliyordu..

yalcin

New member
şakırdama sesi gıcırdama sesi tıkırdama sesi vakvak sesi vikvik sesi, sadece rica ediyorum; saydığım seslerden herhangi birini yaşayan dostlarım kaydedip paylaşırmısınız..lütfen.rica ederim:)

slhyldz

New member
Ben bu sesi kayıt için en az 10 km dolaştım. 4-5 adet ses kaydı aldım ama dizel motor sesinden başka birşey duyulmuyor :D
Ses de var ama daha çok hissedilebilen ve gerçekten adamın canını sıkan bir durum.
Ama bu şakırdama denilen sesden sonra Allah'ıma şükürler olsun dedim. :D

şakırdama sesi gıcırdama sesi tıkırdama sesi vakvak sesi vikvik sesi, sadece rica ediyorum; saydığım seslerden herhangi birini yaşayan dostlarım kaydedip paylaşırmısınız..lütfen.rica ederim:)

BerkayKRC

Moderator
Yokuşlarda ilk kalkışta gelen sesten bende müzdariptim ancak servis tamamen normal olduğunu söylemişti zaten her zamanda yapmıyordu bence yakıtı değiştirmenizle alakalı değildir ancak yinede Shell'den pek dizel yakıt almamaya çalışın derim..
Ben sana Total iyi derken yok yok shell diyordun ne oldun şimdi shelli kötülüyosun :D

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar,
Cumartesi günü aracımı Erbek'e gösterdim ve netice aynı. Eski kasa 128'lik Cee'd lerde bu sorunun olduğunu kabul ediyorlar ancak çözüme yanaşmıyorlar. Bunun ardından Maslak Atatürk Oto Sanayiye gittim ve yarın enjektör temizliği, gerekirse değişimi için teslim ediyorum. Sorun inşallah düzelir.

Gökhan Turunç

New member
Aracımı aldım ve sonuç olumlu. Hatta araç alt devirlerde eskisine göre daha atik ve hırçın :D. Bu işlem bana toplam 600 TL'ye patladı ancak memnunum. Uzun vadede yakıt tüketimine de etkisinin olmasını bekliyorum. Sorunun kalitesiz akaryakıt ile alakalı olduğunu söyledi usta. Çözümü bu kadar basitken ( yarım günlük işlem ) "normal birşey" deyip gönderen servislere selam olsun!

rayen

Super Moderator
Hadi geçmiş olsun. Umarım bir daha can sıkıcı bir durumla karşılaşmazsın.

slhyldz

New member
Aracımı aldım ve sonuç olumlu. Hatta araç alt devirlerde eskisine göre daha atik ve hırçın :D. Bu işlem bana toplam 600 TL'ye patladı ancak memnunum. Uzun vadede yakıt tüketimine de etkisinin olmasını bekliyorum. Sorunun kalitesiz akaryakıt ile alakalı olduğunu söyledi usta. Çözümü bu kadar basitken ( yarım günlük işlem ) "normal birşey" deyip gönderen servislere selam olsun!
Geçmiş olsun. Yaptırdığınız işlemleri yazmamışsınız ama, 600 tl ye yapılan işlemler nelerdir ? Sadece enjektörmü temizlendi?

Gökhan Turunç

New member
Geçmiş olsun. Yaptırdığınız işlemleri yazmamışsınız ama, 600 tl ye yapılan işlemler nelerdir ? Sadece enjektörmü temizlendi?
İlk önce enjektör temizliği denendi ancak olmadı. Bunun maliyeti işçilik olarak 200 TL idi. Olmayınca, 4 enjektörün iç tamir takımları değiştirildi. En azından ustanın bana söylediği bu, malum pek anlamam motor ve mekanikten :)

omurkadir

New member
Geçmiş olsun ancak inşallah geri gelmez ses çünkü serviste yapılan kodlama sonrası birkaç bin km ses yok sonra geri geliyordu.

slhyldz

New member
Gökhan bugun kartal sanayi sitesi A4 blokta bulunan Durak otomotive gittim. Methini çok duymuştum. Kia Tekkar servisinden ayrılıp özel servis açmışlar.Sadece Kia ve hyundai bakıyorlar. Neyse, durumu anlattım. Aracı çalıştırdı, gaza bastı 5-10 sn. dinledi ve saymaya başladı.
1. V kayışın çatlak değişmesi lazım.
2. Ses enjektörden geliyor ve bu motorlarda genelde karşılaştıkları bir sesmiş. Yazılım ile güncelleyeceğim dedi. Tamir sökme yapmayacakmış.
3. Bizim motorlarımız opeti sevmiyor. Shell'de alma en iyisi BP dir. Bp kullan sorun yaşamazsın dedi.
4. Aracı bırakınca fren, soğutma suyu ön takım vs. bütün kontrolleri yapacak ve değişmesi gerekenleri değiştirecek.

Haftaya c.tesi randevulaştık.
[MENTION=214]rayen[/MENTION] [MENTION=8]c@n[/MENTION]

Bu adamların methini donanımhaber dahil çoğu yerde duydum. Servis kalitesinde özel servis. Orjinal yazılım dahil her türlü destekleri var. Fiyatlarıda gayet makul ve araçları çok iyi tanıyorlar. Forum olarak görüşülse ve belli bir indirim talep edilse nasıl olur. Bu tarz görüşmeleri kim yapıyor?

İlk önce enjektör temizliği denendi ancak olmadı. Bunun maliyeti işçilik olarak 200 TL idi. Olmayınca, 4 enjektörün iç tamir takımları değiştirildi. En azından ustanın bana söylediği bu, malum pek anlamam motor ve mekanikten :)

unalks

New member
Gökhan bugun kartal sanayi sitesi A4 blokta bulunan Durak otomotive gittim. Methini çok duymuştum. Kia Tekkar servisinden ayrılıp özel servis açmışlar.Sadece Kia ve hyundai bakıyorlar. Neyse, durumu anlattım. Aracı çalıştırdı, gaza bastı 5-10 sn. dinledi ve saymaya başladı.
1. V kayışın çatlak değişmesi lazım.
2. Ses enjektörden geliyor ve bu motorlarda genelde karşılaştıkları bir sesmiş. Yazılım ile güncelleyeceğim dedi. Tamir sökme yapmayacakmış.
3. Bizim motorlarımız opeti sevmiyor. Shell'de alma en iyisi BP dir. Bp kullan sorun yaşamazsın dedi.
4. Aracı bırakınca fren, soğutma suyu ön takım vs. bütün kontrolleri yapacak ve değişmesi gerekenleri değiştirecek.

Haftaya c.tesi randevulaştık.
@rayen @c@n

Bu adamların methini donanımhaber dahil çoğu yerde duydum. Servis kalitesinde özel servis. Orjinal yazılım dahil her türlü destekleri var. Fiyatlarıda gayet makul ve araçları çok iyi tanıyorlar. Forum olarak görüşülse ve belli bir indirim talep edilse nasıl olur. Bu tarz görüşmeleri kim yapıyor?

abi bilgilendirme için sağol sanayiye yakınım garanti bitince nasipse giderim ama en çokta bp için tamda shell e geçecektim arkdaşımın ısrarıyla :)