Turbo devreye girmeden önce gelen enjektör sesi

rayen

Super Moderator
Gökhan bugun kartal sanayi sitesi A4 blokta bulunan Durak otomotive gittim. Methini çok duymuştum. Kia Tekkar servisinden ayrılıp özel servis açmışlar.Sadece Kia ve hyundai bakıyorlar. Neyse, durumu anlattım. Aracı çalıştırdı, gaza bastı 5-10 sn. dinledi ve saymaya başladı.
1. V kayışın çatlak değişmesi lazım.
2. Ses enjektörden geliyor ve bu motorlarda genelde karşılaştıkları bir sesmiş. Yazılım ile güncelleyeceğim dedi. Tamir sökme yapmayacakmış.
3. Bizim motorlarımız opeti sevmiyor. Shell'de alma en iyisi BP dir. Bp kullan sorun yaşamazsın dedi.
4. Aracı bırakınca fren, soğutma suyu ön takım vs. bütün kontrolleri yapacak ve değişmesi gerekenleri değiştirecek.

Haftaya c.tesi randevulaştık.
@rayen @c@n

Bu adamların methini donanımhaber dahil çoğu yerde duydum. Servis kalitesinde özel servis. Orjinal yazılım dahil her türlü destekleri var. Fiyatlarıda gayet makul ve araçları çok iyi tanıyorlar. Forum olarak görüşülse ve belli bir indirim talep edilse nasıl olur. Bu tarz görüşmeleri kim yapıyor?
Sen git, sonuçlara bak, tespitler doğru mu? Sorunları çözebiliyorlar mı? Ondan sonra bir görüşme yaparız.

slhyldz

New member
Tamam. Ben butun gözlemlerimi anlatırım.

Ustanın yağ bakımını yapıp yazılım ile motoru güncelleyeceğiz bu ses enjektörlerden geliyor. Kronik bir problem demesinin ardından eve gelince aklıma geldi.
Bendeki bu ses yağ değişiminden sonra başladı ve bugünki durumuna kadar ilerledi. Kullandığım yağ meşhur mobil1 esp formula 5 - 30. Forumdaki tavsiyelerle, en iyisi diyerek kullanmıştım.
Buradan bu sesi yaşayanlar aracında kullandığı yağ markasını yazabilirlermi? Yağın etkisi olabilirmi?

Sen git, sonuçlara bak, tespitler doğru mu? Sorunları çözebiliyorlar mı? Ondan sonra bir görüşme yaparız.

omurkadir

New member
yağla ilgisi olduğunu sanmıyorum ben farklı yağlar kullandım yine de pek etkilemedi. shell gtl alınca ses olmuyordu pek.

Gökhan Turunç

New member
Tamam. Ben butun gözlemlerimi anlatırım.

Ustanın yağ bakımını yapıp yazılım ile motoru güncelleyeceğiz bu ses enjektörlerden geliyor. Kronik bir problem demesinin ardından eve gelince aklıma geldi.
Bendeki bu ses yağ değişiminden sonra başladı ve bugünki durumuna kadar ilerledi. Kullandığım yağ meşhur mobil1 esp formula 5 - 30. Forumdaki tavsiyelerle, en iyisi diyerek kullanmıştım.
Buradan bu sesi yaşayanlar aracında kullandığı yağ markasını yazabilirlermi? Yağın etkisi olabilirmi?
Erbek ve Gül-al'da yazılım ile çözeriz ama sonra geri gelir demişlerdi. Sanayide usta ise, enjektörlerin kötü yakıt kullanımı sonucunda tıkandığını ve pislendiği söylemişti. Dediğim gibi bu işlem sonrasında araç daha atik ve kabul edilebilir yakıt tüketimi var. Köprü trafiğinde 8 litre ortalama ile geziyorum ( pompa ölçümleri ).

Gökhan Turunç

New member
Benim yaşadığım şakırdama sorununu yaşayan arkadaşlar; eğer gerçekten rahatsız olursanız bu sesten sizi ilgili ustaya yönlendirebilirim. Ben 2-3 bin km'dir herhangi bir sorun yaşamadım.

rayen

Super Moderator
Usta ne gibi uygulamalar yaptı? anlatırsanız seviniriz.