Çözüldü Kia Yeni Cee'd Fren Problemi

bilgin

New member
Ben de beklemeye karar verdim. Zaten ani fren denemesi yaptım geçenlerde, yanımda birileri de vardı, durma mesafesi konusunda hepsi çok iyi duruyor, hiçbir sıkıntı yok dedilewr. Hatta arka koltuktaki çantalar bile yerlere uçtu denemelerde.

Bu arada Denizli Servisinin Ceed yazılımından hiç haberi yok, Fethiye servisi önce "şasi numarasına göre yükleme yapılıyor" dedi sonra da "araçtan şikayet varsa yükleme yaparız dedi." Hemen ardından "lastikler ne?" diye sordu, goodyear deyince, "size gerek yok o zaman, hankook'lar kayıyor, ondan yazılımda değişiklik yapıldı" dedi.

Yazılım sorunları varken ve en yakın servisten 180 km uzaktayken bu işe giemem. ABS beyninin değişmesi, aracı bırakmak, ikaz lambaları hep can sıkıcı sorunlar. İnşallah düzelir. Kendi aracım gibi üzüldüm.

Yazılımı sorunsuz yapan arkadaşlar araçlarının muayene tarihlerini söylerse eğer gümrükten giriş tarihlerini bilebiliriz. belli serilerde mi yapıyor bu yazılım sorununu acaba ortaya çıkabilir.

Kasım 2012'den sonrasına gerek yoksa sevindim. Ben yırttım demektir. Zaten bir sorun da hissetmiyordum. İçim rahatladı. :)

Benimde lastik markamı sordu servis o hatalı frenleri olan ceed lerin lastikleri Hankook markaymış benimki gibi, aracınızda Hankook lastik varsa muhtemelen yazılım gerekecek

ceronimo1978

New member
günaydın arkadaşlar hankook dışında fabrika farklı bir marka lastik te mi takıyor onu anlamadım. Yani bu işin standardı Hankook değil mi?

salih

New member
Cumartesi Ankara başayar da yazılımı ngüncelledim bi kaç deneme yaptım şimdilik abs devreye girince sıkıntı yok. Herkese güvenli sürüşler

berkan1981

New member
Benim yazılım mükemmel diyebilirim aracim 2012 nisan fabrika cikisli hankook lastik var uzerinde diger aracima yaptirmadim abs guncellemesi

gorkemsin

New member
lastikler iyi değil. bu kesin. hankook lastikler. hele hele ıslak zeminde. en azından benim farkettiğim bu. hatta ben daha öncede söylemiştim bu fren sisteminde hissettiğimiz zayıflıkta lastiklerinde etkisi olabilir diye. ben bu işin uzmanı değilim ama lastik kaymaya müsait olunca absnin daha erken devreye girmesini tetiklemesi mantıklı. tabi lastiğin payı çok değil bu arızada bence. hatta lastikleri değiştiren bir arkadaşımız aynı sorunu yaşamaya devam ettiğinden bahsetmişti. benim aracın ruhsat tarihi 08.10.2013. muhtemelen üretim tarihi Temmuz-Ağustos en geç Eylüldür. Benim merak ettiğim şu arkadaşlar. bence sorun yaşayan yaşamayan herkes en azından üretim tarihini bilmese de yeni yazılım yukleyenler araçlarının ruhsat tarihini, lastik tipi markasını, şanzıman tipini,hangi serviste yazılımı yuklettiğini yazarsa yazılım attıktan sonra sorun yaşayanlar bir takım istatistiki bilgiler elde ederek ellerini güçlendirirler ve çelik motora topluca tekrar sıkıntılarını belirtebilirler diye düşünüyorum ve süreci hızlandırabiliriz. tabi aynı zamanda bu bilgiler daha yeni yazılımı yaptırmayan benim gibilere de yol gösterir.

bilgin

New member
lastikler iyi değil. bu kesin. hankook lastikler. hele hele ıslak zeminde. en azından benim farkettiğim bu. hatta ben daha öncede söylemiştim bu fren sisteminde hissettiğimiz zayıflıkta lastiklerinde etkisi olabilir diye. ben bu işin uzmanı değilim ama lastik kaymaya müsait olunca absnin daha erken devreye girmesini tetiklemesi mantıklı. tabi lastiğin payı çok değil bu arızada bence. hatta lastikleri değiştiren bir arkadaşımız aynı sorunu yaşamaya devam ettiğinden bahsetmişti. benim aracın ruhsat tarihi 08.10.2013. muhtemelen üretim tarihi Temmuz-Ağustos en geç Eylüldür. Benim merak ettiğim şu arkadaşlar. bence sorun yaşayan yaşamayan herkes en azından üretim tarihini bilmese de yeni yazılım yukleyenler araçlarının ruhsat tarihini, lastik tipi markasını, şanzıman tipini,hangi serviste yazılımı yuklettiğini yazarsa yazılım attıktan sonra sorun yaşayanlar bir takım istatistiki bilgiler elde ederek ellerini güçlendirirler ve çelik motora topluca tekrar sıkıntılarını belirtebilirler diye düşünüyorum ve süreci hızlandırabiliriz. tabi aynı zamanda bu bilgiler daha yeni yazılımı yaptırmayan benim gibilere de yol gösterir.

Zaten aracınız serviste yazılım için cihaza bağlanınca yazılım gerektiriyorsa uyarı çıkıyor güncelliyorlar kafalarına göre yükleme yapmıyorlar yani en azından servise bi gidip cihaza bağlamanızda fayda var ama tabi şimdi değil anladığım kadarıyla ben ve bi arkadaşın abs beyni değişiyor yazılımdan dolayı bakalım nasıl çözülecek buradan paylaşırız çözülünce

huss25

New member
Bildigim kadariyla Kia da fren pedallari degil de fren pedali soketlerinde Kia Sportage larda gecenlerde geri cagirlma olmustu, soketlerdeki temassizlik nedeniyle fren lambalari bazen yanmiyordu, sanirim soket kontrolu ve degisimi yapildi, dolayisiyla konumuzla ( Yeni Ceed / ABS vs ile ) hic alakasi yok. Cok meraklisi varsa teknik bulten numarasi verelim :))
iki konuda frenle alakalı olduğu için paylaştım sonuç olarak bu firma fren konusunda farklı farklı hatalar yapabiliyor bence çok alakalı insan hayatına değer verme konusunda gözümden çok düştü affedilebilir bir hata değil ben bu yüzden kaza yaptım ispat et desen edemem kızgınım kia ya arabadan her ne kadar memnun olsam da eğer yeni bir kia alacak olursam otobana çıkıp fren testi yapmadan almam fren konusunda çeşitli hataları olabilir dediğim gibi ve alakası olup olmadığı konusuda size göre yok benim baktığım açıya göre çok alakası var dediğim gibi insan hayatı fren yazılımı yada pedalı yada soketi sonuçta bire bir insan hayatı ile ilintili.

amorusso

New member
iki konuda frenle alakalı olduğu için paylaştım sonuç olarak bu firma fren konusunda farklı farklı hatalar yapabiliyor bence çok alakalı insan hayatına değer verme konusunda gözümden çok düştü affedilebilir bir hata değil ben bu yüzden kaza yaptım ispat et desen edemem kızgınım kia ya arabadan her ne kadar memnun olsam da eğer yeni bir kia alacak olursam otobana çıkıp fren testi yapmadan almam fren konusunda çeşitli hataları olabilir dediğim gibi ve alakası olup olmadığı konusuda size göre yok benim baktığım açıya göre çok alakası var dediğim gibi insan hayatı fren yazılımı yada pedalı yada soketi sonuçta bire bir insan hayatı ile ilintili.

Ben herkesin gorusunu saygi duyarim, destekli elestiriye de varim.

Haklisiniz, bence de olmamasi gereken bir uretim hatasi, yeni cikan serilerde cocukluk hastaliklari hep olacak,
maalesef ki tuketici ( insan ) kobay olarak kullaniliyor. ABS ile ilgili KIA adim atti, cozum yolunda, sureci hep beraber izliyoruz

Benim vurgulamak istedigim husus su : madem bir idda var destekleyin, ben de Haberturk'un haberinin altinda yer alan kaynagi soyledim.
Gazete haberi detayi vermez, ben detayini verdim, sorun da Sportage ile ilgili, ceed ile ne alakasi var dedik.
Bahsedilen husus Kia: Sportage (2007 - 2010), Sorento (2007 - 2011), Soul (2010 - 2011), Carnival (2006 - 2007).
arasi modellerinin kapsiyor, fren pedalindaki microswitch in onleyici mudahale ile degistirlmesidir.

Camur atilacaksa dogruya dogru gidelim. Uretici hata yapabilir, kimse kusursuz degil. duzeltiyorsa dogru yolda.
Ceed ile ilgili gecmis yillara ait bir cok teknik servis bulten var (TSB) onlara bakacaksak hic arac almayalim.

Celik motor daki bazi musteri temsilcileri de dalga gecti Euroncap sonuclari daha onemli, forumlara inanmayin diye.
Celik motor'daki bazi sahislarin alan bilgisi sifir diye o zaman tum CM ise yaramaz mi demek. Tabi ki HAYIR.

Sevgilerle

zsalim

New member
Arkadaşlar benim araç için biraz geç oldu bu güncelleme bugün itibari ile önde ışıklarda duran araca arkadan göre göre vurduk resmen arabaya hiçbirşey yapamadık kaza anını izledik resmen öndeki araca 30-40 metre kala frene bastık araç durmayı bırakın hızlandı ve aracımın önu gitti bunla alakalı kia'ya tazminat davası açacağım bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar varsa eğer yardımlarını bekliyorum.

akrepkral86

New member
Geçmiş olsun kardeşim bende buna benzer bir sorun atlatmıştım az kalsın önümdeki araça çarpıyordum araç son anda durdu geçen hafta yazılım yaptırdım aracın frenleri şimdi çok iyi oldu sende yaptır bir an önce yoksa Allah korusun bu sorun daha büyük kazalarada yol açar

berkan1981

New member
Arkadaşlar benim araç için biraz geç oldu bu güncelleme bugün itibari ile önde ışıklarda duran araca arkadan göre göre vurduk resmen arabaya hiçbirşey yapamadık kaza anını izledik resmen öndeki araca 30-40 metre kala frene bastık araç durmayı bırakın hızlandı ve aracımın önu gitti bunla alakalı kia'ya tazminat davası açacağım bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar varsa eğer yardımlarını bekliyorum.
Gecmis olsun arkadaşım ayni kazayi bende yaşadım malesef aracimda 4.500tl bi zarar olustu on kaput ve on tampon degisti kaskom 1500 tlden 2500 tl ye firladi ve aracı satarken zarar kaybida cabasi soylencek cok soz varda atıyorum icime

berkan1981

New member
Gecmis olsun arkadaşım ayni kazayi bende yaşadım malesef aracimda 4.500tl bi zarar olustu on kaput ve on tampon degisti kaskom 1500 tlden 2500 tl ye firladi ve aracı satarken zarar kaybida cabasi soylencek cok soz varda atıyorum icime

zsalim

New member
eyvallah kardeşim
ya üzüldüğüm konu bu zaten eğer araçta kronik bi bozukluk varsa ben bundan sonra nasıl binecem bu araca kia servislerine soruyorum böyle bir güncelleme varmı diye yok diyorlar sen nasıl yaptırdım.Bu arada bu konuyla alakalı herhangi bir servise daha önce şikayette bulunup sisteme giriş yaptırdınmı böyle bir avrak varmı bu konuyla ilgili kia dan şikayetçi olacağım gerekirse hakkımı hukuksal olarak arayacağım bu daha vahim sonuçlara yol açabilir bunun önünü kesmek gerekir.

BLUE ICE

New member
eyvallah kardeşim
ya üzüldüğüm konu bu zaten eğer araçta kronik bi bozukluk varsa ben bundan sonra nasıl binecem bu araca kia servislerine soruyorum böyle bir güncelleme varmı diye yok diyorlar sen nasıl yaptırdım.Bu arada bu konuyla alakalı herhangi bir servise daha önce şikayette bulunup sisteme giriş yaptırdınmı böyle bir avrak varmı bu konuyla ilgili kia dan şikayetçi olacağım gerekirse hakkımı hukuksal olarak arayacağım bu daha vahim sonuçlara yol açabilir bunun önünü kesmek gerekir.
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun,bencede hakkını kesinlikle ara madem kıa larda böyle bir sıkıntı var neden bizleri servislere kendileri çağırmazlar anlamak mümkün değil hepimiz can taşıyoruz sonuçta her kıa kullanan arkadaşın forum sitelerindende haberi olmayabilir.Tekrardan geçmiş olsun.

berkan1981

New member
Ben hem koreye hem celik motora şikayetimi mail yoluyla ilettim sonucta aracin fabrika cikisi abs devreye girme mesafesi % 18 hatali cikti korden gelen mühendislerce ama kime ne anlatiyon sadece abs yazilimi yapildi hata giderildimi giderildi benim zararim ne olcak dersen kimse yanasmiyor tipik turk saticisi

zsalim

New member
bu şekilde bi kaç evrak gerekebilir bana bugün avukatla konuştum kia baksın ona göre yol izleriz dedi forumladaki haberler ve araç arıza kayıtları gerekebilir bi şekilde bu rezilliğe son vermek lazım bir kaçımız bu şekilde dava açmış olsak ki bide tazminat alabilirsek bundan sonraki her şikayette daha titiz davranırlar aracımda ne kadar hasar çıkar bilmiyorum ama ben korkarak binecem.

zsalim

New member
arkadaşlar hepinize teşekkürler bu arıza kaydıyla alakalı elinde avrak olan bana mail olarak atabilirmi hepimiz aynı sorundan muzdaripiz kazayı yapmadan önce bir kez şikayette bulunmuştum hatta serviste deneme sürüşü bile yaptık usta ile ama o an denk gelmedi bişey diyemedim işin anormal tarafı bu yaptırdıklarım sistemde gözükmüyor yani şikayetimi dikkate bile almamışlar bu insanlardan ben hakkımı almak için elimden geleni yapacağım bu işlemlerin hızlı sonuçlanması için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum bunlara bi cezai yaptırım olmasa eğer hepimizi bu şekilde pışpışlayıp gönderirler.

ozgurnergiz

New member
Bugun 11:00 da Kia Gul-Al da randevum vardi gittim. Sagolsun servisten Mehmet Ali Bey ilgilendi. Aracimi bilgisayara bagladilar. 2 secenek varmis. 1.si ABS si sorunlular listesi var bilgisayarda orda araciniz goruluyor ise direkt yazilim guncellemesi yapiliyor. Listede arac yok ise bilgisayar yardimi ile sorunlu olup olmadigina bakiliyor, sorunlu ise abs yazilim guncellemesi yapiliyor. Benim arac listede vardi zaten. Yaklasik 15 dakikada islem yapildi. Frenler duzeldi super oldu. Bugune kadar sorunu bildigimden dolayi yazilim gelene kadar cok dikkatli surdum ve fren problemi bitti sonunda.