Çözüldü Kia Yeni Cee'd Fren Problemi

akrepkral86

New member
Nasıl site anlamadım sabahtan beri kimse soruma cevap vermedi bir forum bu kadar mı yavaş işler biraz hareket ya

rayen

Super Moderator
Daha gelen bir haber yok.. yarin soracagim son durum nedir diye.. cevabi yazarim buraya..

TeamPASAOGLU
Burada gerekli yanıt verilmiş. Alınganlık göstermeyin ama bu forum Çelik Motor'un müşteri hizmetleri değil. Sorduğunuz sorunun yanıtını bilen varsa zaten yanıt verir, bilmiyorlarsa hariçten gazel okumazlar. Hareketlilik konusuna gelince forumun bir müdürü yok ki, gerekli ateşlemeyi yapsın, hareketsiz kalanı işten çıkarsın.

akrepkral86

New member
Bir an önce cevap gelsede rahatlasak bu fren sorunu çözümü çok uzadı çünkü böyle bir şey varsa servislere bir an önce gelmesi lazım zaten yoksa kekliyorlar mı bizi birileri

c@n

Super Moderator
Bu islee oyle kolay olmuyor.. denenen ve yapilan yazilimin kore tarafindan onaylanmasi ve entegre edilmesi gerekiyor.. kimse kimseyi keklemiyor, herkes ilgili, tek sikinti zaman onuda biraz goze almak gerekiyor...

TeamPASAOGLU

akrepkral86

New member
Abi şimdi çelik motorla görüştüm öyle bir şey yok diyorlar nasıl iş anlamadım ben adamın bana dediği Kore'den ABS ile alakalı bize bir şey söylenmedi diyor bunların hiçbir şeyden haberleri yok gibi gözüküyor artık şu iş bir çözüme kavuşsun

berkan1981

New member
Arkadaşlar bu abs yazilimdan sonra benim aracimda herhangi bir abs sikintisi kalmadi bugune kadar Gayet memnunum

metin

New member
Ben bugün sordum servise gelen bişe yok

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Tesla

New member
Berkan'ın aracına özel yazzılım mı yapıp gitti bu adamlar? Ya Berkan'a yazılm yüklendi deyip psikolojik olarak olarak rahatlamasını sağladılar ya da bu iş masraflı olacak, prestij kaybı falan deyip tek kişiye çözüm ürettiler. Ya da en kötüsü kim takar kia kullanıcılarını deyip işlerine devam ettiler. Baksanıza Çelik motor yazılm güncellemesi ile ilgili değil mühendisler demiş. Dağıtıcısının bu kadar ilgisiz ve bilgisiz olduğu kurumu bir Peugeot bilirdim. onlar a salıncak burcu arızasından habersiz her gelenin fren diskini değiştirip yolluyorlardı.

Bu "y azılım" kelimesi de neden filtrelenmiş anlamıyorum forumda. Y azılım yazarsanız ****** çıkıyor. Araçlarda her şey artık yazlmla oluyor. Yanlış filtre seçimi.

ceronimo1978

New member
İnanılır gibi değil biz Karsan'ın Jest aracına Gösterge yapıyoruz. 600 adet satmışız *******sal bir hata olduğunu farkettik. Karsan'dan kampanya yaparak araçları servise çağırmasını bizim göndereceğimiz uzman ekiple araç başında *******larının güncelleneceğini söylemelerini istedik. Bir şekilde halloldu. Yani tahminen 2 haftada işi bitirdik. Müşterimizi memnun ettik. Şimdi dönüp Kia'ya bakıyorum Çelik Motora bakıyorum ortada bir problem var. Şikayetler var halen bir aksiyon hareket yok. Üstelik hata modlarından en üst seviyede yer alan ve ucu CAN KAYBI'na sebebiyet verebilecek fren *******ını sen sallıyorsun halen bir arkadaşım prestij demiş zaten o yerlerde artık benim için. Yazık ... Dün yine panik frende çuvalladı araç, beklemeye devam lanet olsun.

c@n

Super Moderator
Arkadaslar.. acikladim ama sanki ilk mesaji okumamis gibi davraniyorsunuz.. daha once dedimki berkan nin aracina kore den gelen muhendisler biy y azilim yapti.. ve aracta test ettiler ve sorunun cozuldugunu gorduler.. bu yapilan y azilim fabrikada da ayrica kontrol edilip onaylanacak.. bu dediginiz kadar kolay degil ve belli bir surec aliyor.. daha sonra onaylanan yeni y azilim tum servislerde bulunan cihazlara yuklenecek.. zaten ilk bastan bu islemlerin yapilip bitirilmesinin 1 ayi bulacagi soylendi...
Bir daha ve son kere soyluyorum bir gelisme oldugu zaman ben burdan aninda bilgilendirme yapacagim..

Kia ge celik motor bu konuda gayet ilgili davrandi daha ne yapsin adamlar... ya biraz yazarken bunlari dusununde yazin.. eger cok sikintiniz varsa da satin gitsin arabalari... ama her seyde kia yi ve celik motoru suclamayin artik.. adamlar sorunu cozmek icin somut adimlari attilar.. daha ne yapmalarini bekliyorsunuz...??

Team********

ceronimo1978

New member
Can bey konuyu takip edip neticelenmesi icin gosterdiginiz cabayi biliyorum. Ancak otomotivde 11 yildir calisan biri olarak surecin agir ilerliyor olmasini elestiriyorum. Baska firmalarda buna benzer kalite problemleri yasiyor ama yazilimi dogrulamak arac testlerini tamamlamak icin fazlasiyla beklendi kanimca

Tesla

New member
Can bey, zaten size sitem eden yok ki. Sitem önce aorunu reddeden şimdi de yavaş çalışan Çelik motora. bu araç 2 yıldır yollarda, 1 ay önce harekete geçtiler. Kaldı ki bu başlık açılalı 1 ay oldu. 1 ay uzun bir süre, böylesine bir sorun için. Hem bu sorunu lütfedip çözmeye çalışması Çelik motorun büyüklüğünden değil, mecburiyetinden. Bu mesajları meşhur forum sitelerine yazsak vosvos fanboyları ceed'e yaftayı yapıştırır.

c@n

Super Moderator
Bende diyorum ki hep elestirmeyin... biraz da yapici olun.. surekli kia boyle celik motor boyle diyorsunuz.. dedigim gibi eger kia dan ve celik motor dan bu kadar rahatsizsaniz araci satar ve kurtulursunuz.. bu kadar basit.. boylece bunlari dusunmek zorunda kalmazsiniz..

Team********

ceronimo1978

New member
Ben daha yeni bir akrabama kia ceed aldirdim. Dedim aga arac iyi tek sorun fren onuda evvel allah cozecekler. Marotodan Turgay konuyu biliyor araci ondan aldik. Yani biz cevremizdekileri kia sahibi olmaya davet ediyoruz. Ama kiada biraz etkiye tepkide bu kadar gecikmesin. Araci satmayada niyetim yok problemin cozulecegini hepimiz biliyoruz. Ama artik sabir sabir nereye kadar yil sonu geliyor nerdeyse ...

akrepkral86

New member
Tamam arkadaşlar biraz sakin bende aynı konudan muzdaribim bekleyin bakalım elbet çözülecek bu sorun çelik motorun bunu anlaması ve ilgilenmesi bile büyük bir adım neyse biraz sabredin bu arada araçlarınızıda temkinli kullanın

berkan1981

New member
Arkadaşlar burda yazmakla olmuyor onemli olan gidin serviste ariza kaydinizi actirin muzdarip olan olmayan ayirmaksizin actirin su belliki bu yeni kasa ceedlerde bu sıkıntı var ve benim aracimda yapilan testtede bu sıkıntı kanıtlandı giderildimi giderildi ama cok buyuk bir hata bem kaza yaptim allahtan onumdeki araca vurdum ya bi insana vursaydim hayatim kararcaktı koreye fabrikaya direk mail atin ama su bir gerçek burdaki moderatör arkadaşlara yardımcı olun lütfen ben bizzat burda ne çaba sarf ettiklerine şahidim...

omurkadir

New member
Ulan bu kia fabrikasında da hiçbir mühendis çıkıp demez mi Hyundai ye yazılım yüklendi abs ile ilgili. kia da aynı sistem buna da yukleyelim diye.
Dunyada berkandan başka şikayetçi yok muymus arkadaş sadece Türkiye de mi satılıyor bu ceed koreden mühendis geliyor vs bu i30la bu ceed denen araba aynı değil mi arkadaş!

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

karaşimşek

New member
Benim aracımda sanırım daha değişik bir sorun var. 120-130 ile fren yapıldığında direksiyon titriyor ama gözle görülecek bir titreme değil ancak çok bariz hissediliyor elle. Sanki araç çekirge gibi sıçramaya başlıyor. Rot ve balans ayarlarına bakıldı serviste ancak çözülemedi. Özellikle yokuş aşağı daha belli oluyor otobanda. Umarım güncelleme yapılır ve bu sorun da çözülür.