Ynt: Cam Tavan Problemi... O araç
Herkese Günaydın.
İlk mesajlarımda da belirttiğim gibi, bayinin bana herhangi bir indirim yapması söz konusu değildi ve teklif ettiği tek şey ilk bakımda işçilik ücretinin alınmamasıydı, daha sonra çelik motorla yaptığı telefon görüşmesi neticesinde işçilik + malzeme almayacağını belirtti. Tabii bunu da ben yazılı olarak mağaza müdüründen yazılı vermesini istedim. Ancak sabah, çelik motor yetkililerinden hemen önce telefon ederek sizin için ekstradan, ki bu şikayet maillerimin sonrasında cereyan eden bir durumdur, koltuk koruma ve bir yıllık bakım daha hediye aldığını söyledi.
Çelik motor yetkililerinin beyanında ise bana, 2 yıllık bakım+ koltuk koruma hediye edildiğini öğrendim. Tabii burada bir tutarsızlık, farklı beyanlar söz konusu olduğu için ben yazılı beyanımı yetkililere bildirmek suretiyle kendi iddialarımı kanıtlamış oldum.
Bu durumu Çelik Motor yetkilileri ile paylaştığımda, iddiama istinaden bana; bayinin beyanının şimdilik verebilecekleri buymuş ama sonra çelik motorla görüşüp bana döneceklerini beyan ettikleri gibi komik, sanki çocuk kandırır gibi, ticaret etiğiyle ilgisi olmayan bir durumu bayii ağzından duyduklarını dile getirdiler.
Tabii bu durumda açıkça görüldüğü üzere; bayinin tutarsızlığı, ortada verilmiş ama bana beyan edilmemiş 1 yıl + 1 boya koruma ortaya çıktı. Bunun gereğini Çelik Motor yetkilileri ve değerli yöneticileri yapacaklardır. Bizler ise bu tür durumları paylaşmak ve mağduriyetimizi bildirmek suretiyle buralardan uzak durarak onlara gerekli ve hak ettikleri cezayı vereceğimizi düşünüyorum.
Çelik motorun buradaki kabahati, benim fikrimdir, katılanlar olur veya olmaz, durumu araç teslim edilmeden önce telefonla bilgi aldıklarında bayiiye ayıplı ürünü teslim etmemelerini, tarafıma geçici bir araç verilerek, durum için çözüm sunuluncaya kadar kullanımıma sunmalarını, tarafımı aramak suretiyle de teslim öncesi durumu açıklayarak teyit neticesinde işlem yapmaları olacaktı. Bu bahsettiğim gerçekten profesyonel bir yaklaşımın neticesi olduğunu gösterirdi ve herşey çok daha kolay ve çabuk olurdu. Eğer Çelik motor yetkilileri bu seçeneği bayiiye sundu ve bayiinin yine durumu gizleme gibi bir olayı olmuş ise bu söylediklerimin hepsini geri alıyorum...
Bir başka konu ise, çelik motor yetkililerine ben 2 seçenek sundum zaten arkadaşlar, çok net ve açıktım. İfadelerim net ve cümlelerimde rakamsal ifadeler kullanmak suretiyle herhangi bir şüphe içermiyordu. Dün bana 500 tl indirim teklif edildi 2yıllık bakım ve koltuk koruma ile birlikte, bunu bu şekilde kabul etmeceğimi kendilerine bildirdim. Bugün Yusuf abi kendileri ile bir görüşme yapacak ve onun neticesine göre durum netleşecek. Çelik motor yetkililerinin de samimiyet ve uzlaşmacı olduklarını düşünüyorum ama rakamlar ortada, benim bu rakamı kabul etmem mümkün değil zaten.
Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum...