Ynt: Cam Tavan Problemi... O araç
Arkadaşlar yorumlarınız gerçekten çok değerli ve gerçekçi... Sabah Çelik motordan Pınar hanım ile yaptığım görüşme neticesinde, yürüyeninde sıkıntı olmadığından değişim ile olur dedi

Buyrun taktir sizlerin... 2 yıl boyunca bakım + koltuk koruma = Ahmet ve mutluluk olabileceğini düşünerek... Tabiki bunları bayii bana dün söylemedi sadece sabah söyledi, çelik motor dün bunları bayiye söylemesine rağmen bana verdikleri bir bakım ile, bunu da yazılı olarak almıştım allahtan, geçiştirmişlerdi.
Ve sabah çelik motordan Pınar hanımdan aldığım telefon ile söylenen durum; şikayetinizi bize ilettikten sonra neden Tüm dünyaya mağduriyetinizi ilettiğinize benzer bir cümle ile döndüler ki bunu da anlamak gerçekten zor geldi bana.
60.000 tl verdiğim ve bunun neticesinde tüm gece uykusuz kalıp üzüldüğümün mide ağrıları ile uyandıım bir gecenin sabahında bana dedikleri cümle buydu ama bunların kişisel yaklaşımlar olduğunu düşünüyorum.
Şimdi benim aklımda başka bir soru :
Ayrıca dün mağaza müdürü ve çelik motor yetkilileri bu konuyu biz araç başında iken telefonla görüşmüşler ve çelik motorun sayın yetkilileri durumdan haberdar olmalarına rağmen, neden müşteri ile biz de bir görüşelim demediler? Sonuçta bu ürün ayıplı bir ürün satmayın, satışını erteleyin, satışı bizim kötü reklamımız olaiblir gibi bir yaklaşım sergilemediler? Teslimatını yapmayın, geçici süre ile müşterimize araç sağlayın demek bunun en doğru yolu olmazmıydı?
Bu sorularımın cevabını siz değerli kia kullanıcılarına bırakıyorum. Ve halen aracımı değiştirmemek için ayak direten yetkililere de inanabilmiş değilim, ne kadar zorsa bu değiştirme işlemi....
Benim Kuzenim de 2008 ve 2009 da iki defa ford c-max değiştirdi ve ford bunu 15000 km civarında yaptı. ilk arabası kusurlu çıktı değiştirdiler ona da yakaşık 10000 km bindikten sonra onda da benzer bir durum oluştu ve aynı işlemi tekrar yapıp bir daha değiştirdiler.
Bunlara ilaveten önümüzde güzel örnekler varken neden değiştirmeyen veya değiştirmekte ayak direten firmaları örnek gösteriyoruz. Kurumsalllık ve müşteri memnuniyetini, müşteriyi, en önemlisi insanı önde tutarak kurumsallaşmak öyle basit ve kolay olmuyor. Olmamalı da ama maalesef durum ortada