Avrupa Turu

rayen

Super Moderator
Ne demek. Sizle paylasmicam da kimle paylasicam.:)
Öteki forumumu bile ihmal ettim. :)
Maliyetleri en sonunda aciklicam. Şu ana kadar 4 kişi 10 günde 600 euro civari harcadım. Gayet iyi gidiyorum. :)

Sent from my GT-P3113 using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

c@n

Super Moderator
Valla senden sonra bu tura cikacak kisi hic yabancilik cekmeyecek....:):)

Sent from my Galaxy Nexus using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

omurkadir

New member
Zevkle okudum bizlere tanittiginiz icin cok tesekkurler fotograf ve yorumlarla super olmus.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

amorusso

New member
Ynt: Avrupa Turu

abi anlatim ve yorumlar super , devamini bekleriz :)

Sam

New member

rasim abi ellerine ve tekerleklerine sağlık :)

rayen

Super Moderator

AVUSTURYA
Bir Türk olarak sonunda meşhur Viyana'nın kapısına dayandım ve teklifsiz girdim. ;D

Viyana güzel bir şehir. Ama pahalı sayılabilecek bir şehir. Ben 1. Viyana denen asıl gezilmesi gereken bölgeye yaklaşık 7 km uzaklıkta sessiz, sakin otopark problemi olmayan bir yerdeki 3 yıldızlı otel Carina'da kaldım. 4 kişi için 79 euro ödedim. Viyana şartlarında çok ucuz bir otel. Sanırım faslılar işletiyor. 15 kadar odası var. İlginç olan otelde kimse gözükmüyor. Biz hava kararmaya yakın otele vardık. Kapı duvar. Neyse kapıda diafon gibi bir şeyle konuştuk. Arap aksanıyla ingilizce konuşan vatandaşa rezervasyonumuzu teyit ettirdik. O da bize içerde küçük posta kutusu gibi üzerinde şifre giriş sistemi olan kutunun pin kodunu verdi. Kodu girdik. Odanın kartını aldık. Gece kaldık sabah ayrılırken vatandaşı görebildik. Ödedik parayı çıktık gittik. Velhasıl sistem tıkır tıkır işliyor. Şehir merkezindeki bir otele bir çuval para vermeden Viyana'da konaklama işini hallettik. Kahvaltı dahil değildi ve ben bunu hiç önemsemedim. Çünkü yemek konusunda kıl bir adam olduğum için, zaten tedbirliydim. ;D
Bagajdaki koskoca buzluğu boşuna taşımıyorum. ;)
Neyse Viyana'da en sevdiğim şey park ücreti ödememek oldu. Navigasyonda şehir merkezinde tahmini bir noktayı işaretlemiştim. O noktaya gelirken bir kaç aracın bulunduğu boş bir alan gördüm ve hemen araçların yanına park ediverdim ama yine de etrafta park otomatı aramayı ihmal etmedim. Ve bulamadım. Otoparkın karşısında tiyatro gibi bir yerin kafeteryası vardı. Belki bu alan müşteriler için ayrılmıştı. Neyse fazla kurcalamadım, tedbir olarak bir cigara içimi bekledim. Navigasyonda aracın yerini kayıt ettim. Ve gezi startını verdim. ;D

Türkler her yerde. ;D

İnsanın karşısına ne çıkacağı belli olmuyor. :D

Ben başımı çevirip geziye devam ettim. ;)

Döner olmazsa, olmaz tabi. ;D
Dönerci kardeşimle biraz sohbet ettik. Dönerimizi yedik. Yola devam ettik.

Göbeğim ve ben yine sahne aldık. ;D

Arkadaşlar beni ve gıdımı yakından tanısın. ;D
Normalde yandan poz vermem ama bu sefer acaip yakalanmışım.

Yorumsuz.

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/376531_447303911967430_1133536908_n.jpg[img]

Küçük suya 1.80 euro ödeyince, su içmeyi bıraktım. ;D ;D ;D
[img]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/540985_447305875300567_1668337330_n.jpg

Bedava suya yumuldum. ;D
Önemli bir tavsiyede bulunuyorum. Boş pet şişelerinizi atmıyor, bu çeşmelerden doldurup içiyorsunuz. Tadı da güzel.

Bu kadar yetsin çok uykum geldi. ;D

aLi

Yönetim Ekibi

Hey masallah be Rasim abi ne gezmissin ya :) Hepsini bi cirpida soluksuz okudum. Objektifine ve ellerine saglik.

abi benim içinde gez Wien'i benim fırsatım olmamıştı

rayen

Super Moderator

[quote author=aLi link=topic=1486.msg41731#msg41731 date=1341817206]
Hey masallah be Rasim abi ne gezmissin ya :) Hepsini bi cirpida soluksuz okudum. Objektifine ve ellerine saglik.
[/quote]
1 adet canon 60D, 1 adet canon A95, 1 adet samsung tablet cayır cayır çalışıyor. ;D
Tam donanımlı olarak yollardayım. ;D

ali gürbüz

New member

abi bi resimde de yüzün gülsün yahu..
korkuyorum senden vallahı =))))

c@n

Super Moderator
Rasim abi ciddi bir is yapiyor...:):)

Sent from my Galaxy Nexus using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

rayen

Super Moderator

ÇEK CUMHURİYETİ/PRAG
Avusturya'dan çıkıp Prag'a geldik. Viyana'ya göre ilk göze çarpan şey ucuzluğu. Ben para harcıyorum ya, direkt gözüme giren ilk şey o. ;D
Döviz bürolarında 0 komisyon yazmasına rağmen komisyon alıyorlar. En iyi döviz bürosu western union. Euro ile alış veriş yapılan yerlerde sorun yok. Kredi kartı kullanımında da sorun yok. Ama sokak satıcılarından alışveriş yapmak için krono lazım. 25 krono 1 euro'ya denk geliyor.
Prag'da arabayı koyacak beleş bir yer yok. ;D Bütün şehri parsellemişler. Fotoğraflarda dikkat edin, mavi düz çizgilerle ayrılmış alanlar daha önce park ücreti ödenmiş, stikeri cama yapıştırılmış araçlara ait. Beyaz ve kesik çizgilerle ayrılmış alanlar için park otomatlarından bilet almak gerekiyor. Şu an fiş yanımda olmadığı için fiyat konusunda bir şey diyemiyorum. Otoparklar pazar günü ücretsiz. Ben de pazar günü orda olduğum için otopark olayından yırtmış oldum. ;)
Sadece pazartesi sabah otelde kahvaltı yapıncaya kadar kısa bir süre için bilet aldık. Bilet alınıp ön camdan görünecek şekilde konuluyor. Aslında kontrol memuru filan görmedim ama millet alıyor. Sadece 5 dakika duracaklar almadan, park edip çıkıp gidiyorlar.
Otelimiz 4 yıldızlı taurus oteliydi. 4 kişi açık büfe kahvaltı dahil 49 euro ödedim. Prag neden ucuz dediğim anlaşıldı mı? ;D ;D ;D
Prag'da çok fazla uzak doğulu çalışan var. Bakkal diyebileceğimiz yerlerin tamamında bunlar var. Sigara fiyatı Türkiye seviyesinde. İçkilerin parasını dikkate almıyorum bile. :) Buradan başka yere geçecekler mutlaka sigaralarını buradan alıp çıksınlar. Örneğin Belçika'da camel 4,30 euro. Millet tütün sarıp içiyor. ;D
Eğlenceyi sevenler için söylüyorum. Öyle Bodrum tarzı bir yer beklemeyin. Ama Avusturya sınırından girdiğiniz anda köy gibi bir yerde (gece geçtiğim için öyle diyorum) sağlı sollu gazinolarla karşılaşıyorsunuz her yer ışıl ışıl, gecenin bir yarısı yollarda hatun kişiler. :D Eğlence arayan burayı gündüz geçsin derim. Benzinliklerden euro ile alışveriş yapmayın kuru kafaya göre belirliyorlar. Kredi kartı en sağlamı.

Yedim koca sosisi. Ne iyi, ne kötü. Fazladan kahverengi renkli bir sos koydum rezildi. Gaflete düştüm, insan tadına bakmaz mı? ;D

Görevimi ihmal etmiyorum. ;D

Otelin penceresinden.

Bak Ali bak. ;D
Burda yüzüm biraz gülüyor. :D

Burda da. Neden acaba? ;D ;D ;D

Mavi çizgilere dikkat. Burdakiler biraz solmuş. Rezerve edilmiş park yeri. Tabelaları var zaten.

Nar gibi maşallah. ;D ;D ;D

Sallanarak yapılan tatlı. :D

Biz gelmeden önce Hyundai etkinlik yapmış, etrafı m.k götürüyor.

Türk kafilesi. Yaşlı teyzeler satıcılara kafayı yediriyorlardı. ;D

Terliğini kaybetmiş bir gariban. Kim acaba? ;D

aLi

Yönetim Ekibi

abi fiyati uygun absent bulursan alsana bana %85-%95 arasi olanlardan. geldiginde hesaplasalim olar mi.

rayen

Super Moderator
Tamam.Bulduğum anda alirim. :)
Sent from my GT-P3113 using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

aLi

Yönetim Ekibi

Özel mesajda yolladim abi.

rayen

Super Moderator

ÇEK CUMHURİYETİ/KARLOVY VARY
Prag'dan sonra Karlovy Vary'e geçtim. Burası termal bir şehir. Atatürkümüzünde zamanında burada tedavi görmüş ama tedavi gördüğü yeri bir türlü bulamadım. Akşam saatlerinde geldiğim için biraz seri hareket etmek zorundaydım. Hava da yağdı, yağacak modundaydı. Netekim, aracı koyduğum otoparka adım attığımda ciselemeye, arabaya girdiğim anda da bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı, 15 dakika otoparktan çıkamadık. ;D

Mazda 5 çok beğendim tam bana göre

Bu gecelik bu kadar. Bir aksilik olmazsa yarın Almanya. ;D
Beni izlemeye devam edin... ;)

Mehmet EKER

New member

Hocam satır satır eksiksiz takip ediyorum iyi yolculuklar...

BerkayKRC

Moderator

Yakın bir arkadaşımda yunanistan turu yaptı araba ile dün fotoğrafları görünce çok etkilendik. Bütçe olarak 1000 lira ile 6 gün yunanistan turu yaptığını söyledi. Seneye avrupa 34VN3571 i tanısın :)