Ynt: Avrupa Turu
ÇEK CUMHURİYETİ/PRAG
Avusturya'dan çıkıp Prag'a geldik. Viyana'ya göre ilk göze çarpan şey ucuzluğu. Ben para harcıyorum ya, direkt gözüme giren ilk şey o. ;D
Döviz bürolarında 0 komisyon yazmasına rağmen komisyon alıyorlar. En iyi döviz bürosu western union. Euro ile alış veriş yapılan yerlerde sorun yok. Kredi kartı kullanımında da sorun yok. Ama sokak satıcılarından alışveriş yapmak için krono lazım. 25 krono 1 euro'ya denk geliyor.
Prag'da arabayı koyacak beleş bir yer yok. ;D Bütün şehri parsellemişler. Fotoğraflarda dikkat edin, mavi düz çizgilerle ayrılmış alanlar daha önce park ücreti ödenmiş, stikeri cama yapıştırılmış araçlara ait. Beyaz ve kesik çizgilerle ayrılmış alanlar için park otomatlarından bilet almak gerekiyor. Şu an fiş yanımda olmadığı için fiyat konusunda bir şey diyemiyorum. Otoparklar pazar günü ücretsiz. Ben de pazar günü orda olduğum için otopark olayından yırtmış oldum.

Sadece pazartesi sabah otelde kahvaltı yapıncaya kadar kısa bir süre için bilet aldık. Bilet alınıp ön camdan görünecek şekilde konuluyor. Aslında kontrol memuru filan görmedim ama millet alıyor. Sadece 5 dakika duracaklar almadan, park edip çıkıp gidiyorlar.
Otelimiz 4 yıldızlı taurus oteliydi. 4 kişi açık büfe kahvaltı dahil 49 euro ödedim. Prag neden ucuz dediğim anlaşıldı mı? ;D ;D ;D
Prag'da çok fazla uzak doğulu çalışan var. Bakkal diyebileceğimiz yerlerin tamamında bunlar var. Sigara fiyatı Türkiye seviyesinde. İçkilerin parasını dikkate almıyorum bile.

Buradan başka yere geçecekler mutlaka sigaralarını buradan alıp çıksınlar. Örneğin Belçika'da camel 4,30 euro. Millet tütün sarıp içiyor. ;D
Eğlenceyi sevenler için söylüyorum. Öyle Bodrum tarzı bir yer beklemeyin. Ama Avusturya sınırından girdiğiniz anda köy gibi bir yerde (gece geçtiğim için öyle diyorum) sağlı sollu gazinolarla karşılaşıyorsunuz her yer ışıl ışıl, gecenin bir yarısı yollarda hatun kişiler.

Eğlence arayan burayı gündüz geçsin derim. Benzinliklerden euro ile alışveriş yapmayın kuru kafaya göre belirliyorlar. Kredi kartı en sağlamı.
Yedim koca sosisi. Ne iyi, ne kötü. Fazladan kahverengi renkli bir sos koydum rezildi. Gaflete düştüm, insan tadına bakmaz mı? ;D
Görevimi ihmal etmiyorum. ;D
Otelin penceresinden.
Bak Ali bak. ;D
Burda yüzüm biraz gülüyor.
Burda da. Neden acaba? ;D ;D ;D
Mavi çizgilere dikkat. Burdakiler biraz solmuş. Rezerve edilmiş park yeri. Tabelaları var zaten.
Nar gibi maşallah. ;D ;D ;D
Sallanarak yapılan tatlı.
Biz gelmeden önce Hyundai etkinlik yapmış, etrafı m.k götürüyor.
Türk kafilesi. Yaşlı teyzeler satıcılara kafayı yediriyorlardı. ;D
Terliğini kaybetmiş bir gariban. Kim acaba? ;D