Ynt: Avrupa Turu
Rasgele mesajlar yazdığım konuyu biraz derli toplu hale getirmenin zamanı geldi. Yola çıktığımdan bu yana yorgunluktan ve heryerde internet olmadığı için bilgisayarın başına oturamadım. Şimdi fotoları derliyorum ve yayınlamaya başlayacağım. Her foto için açıklama yazmak benim için zaman alacak, o nedenle bunu es geçiyorum.

Gelelim yurtdışına çıkmak için neler yapılması gerektiğine ve benim güzergahımda neler olduğuna.
Öncelikle kendimize bir rota çizip, pasaportları cebe koyuyoruz. ;D
Sonra aracımıza gerekliyse bakım yaptırıyoruz. Örneğin ben yağı değiştirdim, frenlere baktırdım, arabayı yıkadım, sildim süpürdüm ve bir kat daha cila attım. ;D
Aracımız için zorunlu olan uluslararası sigortayı yaptırıyoruz. Green Card'da deniliyor. Ne kadar süre kalacaksanız o kadarlık yaptırıyorsunuz. Ben 1 aylık yaptırdım. 180 TL civarı tuttu. Ayrıca kaskonuz varsa ve kendinizi sağlama almak istiyorsanız yurtdışını kapsayan ek poliçe yaptırsanız iyi olur. Benim ki, 1 aylık 50 Tl civarı tuttu. Tabi bu fiyatlar gideceğiniz ülke sayısına göre değişiyor. Ben rota dışına da çıkabilirim diye tüm Avrupa ve Balkanlar için yaptırdım. Ülke sayısı az olursa fiyatta değişiyor.
Şimdi meşhur uluslararası ehliyet konusuna gelelim. İnternette bu konuda her kafadan ses çıkıyordu. Macaristanda ve Çek Cumhuriyetinde zorunlu diye. Yunanistan harici hiç bir ülke uluslararası ehliyeti istemiyor ve hiç bir şekilde sormuyor. Nereden biliyorum. Çünkü, Pragda navigasyonun yüzünden kraliyet sarayının meydanına dalıp girince çek polisi ile burun buruna geldim. Hemen bir U dönüşü çeksemde arkamdan sirenleri çalarak beni durdurdu ve malum istek hemen geldi. Pasaport, ehliyet ve ruhsat. Verdim, telsizle sorgulama yapıldı, bir daha buraya girme denilerek kulağım çekildi ve postalandım. Böylece 2000 krono yaklaşık 200 euro cezadan da yırtmış oldum.

Eğer uluslararası ehliyet gerekli olsaydı, mutlaka istenirdi. Böylece bu hurafe de maziye karışmış oldu. Şimdi başka bir eve ziyarete gideceğim için burada kesiyorum. Devamı gelecek. ;D