Ynt: Avrupa Turu
MACARİSTAN
Macaristan güzel bir ülke, dümdüz. Kaymak gibi bir otobanı var. Hız sınırı 130 km. Ben bütün kurallara uydum. Zaten kural dışı davranmak gibi bir huyum yoktur. ;D
Avrupaya girdiğinizi hissediyorsunuz. Yaya öncelikli bir trafikleri var. Yaya yola atladığında trafik duruyor. Temiz bir ülke etrafta çöp vs. hiç bir şey görünmüyor. Marketlerinde euro geçmiyor. Ya ulusal paralarını kullanacaksınız ya da kredi kartı. Ben burada hep kredi kartı kullandım. Öyle kredi kartını kopyalarlar gibi söylemler hurafe. Herşey gözünüzün önünde olup bitiyor. Pos makinaları şifre gözükmesin diye korumalı. Yine burada da polis görünmüyor. Radar noktası görmedim. Kimse beni durdurmadı.
Budapeşte'de beleşe otoyu koymak mümkün değil. )
Şehrin içinde iki otoparka toplam 7 Tl civarı para ödedik. Onların parası cinsinden bir fikrim yok. Çünkü, oğlum para bozdurup geldi. Tabi euromuzu kullanmadık, tl bozdurduk.
Tabelalar hep yeni ve anlaşılır.
Burada da bisiklet kültürü yaygın.
Mezarlıklara çok önem veriyorlar. Tertemiz. Yaşlı teyzeler bisikletle gelip, çicek koyuyorlar.
Şeker hastası olmama rağmen, oğlum bu süper deyince enerji içeceğini çaktım. Tabi fazla hareketlenirim diye yarısını içtim. ;D
Her taraf yemyeşil.
Fast foodları ucuz sayılır.
Ve Budapeşte.
Ulaşım her yerde tramvayla.
Burada otopark ücreti yok.
Opssssssss. ;D
Park yerleri çok güzel güvenle konaklanabilir.
Bu abiyle abla, ben 130'la giderken beni sollayıp, geçtiler.
Bundan sonra Viyana

Beni izlemeye devam edin.