Türkiye de trafikteki herkesin mi acelesi olur?

erginy

New member
Valla ergin her ne kadar halimiz mutlu abinin dediği gibi birbirimizin gazını alma durumu da olsa, yazdıklarının altına imzamı atarım. Hele ki durumun ana nedeniyle alakalı hepimizdeki psikolojik durumun sonucu saptaman çok doğru. Başta kendimden biliyorum ki ancak benim gibi araba sürerek mutluluğunu arttıran tipler uzun yolda birini sollamaktan keyif alır. Yahu hakkaten akıl alır gibi değil az önce elazığdan bingöle gelirken eski kasa bi 3.20 arkamda uzun süre öyle kaldı. Daha sonra bozuk yolda yavaşladım herif dinlemedi ve geçti. Ben resmen bozuldum ya bu duruma. Herifi nasıl edeyim de yakalıyım geçeyim dedim ama ıslak zeminden tırstım Allahtan ;). Sonra düşündüm ulan nedir bu olay ben neden kafaya bu kadar taktım bu adamın beni geçmesini;)? Cevabı psikolojik rahatsızlık olsa gerek. Tam ve olmuş bi birey bence asla birini sollamaktan keyif almaz. Almamalı yani. Hakkaten saçma bi hal çünkü bu...Bence ben ve benim gibiler incelenmeli ;)
Abi, hastalıklı bir toplum olduk komple. Yani tek sen de değil, bende de bu durum söz konusu.

Saflığı yakalamalıyız. Bu hinliklerimiz hepimizi toptan çürütüyor.

Birbirimizin gazını almak mevzusuna çok katılmıyorum. Forumlar, en azından foruma üye insanları bir silkeleyip, uyandırmakla görevli yerler.

Bu yazılanları okuyan ve "ya evet, ben de böyleyim ve bu yaptığımın bir sebebi yok, boşu boşuna hayat kalitemi etkiliyorum" diyebilen ve bu gerçeği kafasında bir anlık geçirebilen insan, kazançtır. Çünkü herkes uyanmış durumda değil. Normal yaşantının bu olduğunu zannediyorlar...

babıesrar

New member
Abi, hastalıklı bir toplum olduk komple. Yani tek sen de değil, bende de bu durum söz konusu.

Birbirimizin gazını almak mevzusuna çok katılmıyorum. Forumlar, en azından foruma üye insanları bir silkeleyip, uyandırmakla görevli yerler.

Bu yazılanları okuyan ve "ya evet, ben de böyleyim ve bu yaptığımın bir sebebi yok, boşu boşuna hayat kalitemi etkiliyorum" diyebilen ve bu gerçeği kafasında bir anlık geçirebilen insan, kazançtır. Çünkü herkes uyanmış durumda değil. Normal yaşantının bu olduğunu zannediyorlar...
Doğru diyosun hacı. Ben kendimde gördüm bugün etkisini. İnşaallah devam eder..:D

huss25

New member

forumlara girip yazı okuyan insanlar o hastalıklı sürücülerin maximum yüzde 3 bilemedin beşini oluşturur doğru aslında bizde kendimize pay çıkarmamız lazım lakin asıl hastalıklı tipler asla okuma zahmeti olmayan bodozlama tipler onlarada asla ulaşamaz ulaşsakta bi cacık anlatamayız benimde yakınlarımda öyle tipler var anlatıyorum söylüyorum alakası yok ya imkansız yani ve ayrıca ülkemizdeki bu hastalıklı olaylara sadce düşünce yapısı sebep olmuyo bunuda genel çerçecede değerlendirmek lazım yolların düzensizliği trafik sıkışıklığına sebep olan durumlar dar yollar filan bazen inanın ben bile uzun süre sakin gittikten sonra bekle bekle sabır bitiyo bi süre sonra 4 kilometrelik yol 35 dakkaya gidilirmi yahu sonrasında bi dangalağın trafiği gereksiz kilitlemesi sonrası çıldırabiliyorum çözüm bulunması için önce sıkıntının kaynağını bilmek lazım ki bence kaynak sadece sürücülerde değil yolların yapılanma şekli ve diğer sürücülerin eğitimsizlikten kaynaklı yada kendi düşüncesizliklerinden kaynaklıda olabiliyor vs vs son bi örnek kırmızı ışıkta arabasını istop edipte defalarca çalıştırıp kaldıramayan insanların var olduğu bi yerdeyiz sürücü kursları 1200 lira para alıp tamam 500 devlete gidiyo lakin aldıkları 700 liranın içinde sürücülere eğitim vermeleri gerekirken 1e tak 2ye at gaz ver tamam dur sen geçersin sınavdan denilen bi memleketteyiz kardeşim ehliyet aldı üniverstede iken izine geldi arabayı verdim trafiğe kapalı bi alanda mazallah korktum müfettiş olsam ben geçirmezdim sınavı malesef malesef malesef okadar çok yönlü ki asla çözemeyiz uzun vadede çok ağır bi şekilde azalırsa ne ala.

ceronimo1978

New member
Yazılanların hepsine katılıyorum. Ancak hız felaketse yavaş gitmek de aynı derecede felakettir bence. Sol şeridi gereksiz yere işgal eden, sağındaki araçla paralel olarak aynı hızda seyir eden yurdum insanı da trafiği bu hale getiriyor. Dolayısıyla dönüp dolaşıp aynı yere çıkıyoruz eğitim eğitim eğitim ve birazda saygı be kardeşim.