Ynt: Re: SES YALITIM
[quote author=aLi link=topic=1147.msg38218#msg38218 date=1337853228]
Güle güle kullanın, esas sorun fitiller demissiniz nedir o sorun.
En kısa zamanda uygulama ve fotograflari ayri baslikta paylasirsaniz cok guzel olur.
[/quote]
Teşekkür ederim. Aslında daha önce ekleyecektim ama fotoğraflar ve videolar Ömer Bey'in telefonunda kaldı. O da bir cdye atıp verecek ancak henüz görüşemedik. Alta yapılan yalıtım bir miktar işe yarıyor. Zira ben esas sorunun lastiklerden gelen uğultu olduğunu düşünüyordum. Yalıtımdan sonra lastik uğultusu baya azaldı. Ancak aracı eşime verip ben arka koltuğa geçtiğimde sesin aslında kapılardan geldiğini anladım ki arkada biraz daha fazla. Aracı bizim üninin otoparkında şöyle bir etraflıca yokladım. Özellikle arka kapıları üst çerçeveden bastırınca aslında her iki kapının içeriye doğru göçtüğünü görüyorsunuz ki genel olarak sesin kaynağının orası olduğunu düşünüyorum. Kapı ayarıyla ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyorum zira şimdilik iyi kilitleniyor gibi görünüyorlar. Ancak özellikle fitillerin üst orta ve alt orta kısımları biraz sert ve tam yalıtım sağlamıyor olabilir. Tabii ki bu benim görüşüm. Denemeden kesin bir şey söylemek yanlış olur.
[quote author=mertgulkokan link=topic=1147.msg38254#msg38254 date=1337872719]
Yapilan uygulama ya tekli olan kapi fitillerinin ciftliye dondurulmesi ya da kapi fitillerinin icine akvaryum hortumunun takilmasi
Hortum takmasi benimde aklimda olan bir uygulama

)
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
[/quote]
Evet, bu bahsedilen uygulama Ford forumlarında anlatılıyor

. Ama eğer uygun malzeme kullanılmazsa hem kapıların kapanması zorlaşıyormuş hem de zamanlar fitiller yırtılıyormuş ki aracım daha 1700km'de. Bu nedenle bu uygulamayı yapsam bile muhtemelen 60000km'yi devirdikten sonra yaparım.
Benim Renault forumlarında okuduğum başka birşey var. Megane 3'te kapı fitillerinden kaynaklanan ve kronikleşen ses sorunundan bahsediliyor. Çözüm olarak da servislerin bir sprey sıktığı ve genel olarak işe yaradığı söyleniyor ki spreyi internette buldum. Yorumlarda da yine sesi kestiği yazılmış. Ayrıca İmes'te bu markanın kendi mağazası var ve bana yürüme mesafesinde. Bu yüzden en kısa zamanda alıp deneyeceğim. Fiyatı da 30 TL civarında idi. Sesi kesmese bile esas amacı zaten fitil bakımı. Dolayısıyla ses konusunda işe yaramasa bile tek kaybım zamanım olacak, ha ses sorunu çözülürse (ki şu anki hali bile iyi sayılır) tadından yenmez

.