Çözüldü Pro Ceed Motor Arızası Önemli!

bmx

New member
Geçmiş olsun.Bölgenizdeki Tüketici heyetine başvurun.Elinizden ne geliyorsa yapın.Ama çelik motora güvenmeyin.
işinizi idareten yapıp gönderebiliyorlar.Tüketici heyettine başvururken Motorun sanayiye gittiğini belirtin ayıplı mal satıldığını
mutlak söyleyin uzun bir yol ama hakkınızı alırsınız bu konuda bir çok emsal karar var ya motor komple değişmeli yada aracın değerini vermeliler.

ahmymn

New member
Çok geçmiş olsun. Arabayı üretmekle iş bitmiyor, servis ağının iyi ve ilgili olması da biz tüketiciler için çok önemli, tabi ki firmaların da servis ağını oluştururken ne kadar araştırmacı ve seçici oldukları malum. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaştırır ve sizi memnun edecek bir karar ile size geri dönüşünü yaparlar. Konuyla ilgili gelişmeleri bizimle buradan paylaşırsan da seviniriz.
Allah sabır versin, inşallah arzu ettiğin gibi bir netice alırsın kısa sürede...

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: Pro Ceed Motor Arızası Önemli!

Burada bir iki küçük not düşmek istiyorum

Çelik motor a sonuna kadar güvenin kimseyi mağdur etmez

Motor sanayiye tamir için değil ölçü kontrolü için rektefeciye gitmiştir bu bütün markalar da olan bir işlemdir

Hak aramak konusunda sonuna kadar katılıyorum ama henüz hak arama hakkı elde edilmiş değil yani doğmamış çocuğa don biçmeyelim.

Eğer ki (küçük ihtimal) sorun çözülmez ise en doğru olan çözüm zaten çelik motor tarafından üretilir
Bunu bu site defalarca yaşadı tecrübe ile sabittir....

TeamPASAOGLU*

ahmymn

New member
Yusuf abi, sen varsan bir yerinde bu problemin, işlem tamamdır bence, hallolmuş saysın Emre :rolleyes:

bmx

New member
Cevap: Ynt: Pro Ceed Motor Arızası Önemli!

Ben çelik motora güvenmeyin derken başımdan geçene göre yazmıştım.Bunu belirtmekte fayda var.
Garantili teybim arıza yaptı 3 kere servise gitti her gidişinde 1-2 ay kaldı.Arıza giderilemedi.
Git gel 5-6 ay süre geçti.En sonunda direk çelik motoru aradım.Elektronik ürünlerde bizim yapabilecek bir şeyimiz yok dediler
servisle irtibata geçin diye yönlendirdiler.Bende kızdım toplama bilgisayar mı bu her parça için ayrı ayrı yeri arayalım ithalatçısı sizsiniz bu arabanın dedim.
zaten 5-6 ay zaman geçmiş yapacak bir şey yok diye salladılar.
Allah için bayraktar servis çok uğraştı kaç kere değişim talep ettiler onaylamadılar.servise gide gele teyip teyiplikten çıktı bende soğudum.
Teyip arıza yapınca çıkma teyip aldım onu kullandım.Eski teybi bir daha takmadım.
Benim demek istediğim hangi sorun olursa olsun üstüne düşün zaman geçmesin sıcağı sıcağına halledilsin.
birde böyle forumlardaki baskılar işe yarıyor.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Ben çelik motora güvenmeyin derken başımdan geçene göre yazmıştım.Bunu belirtmekte fayda var.
Garantili teybim arıza yaptı 3 kere servise gitti her gidişinde 1-2 ay kaldı.Arıza giderilemedi.
Git gel 5-6 ay süre geçti.En sonunda direk çelik motoru aradım.Elektronik ürünlerde bizim yapabilecek bir şeyimiz yok dediler
servisle irtibata geçin diye yönlendirdiler.Bende kızdım toplama bilgisayar mı bu her parça için ayrı ayrı yeri arayalım ithalatçısı sizsiniz bu arabanın dedim.
Allah için bayraktar servis çok uğraştı kaç kere değişim talep ettiler onaylamadılar.servise gide gele teyip teyiplikten çıktı bende soğudum.
Teyip arıza yapınca çıkma teyip aldım onu kullandım.Eski teybi bir daha takmadım.
Benim demek istediğim hangi sorun olursa olsun üstüne düşün zaman geçmesin sıcağı sıcağına halledilsin.
Aracin orjinal teybimiydi birde arıza neydi acaba?

TeamPASAOGLU*

rayen

Super Moderator

Keşke tamirat için 30 işgünü geçtiğinde tüketici hakları kanununa göre değişim isteseydiniz. Bunu yerine getirmek zorundalardı. Eğer servis giriş çıkış tarihleri elinizde ise belki hala bu hakkınızı kullanabilirsiniz.

ceronimo1978

New member

Geçmişte motor ve turbo arızası yaşamış bir kullanıcı olarak, kia ve çelik motor grubuna güvenmenizi öneririm. Sonuçta basit bir parça değişiminden söz etmiyoruz. Onarım, kontroller ve testler için zamana ihtiyaç duyulacaktır. Şu an beklemek yapılacaklar içinde en güzeli bence.

alperenkaracahan

New member

ben de şanzuman problemi yaşamıştım ertesi gün değişim haberi geldi garantiden az para da değil çok yardımcı oldular.

bmx

New member

Aracin orjinal teybimiydi birde arıza neydi acaba?

TeamPASAOGLU*
Orjinal teybi arıza teyp açık kapatılmadığı halde kontağı çevirince pat diye çalışmaya başlıyordu.
servise gitti yaklaşık 1-2 ay kaldı oldu diye taktılar bir çalıştırdım arabayı pat yine aynı sorun devam ediyor servis tekrar söktü aldı gönderdi distirübütöre.
1 ay daha kaldı yine aynı sorun devam ediyor.sonra bir daha gitti bu sefer usb çalışmıyordu.bir daha gitti.
geldi bu sefer radyo hiç çekmiyordu hiç bir kanal.bende sökün dedim aldığım çıkma teybi kullanıyorum 1 senedir sorun yok.
teyp söküle takıla artık teyp bölümünün olduğu yerden cırt cırt ses geliyor.uygun fiyata çıkma buldukta çözdük bu sorunu

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Peki Son usb ve radyo sorununda kapanıp açılma cozulmusmuydu
Merakimdan soruyorum
Nedeni ise usb kablosu ve anten kabloları montajları sırasında takılmamis olabilir
Burada amacım esas sorun cozulmusmuydu onu anlamak
TeamPASAOGLU*

Emre Akçay

New member

Geçmiş olsun.Bölgenizdeki Tüketici heyetine başvurun.Elinizden ne geliyorsa yapın.Ama çelik motora güvenmeyin.
işinizi idareten yapıp gönderebiliyorlar.Tüketici heyettine başvururken Motorun sanayiye gittiğini belirtin ayıplı mal satıldığını
mutlak söyleyin uzun bir yol ama hakkınızı alırsınız bu konuda bir çok emsal karar var ya motor komple değişmeli yada aracın değerini vermeliler.
Yasal işlemler için henüz bir başvuruda bulunmadık. Yusuf abinin girişimlerinden sonra bugün Çelik Motor yol yardım servisinden Emre bey ile görüştük. İkame araç vereceklerini söylediler. Fakat aracın sorunu ile ilgili bir görüşme yapamadık.

Çok geçmiş olsun. Arabayı üretmekle iş bitmiyor, servis ağının iyi ve ilgili olması da biz tüketiciler için çok önemli, tabi ki firmaların da servis ağını oluştururken ne kadar araştırmacı ve seçici oldukları malum. Umarım en kısa zamanda çözüme ulaştırır ve sizi memnun edecek bir karar ile size geri dönüşünü yaparlar. Konuyla ilgili gelişmeleri bizimle buradan paylaşırsan da seviniriz.
Allah sabır versin, inşallah arzu ettiğin gibi bir netice alırsın kısa sürede...
Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Umarım kısa sürede sorunları çözeriz.

Burada bir iki küçük not düşmek istiyorum

Çelik motor a sonuna kadar güvenin kimseyi mağdur etmez

Motor sanayiye tamir için değil ölçü kontrolü için rektefeciye gitmiştir bu bütün markalar da olan bir işlemdir

Hak aramak konusunda sonuna kadar katılıyorum ama henüz hak arama hakkı elde edilmiş değil yani doğmamış çocuğa don biçmeyelim.

Eğer ki (küçük ihtimal) sorun çözülmez ise en doğru olan çözüm zaten çelik motor tarafından üretilir
Bunu bu site defalarca yaşadı tecrübe ile sabittir....

TeamPASAOGLU*
Yusuf abinin dediği doğru. Teknik ölçümler için motor rektifiyeciyi gitmiş. Yalan söylemiş olmayalım. Fakat bunu servisin yapması doğru olmaz mıydı? Yeterli teknik ekipman mı yok anlamadım.

Yusuf abi, sen varsan bir yerinde bu problemin, işlem tamamdır bence, hallolmuş saysın Emre :rolleyes:
:) Sağolsun Yusuf abide gelişmeleri yakından takip ediyor.

İyi haberler bekliyoruz senden..Umarım düzelir..
İnşallah abi. Gelişme oldukça aktaracağım.

Sizde talihsiz bir olay yaşamışsınız. Geçmiş olsun.

Geçmişte motor ve turbo arızası yaşamış bir kullanıcı olarak, kia ve çelik motor grubuna güvenmenizi öneririm. Sonuçta basit bir parça değişiminden söz etmiyoruz. Onarım, kontroller ve testler için zamana ihtiyaç duyulacaktır. Şu an beklemek yapılacaklar içinde en güzeli bence.
Çelik Motor'a güveniyorum tabiki yardımcı olmaya çalışıyorlar. Asıl problem sorunun ne olduğunun bulunamamış olması. Beklemedeyiz.

ben de şanzuman problemi yaşamıştım ertesi gün değişim haberi geldi garantiden az para da değil çok yardımcı oldular.
İnşallah bize de mağdur olmadan çözüm yolu üretirler.

Emre Akçay

New member
Bu arada bugün Çelik Motor ve sigora şirketi telefonla aradılar fakat duruşmalarım olduğu için bir türlü açamadım. Daha sonra Çelik Motor üşenmeyip Edirne'deki evi aramış. Ulaşmışlar bir şekilde. Daha sonra duruşmam bittikten sonra telefonla aradılar. Yol yardım servisinden Emre bey ile görüştük. İkame araç vereceklerini söyledi. Ama aracı teslim alma işleminde anlaşamadık. Malum ben Enez'deyim. Aracı sanırsam Edirne'den almam gerekiyor. Haftaya cuma Edirne'ye gidebileceğimi, eğer Enez'e ikame aracı getirebileceklerse alacağımı belirttim. Belki de ben Edirne'ye gelene kadar kendi aracım tamir olur dedim. Ben konuyu araştırıp size döneceğim dedi. İlgisi için teşekkür ediyorum. Yarın irtibat kurarız yine. Kendi aracımdan bir haber yok. Sorun devam ediyor. Gelişmeler bu yönde.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Hadi hayırlısı emre

TeamPASAOGLU*

alperenkaracahan

New member

inşallah kardeşim gönlüne göre hayırlı bir haber alırsın enkısa sürede

BLUE ICE

New member
Bence çelik motor çözüm için caba sarfediyor,olaya bu şekilde pozitif bakmakta fayda var sanıyorum.

Emre Akçay

New member
Çözüm için uğraşıyorlar sağolsunlar. Teşekkür ediyorum.

bmx

New member

Peki Son usb ve radyo sorununda kapanıp açılma cozulmusmuydu
Merakimdan soruyorum
Nedeni ise usb kablosu ve anten kabloları montajları sırasında takılmamis olabilir
Burada amacım esas sorun cozulmusmuydu onu anlamak
TeamPASAOGLU*
Açılma çözülmüştü usb denemedim sanırım tam hatırlamıyorum.Radyo için tekrar baktılar antenden falan değildi.
bende zaten ondan sonra bir daha taktırıp uğraşmadım

Sam

New member

Emre gecmis olsun yeni gordum kusura bakma gec oldu ama inan boyle durumlar insani aeabadan cok sogutuyo ve arizanin bulunamamasi daha kotu.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi