Okullarda Kıyafet Serbest.....

c@n

Super Moderator
En sonunda, en çok kıl olduğum ve öğrencilik yıllarından beri değişmesini istediğim olay gerçekleşti... En azından kızlarım artık tek tip kıyafeti giymek zorunda olmayacak...

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22021856.asp

Bakalım okullarda ne zaman hayata geçirecekler bu konuyu...

gejder

New member
Ynt: Okullarda Kıyafet Serbest.....

Bence haftanin 1 gunu yapilmali boyle birsey , maddi olanaklari yetersiz bir cok aile ve cocugu icin sikintili bir durum :(

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sam

New member

Yakinda gorursun abi pisman olcan ikiside dicek her sabah bugun hangi kiyafeti giysek diye devamli camasir yikama utuleme katlama derdi yengeyede dert sanada yeni kiyafetler alma derdi. Keske uni.de de forma olsa ucuz yollu giderdik okulaO0O0

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

BerkayKRC

Moderator

[quote author=gejder link=topic=1865.msg49664#msg49664 date=1354005619]
Bence haftanin 1 gunu yapilmali boyle birsey , maddi olanaklari yetersiz bir cok aile ve cocugu icin sikintili bir durum :(

[/quote]
+1

akenatons

New member

[quote author=gejder link=topic=1865.msg49664#msg49664 date=1354005619]

[/quote]

Aslında okullarda serbest kıyafet olması benim ilkokul dönemlerimden beri konuşulan bir olaydı. O zamanlar tek tip kıyafeti savunanlar maddi durumu iyi olmayan insanların ezilmemesi adına böyle bir uygulamanın olduğunu söylerlerdi. Bu bir açıdan doğruydu. Çünkü benim küçüklüğümde çok zengin ve orta halli insanlar aynı mahalleyi paylaşıp aynı devlet okuluna gidebiliyorlardı. Hemen yanımızda oturan oldukça zengin bir müteahhit vardı. Arabası sıfır Murat 131'di :)

Şu anda durum çok farklı. Durumu iyi olmayan insanların zenginler karşısında ezileceği koşulların sayısı binlerde kat arttı. Benim zamanımda devlet okuluna da giden zengin çocukları şu anda yıllığı 45.000 TL 'ye servis araçlarıyla okula giderken ellerinde de iphonelar oyun oynuyorlar.

Gariban adam mahhallesindeki devlet okulunda eğitim almaya çalışıyor. Bırakın sokakları zenginlerin ayrı mahalleleri var artık. O yüzden çok da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Benim dönemimdekinden çok farklı bir Türkiye var bugün. (Hem olumlu hem olumsuz anlamda farklı)

omurkadir

New member
Re: Ynt: Okullarda Kıyafet Serbest.....

[quote author=gejder link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354005619]

[/quote]

katiliyorum kardesim.
hala oyle okullar var kapicinin kiziyla patronun kizi ayni okula gidebiliyor biri ayfonuyla hava atarken digeri aysonu asgari ucretten babasinin alacagi ayakkabi hayalini kurabiliyor.

Sent from my GT-I9300 using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

gejder

New member
Ynt: Ynt: Okullarda Kıyafet Serbest.....

[quote author=akenatons link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354006616]
Aslında okullarda serbest kıyafet olması benim ilkokul dönemlerimden beri konuşulan bir olaydı. O zamanlar tek tip kıyafeti savunanlar maddi durumu iyi olmayan insanların ezilmemesi adına böyle bir uygulamanın olduğunu söylerlerdi. Bu bir açıdan doğruydu. Çünkü benim küçüklüğümde çok zengin ve orta halli insanlar aynı mahalleyi paylaşıp aynı devlet okuluna gidebiliyorlardı. Hemen yanımızda oturan oldukça zengin bir müteahhit vardı. Arabası sıfır Murat 131'di :)

Şu anda durum çok farklı. Durumu iyi olmayan insanların zenginler karşısında ezileceği koşulların sayısı binlerde kat arttı. Benim zamanımda devlet okuluna da giden zengin çocukları şu anda yıllığı 45.000 TL 'ye servis araçlarıyla okula giderken ellerinde de iphonelar oyun oynuyorlar.

Gariban adam mahhallesindeki devlet okulunda eğitim almaya çalışıyor. Bırakın sokakları zenginlerin ayrı mahalleleri var artık. O yüzden çok da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Benim dönemimdekinden çok farklı bir Türkiye var bugün. (Hem olumlu hem olumsuz anlamda farklı)
[/quote]
Aslina bakarsaniz goruntude durum farkli halen devlet okullarinda maddi olanaklari cok iyi olanlarda var olmayanlarda var cok zenginlerin mahalleleri dedigin gibi farkli bolgelerde artik anca hala ayni muhitte ayni okulda ayni sinifta ciddi oranlarda imkani olanlar ve olmayanlar mevcut , ve ben ilk-orta-lise sureclerinde tek tip kiyafet taraftariyim ...

c@n

Super Moderator

Tek tip kıyafette bile aksesuarlar ile farklılaşma oluyor zaten... Ayakkabı, saat, çanta, kalem vs..

GOGO

New member

Aynı fikirdeyim. Gelir dağılımı zaten uçurum olmuşken bu tür bir uygulama hem çocukların psikolojisini hem de velilerin psikolojisini + cüzdanını bozabilir.
Özde uygulamaya tamamen karşıyım ama illa uygulanacaksa da free friday hesabı haftada 1 gün olsa herkes en güzel kıyafetlerini giyer, hem egosunu tatmin etmiş hem de okulda serbest kıyafetle dolaşmanın zevkini çıkarmış olur.

Sam

New member

[quote author=akenatons link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354006616]

[/quote]
Abi dogru soyluyosunda smdi ben ne kadar zengin olursam oliyim cocugumu devlet okuluna gondermek istiyorum. Hayati ogrenir hem. Bir diger acidanda elinde iphonu olur ilerde altinda arabasida olur yani diger bi yandan durumu bozuk cocuklari ezmis olurum devlet okulunda birde bunun uzrrine kiyafet olayida olursa iyice aradaki fark artmis olur. Universitedede ayni aslinda. Burslu ogrenciler var ve adam yanimizda cebindeki telefonu cikartmaya cekiniyo ben 50000liralik arabayla okula gidiyoken kimileri 200000liralik arabayla gidiyo kimileri otobusle yani sinif farki suan universitede fazlasiyla var bunun lise ve ilkokulda olmasini istemem. Bu sahsi kararim benim.

gejder

New member

[quote author=GOGO link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354007673]
Aynı fikirdeyim. Gelir dağılımı zaten uçurum olmuşken bu tür bir uygulama hem çocukların psikolojisini hem de velilerin psikolojisini + cüzdanını bozabilir.
Özde uygulamaya tamamen karşıyım ama illa uygulanacaksa da free friday hesabı haftada 1 gün olsa herkes en güzel kıyafetlerini giyer, hem egosunu tatmin etmiş hem de okulda serbest kıyafetle dolaşmanın zevkini çıkarmış olur.
[/quote]
+1

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Benim oğlum devlet okuluna gidiyor sadece üzerlerinde giydikleri beyaz Lacoste olsun yeterli pazartesi cuma gri okul pantolonu diğer günler esofman kızlar komple pembe, Bile giyip geliyor :)

HARUN

New member

haftada 1 olması en mantıklı olay düşünsene ilkokul çocugu arkadaşının ayagındaki ayakkabıyı gördü ve akşam babasına dediki baba arkadaşımın ayakkabısı çok güzel bende istiyorum örn ayakkabı 130 lira spor ayakkabı adam 700 liraya çalışıyor ne dicek çocuguna bu adam :( biliyorum biraz acıklı oldu ama Türkiye'de bunun birçok örneği mevcut..

BerkayKRC

Moderator

Selmana katılıyorum üniversitelerde bile çok fazla sorun var öğrenciler neredeyse gruplaşıyorlar (ödev-proje kısacası dersle alakası olmayan her durumda) en kötü olanı ise varlıklı insanlar içerisinde varlıklı olduğu görünümü vermek isteyen bana göre daha kişilik sorunları yaşayan arkadaşlar biliyorum.

En basitinden 7tepe üniversitesinde okuyan bir kız arkadaş var hep nereden en ucuza alırım derdindedir. Kimin arabası var kimin parası var vs vs gibi şeyler kovalayıp duruyor kuş beyinli akılsız. Sevgiliside aşırı zengin bir çocuk ve geçen gün muhabbet ederken söylediği lafa gelelim cocugun dogum gunu ustune guess armaniden başka bir şey giymeyen adam kızda sözde çaktırmayacak ya eee şimdi kara kara düşün 800 liradan aşağıya hediye alamayacaksın diye... Bu tip olaylar özellikle üniversitelerde daha çok oluyor ama nedense gariban çocuk için problem değil de gariban hatun kısmısı için durumlar daha zor çünkü bayanlar bu konuda daha yıpratıcı oluyorlar.

Ben arkadaşımla konusurken ne giydiği ayakkabıya ne taktığı saate ne de ne bileyim işte kıyafetine falan onem vermem ama kız diyaloglarında şunu burdan şunu surdan şunu yurt dısından diye muhabbetler başlar...

Başımdan geçen traji komik bir olayıda söyleyeyim;

Üniversite 1. sınıfta okula 3 hafta boyunda kuzenımın e46 320 ci ("kırmızı") arabasıyla gidiyordum "malum sebeplerden :D :D :D" sonra 1 kızla tanıştık tamam iyi güzel seviyorum ölüyorum vs vs konusuyordu eee 3 haftadan sonra dizel getz le gittik mırın kırınlar sürekli bi değişik tavırlar vs vs sonra 1 gün getz serviste oldu şirket araçlarımızda lada vegaydı kız arabaya binmedi şaka gibi sonra dedim ki canım senin baban ne kullanıyor araba olarak renoooo megannnnnnn al burdan yak bu kızın psikolojisini anla şimdi :D

hepiniz haklısınız tüm bunlar Türkiye'nin gerçekleri gelir dağılımındaki adaletsizlik. Bir taraftan çocuğunun cebine 2000-3000 tl lik telefon koyan veli var diğer taraftan çocuğuna 100 tl verip ayakkabı alamayan velide.
Tüm bunları aslında birazda veliler (bizler) ayarlayacağız.

örneğin benim kız benden telefon istiyor arkadaşlarında varmış alamayacağımız dan değil ama hayatta almam daha 4 sınıfa giden çocukta telefonun ne işi var ama bunu alıp çocuğunun eline veren velide var görüyoruz ve bunu benim kızım istiyorsa alamayacak bir çok velinin de çocuğu istiyordur.

Harçlığı bellidir mesela okulda yemekte herkez ne yiyorsa oda onu yesin. Hafta sonu vs canı ne istiyorsa alayım ama okulda ayrıcalık lı olmamalı ben bu düşüncedeyim. (tabi bunları ne kadar yerine getiriyorum tartışılır ama.... ;D ;D.....)

Bu arada hafta sonları kursa gidiyorlar bunu mu giysem bunu mu bir görseniz kızları defileye çıkacaklar sanki kıyafet serbestliği getirilirse yandık her gün evlerde kavga var.......

gejder

New member
Ynt: Ynt: Ynt: Okullarda Kıyafet Serbest.....

[quote author=Sam link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354007694]
Abi dogru soyluyosunda smdi ben ne kadar zengin olursam oliyim cocugumu devlet okuluna gondermek istiyorum. Hayati ogrenir hem. Bir diger acidanda elinde iphonu olur ilerde altinda arabasida olur yani diger bi yandan durumu bozuk cocuklari ezmis olurum devlet okulunda birde bunun uzrrine kiyafet olayida olursa iyice aradaki fark artmis olur. Universitedede ayni aslinda. Burslu ogrenciler var ve adam yanimizda cebindeki telefonu cikartmaya cekiniyo ben 50000liralik arabayla okula gidiyoken kimileri 200000liralik arabayla gidiyo kimileri otobusle yani sinif farki suan universitede fazlasiyla var bunun lise ve ilkokulda olmasini istemem. Bu sahsi kararim benim.

[/quote]
+1