Ynt: Ynt: Okullarda Kıyafet Serbest.....
[quote author=akenatons link=topic=1865.msg1#msg1 date=1354006616]
Aslında okullarda serbest kıyafet olması benim ilkokul dönemlerimden beri konuşulan bir olaydı. O zamanlar tek tip kıyafeti savunanlar maddi durumu iyi olmayan insanların ezilmemesi adına böyle bir uygulamanın olduğunu söylerlerdi. Bu bir açıdan doğruydu. Çünkü benim küçüklüğümde çok zengin ve orta halli insanlar aynı mahalleyi paylaşıp aynı devlet okuluna gidebiliyorlardı. Hemen yanımızda oturan oldukça zengin bir müteahhit vardı. Arabası sıfır Murat 131'di
Şu anda durum çok farklı. Durumu iyi olmayan insanların zenginler karşısında ezileceği koşulların sayısı binlerde kat arttı. Benim zamanımda devlet okuluna da giden zengin çocukları şu anda yıllığı 45.000 TL 'ye servis araçlarıyla okula giderken ellerinde de iphonelar oyun oynuyorlar.
Gariban adam mahhallesindeki devlet okulunda eğitim almaya çalışıyor. Bırakın sokakları zenginlerin ayrı mahalleleri var artık. O yüzden çok da sıkıntı yaratacağını sanmıyorum. Benim dönemimdekinden çok farklı bir Türkiye var bugün. (Hem olumlu hem olumsuz anlamda farklı)
[/quote]
Aslina bakarsaniz goruntude durum farkli halen devlet okullarinda maddi olanaklari cok iyi olanlarda var olmayanlarda var cok zenginlerin mahalleleri dedigin gibi farkli bolgelerde artik anca hala ayni muhitte ayni okulda ayni sinifta ciddi oranlarda imkani olanlar ve olmayanlar mevcut , ve ben ilk-orta-lise sureclerinde tek tip kiyafet taraftariyim ...
HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi