Özel Servis Durak Otomotiv tam not aldı

slhyldz

New member
Canım benim, bu revizyon için bülten yayınlanmış ve servis tarafından yapılmış. Soru olmaz merak etme.
Acaba o T parçasının iç çapını büyüttüğümüzde et kalınlıgı düşüyor bunun bi zararı olmazmı ısınmalardan dolayı ?

pepe

Active member
Açıkçası ben o sırada Erdinç Bey ile ofisteydim görmedim fakat anladığım kadarıyla daha rahat hava alması için bir işlem yapmış detaylı bilgiyi Erdinç Beyden yada Durak otomotivden alabilirsiniz.

Açıkçası çok merak ettim nasıl bir uygulama yapıldı araca bu performansı almak için...Şikayetçi olduğum 1.-2. viteslerin hantallığı durumuna birebir çözüm gibi duruyor...

slhyldz

New member
Bunu anlayabilmek için öncelikle turbonun nasıl çalıştığını bilmek gerekiyor. Özetleyecek olursak : Egzos manifoldundan çıkan gazlar turbo salyangozuna gidiyor Yüksek gazın basıncı alınarak mekanik enerjiye çevriliyor. Bu mekanik enerjide dışarıdan alınan temiz havayı sıkıştırmada kullanılarak güç elde ediliyor. Şİmdi ben bu "t" yi elime alıp havayı üfledim ve çapının küçüklüğünden ötürü hava çıkışının debisini gördüm. Birde çapını büyülttükten sonra üfledim ve çok daha rahatladığını hissettim. Bu işlemi yapan usta bunun yararından bahsetti. Sizde aynı işlemi başka bir KİA servisinde başka bir mekanik ustasına sorarak teyit ederseniz içiniz rahat eder.

khan

Member
Bunu anlayabilmek için öncelikle turbonun nasıl çalıştığını bilmek gerekiyor. Özetleyecek olursak : Egzos manifoldundan çıkan gazlar turbo salyangozuna gidiyor Yüksek gazın basıncı alınarak mekanik enerjiye çevriliyor. Bu mekanik enerjide dışarıdan alınan temiz havayı sıkıştırmada kullanılarak güç elde ediliyor. Şİmdi ben bu "t" yi elime alıp havayı üfledim ve çapının küçüklüğünden ötürü hava çıkışının debisini gördüm. Birde çapını büyülttükten sonra üfledim ve çok daha rahatladığını hissettim. Bu işlemi yapan usta bunun yararından bahsetti. Sizde aynı işlemi başka bir KİA servisinde başka bir mekanik ustasına sorarak teyit ederseniz içiniz rahat eder.
Daha önce açmış olduğunuz konuda bahsettiğiniz için bilgim olmuştu ve sizin bu işlemden ve bültenden, bakım için gittiğimde servise bahsettim, "bilgisayara bağlandığında varsa bu araç için bülten çıkar" dediler. Söylediklerine göre benim araç için ne bir güncelleme ne de bülten çıkmamış. İlginç olan ise sizin araç benimkinden daha yeni, sizinki için varsa benimki için de bu konuda kesinlikle bülten çıkmalıydı. Yoksa eski modelde daha geniş delikli bir parça takıp 1 yıl sonraki aynı araç için daha dar bir parça takıp sonra onu genişletmek için neden bülten çıkarsınlar.
Sanırım burada servisin tekel olması nedeniyle sorun yaşıyoruz. İstanbul gibi rekabet yok tek yetkili servise mecburuz. Ayrıca forumdaki arkadaşların araçlarla ilgili sorunları ve tecrübelerinden bahsedince de "forumlarda yazanlara inanmayın" cevabını alıyoruz. Açıkçası bu tavırdan nefret ediyorum ve sırf tartışmaya girmemek için üstelemiyorum.

slhyldz

New member
Kağancım ben bülten vs. görmedim. Bunu bana usta söyledi ama şuanda bunun için bir bülten yok. Önceden çıkmış bir şey bu. Belki iki sene önce tam olarak bilmiyorum ama öğrenebilirim. Acaba serviste bir uygulama için bülten çıkınca, belli bir süre sonra aldırılıyormu? KAldırıldığında illaki gözükmez bir daha. Yakın bir zamanda tekrar serviste işim olacak o zaman bu konuyu detaylıca sorarım.

khan

Member
Hep yetkili servise gittim, eskiden çıkmış olsaydı da herhalde yaparlardı. Belki de hiç öyle bir bülten çıkmadı bilmiyorum. Servise gittiğinde bunu netleştirebilirsen iyi olur zira bizim servisle sohbet edebilme imkanımız yok ne söylesek "yok öyle birşey" diyorlar.
-Bizim araçlardan bazılarında enjektör şakırdaması sorunu yaşayan arkadaşlar var... cevap : "yok öyle birşey" ...
-Bazı arkadaşlar şanzımanda ses sorunu vs. yaşadılar, şanzıman indirildi, düzeltildi, değişti vs... cevap : "yok öyle birşey"...
-Ama yaptırdıkları yetkili servisler bu sorunu kabul ediyorlar, soruna sebep olan hatalar giderilmiş yeni parçayla değiştirenler oldu... cevap: "forumlarda yazanlara inanmayın"
Benim asıl kızdığım nokta bu tavırlar. İnsan yaptığı işte biraz meraklı olur. Bu bilgileri not alalım, araştıralım, şimdiye kadar bu sorunlarla karşılaşmamış olabiliriz ama birgün bu şikayetle gelen olursa bilgimiz olsun hazırlıklı olalım demiyorlar. Ben servise, benim aracımda bu sorunlar var diye söylemiyorum ama sonuçta yetkili servis ve gitmişken bu tarz sorunlar için de yapılabiliyorsa kontrol etsinler diye söylüyorum ama nafile.

gorkemsin

New member
Bende durak oto ya gittim bakıma. Hoş son gittiğim Erbek Oto dan memnun kalmıştım ama artık boş verdim garantiyi araç 3,5 yıllık oldu. 45000 bakımı yapıldı. Birde ön balatalar değişti. Hüseyin usta ilgilendi. Bende çok memnun kaldım ilgiden. Her şeyden önemlisi ne yapacaklarsa arabaya ya da ne gerektiriyorsa ayrıntılı bir şekilde neden yapmaları gerektiğini anlatıyorlar. Aracım 39000 km de. Ön balatam için 1500 km daha yap öyle gel istersen dedi. Arka fren balatası için ise bir daha ki bakıma kadar rahat götürür seni dedi. Yetkili servis olsa bence 39000 km deki araç için ön arka hepsini değişmişti. Hüseyin usta boş ver 1500 km yi sen önleri değiştir dedim. Şimdi size fiyat bilgisi vereyim. Castrol edge 5 lt yağ kendim götürdüm.(150 TL kendim aldım. normalde piyasada 200 TL civarı. Ümraniye oto saniye sitesi civarında sorun bu fiyata yeni tarihli sizde rahat bulursunuz. bu yağı herkese öneririm. benim kesinlikle 100 km de 0,5 LT tüketimde düşürdü.) Yağ,hava,polen filtreler Durak otodan. Ayrıca klima hava kanallarına temizlik yaptılar. Koku vardı.Motoru ilaçla yüzeysel bir temizlik yaptılar. Ön balatalarda değişti dediğim gibi. Yağ hariç bakım 120 TL + ön balata 80 TL=Toplam 200 TL. Yağ ile beraber 350 tl. Böyle olunca insanın yetkili servise gidesi kalmıyor. Bu arada benimde turboya giden hava kanalını genişletti Hüseyin Usta. Ama yoğun trafikte kartal dan üsküdara döndüğümden henüz aracı test edemedim. Durak otoyu sizlere de öneririm. Benim her şeyden çok şu hoşuma gitti. Silecek lastiğini de değiştirelim dedim bence değiştirme dedi Hüseyin usta. yazın eriyecek nasıl olsa sonbaharda uğra değiştirelim dedi. Ben ön balatayı trw marka alıp değiştireceğim dedim. Sen bilirsin dedi ve elindeki balatayı hiç överek bana özellikle satmaya çalışmadı. Ben bu anlayışı sevdim işte. Ben bir süre sonra vazgeçtim sendeki balataya bakayım dedim. Sonra dedi ki bu kore malı. biz şu ana kadar bir sorun yaşamadık . Ama sen memnun kalmazsan gelirsin sökerim alırım balatayı geri, senin istediğin markayı takarız dedi. Bende size Durak otoyu öneriyorum, bu anlayış kazansın diye. Kazansınlar ki kaliteli hizmetlerine devam etsinler.

slhyldz

New member
@görkemsin Selam, hava kanalına köpük sıkarken polen filtren takılımıydı ? Hüseyin aynı işlemi benim aracada yaptı. Polen filtresi takılıydı ve aracımbir hafta içinde rutubet kokmaya başladı. Ne kadar pislik vs varsa köpük ile beraber filtreye gelmiş. Filtre bir haftalık olmasına rağmen değiştirdim :)

gorkemsin

New member
@görkemsin Selam, hava kanalına köpük sıkarken polen filtren takılımıydı ? Hüseyin aynı işlemi benim aracada yaptı. Polen filtresi takılıydı ve aracımbir hafta içinde rutubet kokmaya başladı. Ne kadar pislik vs varsa köpük ile beraber filtreye gelmiş. Filtre bir haftalık olmasına rağmen değiştirdim :)
Benimde yeni polen filtresini takmıştı. 2 gün oldu daha. Cuma yola gideceğim. Oralarda bulamam ben yedekleyeyim bir polen filtresi o zaman. :) Teşekkürederim