Mitsubishi'den Kia'ya..

mesuttgur

New member
Selamünaleyküm,

Ben İstanbul/Kayaşehirden Mesut, 30 yaşndayım, mali müşavirim..
Yaklaşık 4 yıldır Mitsubishi Colt kullanıyorum, değiştirme zamanının geldiğini düşünerekten ceed aramaya başladım. Dizel otomatik bakacağım ama hatcback ile SW arasında gidip geliyorum..
Hayırlısı bakalım..

ibrakbulut

New member
Merhaba, öncelikle hoşgeldiniz. Kazasız sağlıkla huzurla bineceğiniz bir araç kullanmanız dileğiyle.
Cee'd hatchback kullanıcısı olarak ve ailemden dolayı çok malzeme olduğu zamanlarda bagaj yetersiz kalabiliyor. Biraz daha genç ve spor görünümlü isterseni hb tavsiyemdir. Tabii fiyat farkını gözönünde bulundurmak gerekiyor. Eğer imkanınız varsa concept plus iyidir. premium biraz daha lükse kaçıyor.

iyi forumlar

hoş geldiniz.
en yakın zamanda gönlünüzdeki aracı alırsınız inşallah...

kindhearted

New member
abicim ben ceed consopt plus otomatik kullanıcısı olarak sana pek tavsiye etmem neden dersen farklı sebepleri var bazıları yakıt konusu araba bir kamyonet kadar yakıt yakıyor ocağına incir ağacı dikebilir.diğeri ise başında çelik motorun olması diğeri ise sert süspansiyon kasislerde önler fazla bir şey belli etmesede arkalar kütür kütür maşallah.daha çok sayılacak seyler var. benim sana tavsiyem arabayı iyice araştırman ve imkanın varsa aracı alıp uzun bir km kullanman düz yolda stabilize yolda vb. gibi aile kalabalık ise station wagon ama değilse hacback ama iyi düşün çevrede iyi araştır.birde kesinlikle sıfır alma

Bocek06

New member
Hp ve Sw olması tamamiylen senin kullanım durumuna göre kendin şekillendirmen daha doğru olacaktır . Aralarında konfor ve motor olarak hiçbir fark göremezsin. [MENTION=1636]kindhearted[/MENTION] Arkadaşımın sözlerine katılmadığımıda dile getirmek isterim. Yakıt konusunda sınıfından biraz fazla yaktığı doğrudur ( Şehir içi ) , Bir o kadarda şehir dışı cimri davranıyor . ( Her iki durumda normal kullanım da ). Bizim evde 2008 cerato , 2012 proceed var ve 12 lt ortalamayı hiç görmedi. Yakıt konusunda Arkadaşımın söylediği rakam çok yukarlarda. Süspansiyonların sert olmasının + ve - lerini araştırmanı tavsiye ederim. Kia nın süspansiyonları tatlı sert diye tabir edebileceğim bir cins. Ne çok sert ne de çok yumuşak. Saygılarımla.

omurkadir

New member
otomatiği şehiriçinde çok yakar ancak manüeli iyi.
sert süspansiyon aşırı rahatsız değil. öyle ki ben eski kasa kullanıyorum onunki daha sert, üstelik spor yay takılı olmasına rağmen çok şikayetçi değilim.
aşırı bagaj lazım değilse hb öneririm.

Serkan OĞUZ

New member
Bence araç ile ilgili memnuniyet konusuna yakıtı sokmak pek doğru bilgi olmayabilir.Tüketim değerleriniz konu başlığı altında bu konuda çok fazla bilgi paylaşımı yapıldı,sonuç şu ki yakıt kullanıcı ile alakalıdır bende otomatik ve genelde şehir içi kullanıyorum ortalama 7.5lt civarında.Bahadır arkadaşımında dediği kendi sınıfında şehiriçi yakıtı 1-1.5lt kadar daha fazla yakıyor,uzun yolda ise fazlası ile tatminkar.Aldığıma hiç pişman olmadım oldukça kaliteli ve güzel bir araç,ayrıca sw oldukça şık ve geniş ihtiyacınıza göre seçiminizi yaparsınız belki sw biraz daha ağır olmasından ötürü fazla yakabilir emin değilim ancak hatchback kullanıyorum çok memnunum.

kindhearted

New member
serkan kardeşim benim tavsiyem iyi değerlendir çünkü kia nın başında çelik motor var adamlar işlerine geldimi garantiye sokar işlerine gelmedimi garanti dışı bırakır.sakın arabanın dış görüntüsüne aldanma.bir tavsiye diyelim pegeout 3008 baktınmı hiç

Serkan OĞUZ

New member
serkan kardeşim benim tavsiyem iyi değerlendir çünkü kia nın başında çelik motor var adamlar işlerine geldimi garantiye sokar işlerine gelmedimi garanti dışı bırakır.sakın arabanın dış görüntüsüne aldanma.bir tavsiye diyelim pegeout 3008 baktınmı hiç
Süleyman bey ben aracı zaten garantisinden ötürü tercih etmedim.Dış görüntüsünden ziyade iç görüntü malzeme kalitesi ve tümü ile bakıp karar verdim.Bir önceki aracımda Kia idi,sorunsuz bir araç olması 4 yılda bana tek kuruş masraf çıkarmaması,serviste uygun fiyatlar ve şu ana kadar sorun yaşamamış olmam sebebi ile bildiğim insanlar ile çalışmayı tercih ettim.Bugün Kia markasında dahil birçok farklı marka kullanan arkadaşlarımın garanti ile yaşadığı sıkıntılar sebebi ile zaten o konuda aman aman bir beklenti içinde değilim ancak şuna eminim ki hangi marka olursa olsun ikili ilişkiler iyi midir kötü müdür bilemiyorum ama birçok sorunun çözülmesinde yeterli oluyor.Daha geçen gün gördüğüm basit bir örneği paylaşayım.Yıllardır Vw servisinde çalışmış olan bir arkadaşım kendi dükkanını açtı ve hala ikili ilişkilerinin iyi olmasında ötürü garantisi olmayan bazı araçlar için servisle bir şekilde işini halledin garanti üzerinden parça değişimi ile yardımcı olabildiğini görüyorum.Yani işin özü memleketimizde garanti kapsamı içinde bazı şeyler sorunsuz değişirken bazılarıda bu şekilde değişip biraz çevre ve iyi ilişikler ile işini çözebiliyorsun.Peugeot asla kötü araç diyemem ama asla kapıma koymayı düşünmediğim bir araçtır.Yakın çevremde daha 5.000km-10.000km yapmadan başta C4-C5 olmak üzere ve Peugeot'un bazı modellerinde çok sık yaşanan elektronik sorunları ve garanti konusunda nasıl sıkıntı çıkardıklarını meşhur servislerde çalışan arkadaşlarım sayesinde çok iyi biliyorum.Ama gerçekten peugeot alacak olsaydım kesinlikle 3008 alırdım.Tüm gün sanayide olduğum için önüme o kadar çok farklı marka model garantili araç,kullanıcı şikayetleri veya memnuniyetleri geliyor ki artık hangi markanın ne olduğunu ezberliyorsun.Yine bir örnek vereyim yıllardır Audi direk satışta çalışan arkadaşım dün Ceed'i çok detaylı olarak inceledi ve söylediği ilk kelime şu oldu,o paralara Golf alacağıma direk bu dolu aracı alırım bu insanları anlamıyorum,zaten otomotiv camiasında bize her model ile ilgili haberler geliyor ve bu araçlar için çok övgüler duyduğunu belirtti.Yani kısacası ben sırf servis garantisi veya Çelik motor olarak bakmam,Çelik bugün var bir bakmışsın yarın yok ben Kia'ya bakarım.Hayırlısı artık bundan sonra ki dönemde iyi yada kötü her türlü tecrübemi burada eksiksiz olarak paylaşacağım.Sıfır almama konusunda aynı fikirdeyim.Tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim:)

mesuttgur

New member
Arkadaşlar uzun süre uğramadım kusura bakmayın..

Dün itibariyle 2011 kia ceed consept aracın pazarlığını yaptım ve inşallah p.tesi satışını alacağım, araç hatcback temiz kullanılmış ve garantisi devam eden bir araç..
Bazı arkadaşların şikayetlerini anlayabilyiorum aynılarını bizde mitsubishi de temsa yaşıyoruz ve süspansiyonda epey bir rahatsız edici.. Gönül isterdi wv passatı ama olmuyor :) bu paraya kıçıkırık polo almayıda yediremedim kendime...
İlginize alakanıza teşekkür ederim...

Berkan

New member
simdiden hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

dellobaltino

New member
keşke otomatik değil manuel alsaydın. çok yakıyor

Serkan OĞUZ

New member
Manuelden nefret ettim istanbul trafiğinde.. bakalım mazota ödeyeceğim paranın nefretimi büyük o mu :)
O trafiğe karşı olan nefretimden ötürü bende biraz fazla yaksın ama rahat edeyim modundayım o yüzden artık mazottan çok trafikten nefret ediyorum:)

Berkan

New member
Süleyman bey ben aracı zaten garantisinden ötürü tercih etmedim.Dış görüntüsünden ziyade iç görüntü malzeme kalitesi ve tümü ile bakıp karar verdim.Bir önceki aracımda Kia idi,sorunsuz bir araç olması 4 yılda bana tek kuruş masraf çıkarmaması,serviste uygun fiyatlar ve şu ana kadar sorun yaşamamış olmam sebebi ile bildiğim insanlar ile çalışmayı tercih ettim.Bugün Kia markasında dahil birçok farklı marka kullanan arkadaşlarımın garanti ile yaşadığı sıkıntılar sebebi ile zaten o konuda aman aman bir beklenti içinde değilim ancak şuna eminim ki hangi marka olursa olsun ikili ilişkiler iyi midir kötü müdür bilemiyorum ama birçok sorunun çözülmesinde yeterli oluyor.Daha geçen gün gördüğüm basit bir örneği paylaşayım.Yıllardır Vw servisinde çalışmış olan bir arkadaşım kendi dükkanını açtı ve hala ikili ilişkilerinin iyi olmasında ötürü garantisi olmayan bazı araçlar için servisle bir şekilde işini halledin garanti üzerinden parça değişimi ile yardımcı olabildiğini görüyorum.Yani işin özü memleketimizde garanti kapsamı içinde bazı şeyler sorunsuz değişirken bazılarıda bu şekilde değişip biraz çevre ve iyi ilişikler ile işini çözebiliyorsun.Peugeot asla kötü araç diyemem ama asla kapıma koymayı düşünmediğim bir araçtır.Yakın çevremde daha 5.000km-10.000km yapmadan başta C4-C5 olmak üzere ve Peugeot'un bazı modellerinde çok sık yaşanan elektronik sorunları ve garanti konusunda nasıl sıkıntı çıkardıklarını meşhur servislerde çalışan arkadaşlarım sayesinde çok iyi biliyorum.Ama gerçekten peugeot alacak olsaydım kesinlikle 3008 alırdım.Tüm gün sanayide olduğum için önüme o kadar çok farklı marka model garantili araç,kullanıcı şikayetleri veya memnuniyetleri geliyor ki artık hangi markanın ne olduğunu ezberliyorsun.Yine bir örnek vereyim yıllardır Audi direk satışta çalışan arkadaşım dün Ceed'i çok detaylı olarak inceledi ve söylediği ilk kelime şu oldu,o paralara Golf alacağıma direk bu dolu aracı alırım bu insanları anlamıyorum,zaten otomotiv camiasında bize her model ile ilgili haberler geliyor ve bu araçlar için çok övgüler duyduğunu belirtti.Yani kısacası ben sırf servis garantisi veya Çelik motor olarak bakmam,Çelik bugün var bir bakmışsın yarın yok ben Kia'ya bakarım.Hayırlısı artık bundan sonra ki dönemde iyi yada kötü her türlü tecrübemi burada eksiksiz olarak paylaşacağım.Sıfır almama konusunda aynı fikirdeyim.Tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim:)
seyreden illaki olmuştur ama olayı membagından bildiriyorum 3-5 dakikanızı ayırın seyredin Vw Ceo sunu

Vw ceo'su yeni hyundai i30'a sasirirken. | İzlesene.com Video

buda biraz daha uzunu aynısını duyarım almancam var diyen buyursun

https://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c#t=98

Bocek06

New member
Hayırlı olsun . Kazasız belasız güle güle kullanın.