Süleyman bey ben aracı zaten garantisinden ötürü tercih etmedim.Dış görüntüsünden ziyade iç görüntü malzeme kalitesi ve tümü ile bakıp karar verdim.Bir önceki aracımda Kia idi,sorunsuz bir araç olması 4 yılda bana tek kuruş masraf çıkarmaması,serviste uygun fiyatlar ve şu ana kadar sorun yaşamamış olmam sebebi ile bildiğim insanlar ile çalışmayı tercih ettim.Bugün Kia markasında dahil birçok farklı marka kullanan arkadaşlarımın garanti ile yaşadığı sıkıntılar sebebi ile zaten o konuda aman aman bir beklenti içinde değilim ancak şuna eminim ki hangi marka olursa olsun ikili ilişkiler iyi midir kötü müdür bilemiyorum ama birçok sorunun çözülmesinde yeterli oluyor.Daha geçen gün gördüğüm basit bir örneği paylaşayım.Yıllardır Vw servisinde çalışmış olan bir arkadaşım kendi dükkanını açtı ve hala ikili ilişkilerinin iyi olmasında ötürü garantisi olmayan bazı araçlar için servisle bir şekilde işini halledin garanti üzerinden parça değişimi ile yardımcı olabildiğini görüyorum.Yani işin özü memleketimizde garanti kapsamı içinde bazı şeyler sorunsuz değişirken bazılarıda bu şekilde değişip biraz çevre ve iyi ilişikler ile işini çözebiliyorsun.Peugeot asla kötü araç diyemem ama asla kapıma koymayı düşünmediğim bir araçtır.Yakın çevremde daha 5.000km-10.000km yapmadan başta C4-C5 olmak üzere ve Peugeot'un bazı modellerinde çok sık yaşanan elektronik sorunları ve garanti konusunda nasıl sıkıntı çıkardıklarını meşhur servislerde çalışan arkadaşlarım sayesinde çok iyi biliyorum.Ama gerçekten peugeot alacak olsaydım kesinlikle 3008 alırdım.Tüm gün sanayide olduğum için önüme o kadar çok farklı marka model garantili araç,kullanıcı şikayetleri veya memnuniyetleri geliyor ki artık hangi markanın ne olduğunu ezberliyorsun.Yine bir örnek vereyim yıllardır A
udi direk satışta çalışan arkadaşım dün Ceed'i çok detaylı olarak inceledi ve söylediği ilk kelime şu oldu,o paralara Golf alacağıma direk bu dolu aracı alırım bu insanları anlamıyorum,zaten otomotiv camiasında bize her model ile ilgili haberler geliyor ve bu araçlar için çok övgüler duyduğunu belirtti.Yani kısacası ben sırf servis garantisi veya Çelik motor olarak bakmam,Çelik bugün var bir bakmışsın yarın yok ben Kia'ya bakarım.Hayırlısı artık bundan sonra ki dönemde iyi yada kötü her türlü tecrübemi burada eksiksiz olarak paylaşacağım.Sıfır almama konusunda aynı fikirdeyim.Tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim