Lastik tavsiye

Eray.kanbur

New member
Arkadaşlar merhaba , 205/55/16 lastik tavsiyelerinizi bilmek isterim teşekkür ederim

herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim

korrinni44

New member
geçtiğimiz nisan ayında 225/45/17 ebatlarda michelin crossclimate aldım.
4 mevsim lastiği...
çok uzun araştırmalar sonucu bu lastiğe karar verdim.
continental,goodyear,dunlop,hankook ve diğer michelin serileri...
sessiz , sağlam , yol tutuş çok iyi.
özellikle de ıslak zeminde ve yağmurda en iyi performansı veriyor.
araba adeta asfalta yapışıyor ve hızlanma inanılmaz.
sonuç olarak kış,yaz,yağmur,kar vs. farketmeden korkmadan yola çıkıyorum.
lastiğin fiyatı da performansına göre gayet uygun bence.
ayrıca lastiğin deseni de çok hoş...
yakışıyor arabamıza. :)

bugratr

New member
Arkadaşlar merhaba , 205/55/16 lastik tavsiyelerinizi bilmek isterim teşekkür ederim

herkese kazasız belasız yolculuklar dilerim

araştırmalarım sonucu Dunlop SP Winter Sport 3D idi fakat fiyatından dolayı 2. tercihim olan pirelli sottozero 3 ü aldım Ankara da 1 haftadır kar ve buz var şuan için gayet iyi
https://www.otopark.com/2016/11/kis-lastigi-testleri-3/

https://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2016_winterreifen_225_45_r17.aspx?ComponentId=273690&SourcePageId=31821

Son düzenleme:

Zatoichi

New member
Continental Premium Contact 5 tavsiye ederim, yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, memnunum. Eski lastikler fabrika çıkışı Hankook'tu, yol tutuşu, ses ve güvenli frenleme konularında bariz fark etti.

metergul

New member
Continental Premium Contact 5 tavsiyemdir. önceki aracımda kullanmıştım. Şu an aracın üzerinde gelen hankooklar var. Bunlar bitince kesinlikle continentale döneceğim. Ses, tutuş, fren çok iyi özellikle ıslak zeminde mükemmel. Tek zayıf noktası fazla yumuşak, 2 kez lastiği kaldırıma kestirdim. Yanakları pek dayanıklı değil.
kış lastiğini de bridgestone blizzak kullanıyorum. Karlı zaminde tutuşuna hayran kaldım. Kuru zeminde de tutuş, frenleme iyi ancak fazla ses yapıyor.
Bu iki lastik de fiyat/performans olarak bence en ideal lastikler.

hakan26

Member
bridgestone turanza t001 kullanıyorum er 300 serisinden oldukça sessiz ve sağlam lastik

ozgurcan

New member
Kumho ecowings aldım, hankooktan sonra gayet yumuşak geldi, çukurları emiyor..oneririm

alper_c

New member
2013 ceed aracımı aldığımda üzerinde 225.45.17 lastik vardı, süspansiyon bana sert geldiği için kışlık lastik ararken biraz daha kalın yanaklı 215.50.17 ölçüsünü seçtim, bu ölçü de kabul edilebilir sınır içerisinde, iyiki de seçmişim diyorum, süspansiyon çok bariz değişti ve oldukça konforlu oldu, benden başka 215.50.17 kullanan var mı?