Lastik tavsiye

oquxx

New member
Merhabalar,

Ankara dan yazmaktayım, ismim Oğuzhan, 2013 model ceed concept plus sw araç sahibiyim, 1 er ay ara ile sağ arka ve ön sol fabrika çıkışlı hankook marka lastiklerimde baloncuk meydana geldi, baloncuk yapan lastiklerimi en kısa sürede değiştirmek istemekteyim, sizlerden halihazırda kullandığımız hankook lastiklerine alternatif olacak baloncuk yapmayan sağlam bir lastik tavsiyesi beklemekteyim, yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler,

Berkan

New member
michelinlerin genelinin yanakları zayıf olup balon yapmaya megillidir. onun dısında zor konu valla kararsız kalıncak cok secenek var. yolla olan tek baglantımız 4 tane lastik bunuda alt sınıf denebilecek (kaliteli serileri belki vardır ) starmax kumho nebilim nankang gibi markalara bulasmadan doğru dürüst markalara yanasılmalı bence.

Srhn

New member
Bende michelin kullaniyorm bi kere balon yapti oda sert bir cukura girmistim onun haricinde bi cok kez dikkatszlgmle girdigm cukurlarda balon yapmadi yol sesi bakimindan bana gore iyi bi lastik yanliz fiyat konusunda biraz yuksek hak ediomu ofiyatida oda göreceli bence

kahraman

New member
Re: Cevap: Lastik tavsiye

Benim aracim 2012 model ceed motion hb fabrikanin taktigi lastikler michelin energy 205-55-16 ben gayet memnunum ses gayet iyi yol tutus iyi baloncuk sorunu olmadi bende tavsiye ederim

memir

New member
Cevap: Re: Cevap: Lastik tavsiye

michelin pilot primacy3 aldım 5 bin km oldu memnunum

slhyldz

New member
2 yıl 64 000 km olmuş lastiklerim hala iyi durumda. ORjinal fabrikanın taktığı michelin energy serisi.
Önceki aracımdada bridgestone vardı ondadanda çok memnundum.
Birde çukura girilip lastikler balon yaptığında kasko karşılıyor mu? Soran bilen var mı?

Serkan OĞUZ

New member
Salihçim ben Sigortacıyım ama daha bugüne kadar bu tarz bir istek gelmedi ama karşılanmayacaktır.Onun yerine lastiklere bıçak sokarsın sabah tutanak tutup resimleri çekersen lastikleri karşılar ancak hasarsızlığın bozulur seneye kasko fiyatın artar bir bakmışsın al gülüm ver gülüm olmuş boş yere kaskoyu deler sicilini zedelersin:) Ayrıca bende Michelin seven birisiyim ancak son dönemde çıkarmış olduğu lastikler eskisi gibi değil diye söyleyenler çok oldu. Ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum.

berkural34

New member
Yazlik olarak son zamanlarda iki lastik dikkatimi cekiyor. Biri continental premiumcontact5 , digeri goodyear efficientgrip performance. kullanici yorumlarindan ve dergi testlerinden devamli olumlu elestiriler okudum. Tabi bunlar 205/55/16 olculeri icin.

slhyldz

New member
Yazlik olarak son zamanlarda iki lastik dikkatimi cekiyor. Biri continental premiumcontact5 , digeri goodyear efficientgrip performance. kullanici yorumlarindan ve dergi testlerinden devamli olumlu elestiriler okudum. Tabi bunlar 205/55/16 olculeri icin.
Evet Fiyatıda uygunmuş. Benim lastikleride seneye yazın değiştireceğim.Bu ürünü daha önce bende incelemiştim.Bence gayet iyi bir ürün.

c@n

Super Moderator
Petlas in PT741 serisi de cok guzel bir lastik... Fiyati uygun karsiliginda verdigi guzel...

Fabia rs de petlas, bunda da kumho kh25 kullaniyorum... Ikisinden de cok memnun kaldim... Kendilerinden kat kat pahali olan lastiklerden cok da assagi kalir taraflari yok...

TeamPASAOGLU

babıesrar

New member
Oğuzhan merhaba kardeşim. Hiç sürüncemede kalma, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 al. Tabi 225 45 17 için :Dşu taşınma işi olmasa basar 1000 kağıdı alırdım da.. :eek:
@oquxx

bmx

New member
3 ay önce bu lastiği almıştım.Goodyear 205/55 R16 91V Effıcıentgrıp Performance Lastik Fiyatı ben aldığımda 178 TL idi o zaman Maximum karta puan kampanyası vardı birde sitenin hediye çeki kampanyası vardı.4 lastik almıştım bu şekilde tanesi 140 TL gelmişti.
Bundan önceki lastiğim aracın üstünde gelen Michelin energy saver'dı baya uzun kullanmıştım.İkisi arasındaki en büyük fark Michelin keskin virajlarda yaz kış yana kayma yapıyordu.Aynı hızda aynı virajda bir kaç kere bu lastikle denedim.Kayma yapmadı.
ıslaktada michelin energey serisine göre daha emin.Sessizlik konusundada bir adım daha sessiz.
Ben bu lastikle Michelin primacy 3 arasında kalmıştım o zaman bu daha uygundu bunu tercih ettim şimdilik memnunum.

sadri80

New member
Dunlop sp sport maxx kullanıyorum çok çok kaliteli olmasa da oldukça memnunum.17 inch jantta hava basınçları çok önemli.32 hava basıncı ideali.hava serin iken basmak çok önemli..Nokian da yabancı sitelerde oldukça adından sözettiriyor.ben lastiklerimi n11.comdan 221 tl ye almıştım.

oquxx

New member
Cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkürler, biraz dolaşma ile önlere takmak için Hankook ventus v12 evo 2 model iki lastik aldım. Lastiklerin yük ve hız endeksi standart lastiğine göre biraz yüksek, yakıt tasarruf oranı C sınıfı ve yanakları güçlendirilmiş, bayram süresince uzun yolda ve şehir içinde kullandım bir önceki bombe yapan ventus prime lara göre göre daha yumşak ve sessiz bir lastik, umarım uzun bir süre sıkıntı yaratmaz benim için

leonine25

Active member
Arkadaşlar bizim araçların lastiklerinin yanakları 45 bunun yerinde 55 temin etsek.Olumlu veya olumsuz nasıl bir getirisi olur fikri olan varmı ?

Berkan

New member
bende 205-55-16 var concept oldugu için.

sizdede 225-45-17 ebatlarında lastik var diye hatırlıyorum

değişim capı ıvır zıvır hesaplama yaparsak maksimum %2,5-3 farklık degişim önerildiginden "55" yanak yapmanız için 195/55/17 takmanız gerekir %1,8 fark oluyor 205 55 17 yaparsanız %3.5 üstüne cıkıyor buda sınır kabul edilen değerin üstünde. 195'e ufalttıktan sonra tabanınızı concept jantı yada herhangibi 16inchlik 205-55-16 yada 215-55-16takmanız mantıklı olucaktır illa degiştirmek yada yanagı büyütmek istiyorsanız.

buyrun buda linki Lastik NET - Oto Lastik & 4x4 Lastik | Off - Road Lastikleri | BF Goodrich - Insa Turbo - Mickey Thompson - Federal - Cooper - Maxxis - Carlisle ... | En kaliteli ürünler en uygun fiyatlarla...

slhyldz

New member
2 yıl 64 000 km olmuş lastiklerim hala iyi durumda. ORjinal fabrikanın taktığı michelin energy serisi.
Önceki aracımdada bridgestone vardı ondadanda çok memnundum.
Birde çukura girilip lastikler balon yaptığında kasko karşılıyor mu? Soran bilen var mı?
Bugun ön lastiklerimden biri balon yaptı. :( Michelin sınıfta kaldı. Herhangi bir çukura falanda düşmedim.
Uzunca bir gün araştırdım ve akşam üzeri Good Year Efficientgrip Performance lastik aldım. 205.55.16 91V 2014 3. ay üretimi.
Lastikler inanın michelinden daha iyi. Birçok testte geçmiş zaten. Fiyatıda internette bayilere göre çok ucuz. Bayilerde 200-250 tl arasıyken ben MEtrodan 175 tl ye aldım. H.buradada 170 tl.

Goodyear 205/55 R16 91V Effıcıentgrıp Performance Lastik Fiyatı

Berkan

New member
ilk mesajımda demiştim michelin balon yapmaya meğillidir yanakları dayanıksızdır gayet diye :) gecmiş olsun

slhyldz

New member
ilk mesajımda demiştim michelin balon yapmaya meğillidir yanakları dayanıksızdır gayet diye :) gecmiş olsun
Çok güvenerek aldım ama buda michelin'dan daha yumuşak sanki. Yanyanayken elimle test ettim. Michelin daha sertti. :)

Berkan

New member
goodyearın ölüsü michelinin yanagından sert çıkar :D