Çözüldü Kia Yeni Cee'd Fren Problemi

c@n

Super Moderator
Hakkaten bu forumdaki yönetici arkadaşlara Allah yardımcı olsun. Başlık frenle ilgili yazılıma dair. Ve ÇÖZÜLDÜ yazıyor. Daha neyi gelecek anlamadım:confused: Üstelik yakıtla alakalı meşhur fazla tüketim konusu burda bahsediliyor..Zor dostum zor :confused:
Zaten yakında bırakıp gideceğim.... gerçekten uğraşmak yordu...

zeg

New member
arabayı alıyoruz hayırlısıyla 10 yada 15 kasım gibi servisten cıkarmadan fren güncelmi değilmi baktıracağım
gerci bu konuda yazılım versiyonlarını CAN bey ve diğer arkadaşlar yazmış.
forumun en güzel yanı servise gittiğinizde boş gitmemeniz bazı şeyleri servistekilerden iyi bilmeniz:)

babıesrar

New member
Arkadaşlar ABS yazılım güncellemesini nihayet 22 nisanda Malatya kia nergiz otomotivde yaptırdım. Frenler süper oldu. Düşük hızda ani frenliyorum zank diye yapışıyor araba yola.:) Sorunun çözüldüğünü görerek yaşamak ayrı mutlu etti beni. Can abiye ve Kore'den yetkililerin gelmesini sağlayan Berkana sonsuz teşekkürler :)

c@n

Super Moderator
Arkadaşlar ABS yazılım güncellemesini nihayet 22 nisanda Malatya kia nergiz otomotivde yaptırdım. Frenler süper oldu. Düşük hızda ani frenliyorum zank diye yapışıyor araba yola.:) Sorunun çözüldüğünü görerek yaşamak ayrı mutlu etti beni. Can abiye ve Kore'den yetkililerin gelmesini sağlayan Berkana sonsuz teşekkürler :)
Sevindim sorununun hal olmasina...:) umarim sorunsuzca binmeye devam edersin...

TeamPASAOGLU

babıesrar

New member
Eyvallah abi. Hepimiz inşaallah.
[MENTION=8]c@n[/MENTION]

guvercinim53

New member
Arkadaşlar benim aracımdada fren problemi vardı. Abs düşük hızlarda hemen devreye giriyor araç panik frenlemede nerdeyse durmuyordu korkutuyodu beni. İstanbul Kia Oğuşlar servisine gittim, aracımı bilgisayara bağladılar ve şase numaramı sisteme yazdılar en son sürüm, en yeni yeni esp güncellemesi çıktı karşımıza bilgisayarda 1.6 versiyon olarak. bendeki esp versiyonu 1.1 imiş servisin söylediğine göre. velhasır yüklediler aracla teste çıkdım aracın frenleri adeta 10 değil 100 numara olmuş abs nerdeyse hiç devreye girmiyor ancak çok sert basacan onda bile son aşamada bi iki kez vuruyor, yani sadece kızaklayacağı anda devreye giriyor. fren hissiyatıda değişti aracımın sanki havalı fren gibi çok mükemmel oldu beni ve aracta bulunanları ani frenlemede rahatsız etmiyor hemde mükemmel duruyor araç.
kısacası bu yazılım güncelleme işini şu şekilde düşünmek lazım nasıl telefonumuzda android güncelleniyor yeni versiyonlarda iyileştirmeler yapılıyor, bu olayda tamamen bundan ibaret. Ha bazı arkadaşlarımızda sorun çıkmış güncellemede oda bi şans işi, fazla değil en çok 100 araçtan 10 araçta bu sorunlar çıkar, sonuçta kia yazılım güncellemeleride aracın garantisi kapsamında, bu tür problemleri halletmek zorunda ve hallediyor da. bence siz hiç sorun etmeyin ve yazılımınızı güncelleştirin. Tavsiye ederim. Saygılarımla...

sinan1

New member
2012 model aracın bakımı esnasında sordum frende sorun varmış güncelleme oluyormuş dedim gerek yok üzmeyin kendinizi filan dedi

Acaba benimkinde sorun var da haberim yok mu? onu merak ettim.
Yavaş hızlarda ani fren ile bazen abs devreye giriyor.
sorun olanlar hangi modeller? garantinin bitmesine 1-2 hafta var. acaba gidip yaptırsam mı?

Tesla

New member
Gerek yok, bilgisayarınızda windows 95 kullanın demek gibi birşey bu. Hatta daha kötü, maddi hasar, yaralama/yaralanma riski var. Aracı bilgisayara bağladıklarında zaten yazılım güncellemesi varsa uyarır. Yeni yazılımı yükletin derim. Her araçta olmuyormuş. Eğer sistem yazılım güncellemesini gerekli görürse yüklenmesini bildirecektir. Servisler bu konuda cahil ve aptalca davranıyorlar.

YASİN61

New member

Arkadaşlar bende sıfır almış olduğum 2013 model kia ceed otomatik consept plus var.Bu aracın frenlerine hiç güvenmiyorum .Aldığımdan beri frende sıkıntı var abs devreye girince fren tutmuyor araba dahada hızlanıyor.Aldıktan 2 ay sonra yazılım attırdım serviste fren için düzelmişti.Şimdi yine aynı sıkıntıyla karşılaştım aracımda dik bir rampadan aşağıya inerken sağ tarafta kar vardı.Sağ lastik kar üzerinde sol lastik asfaltta idi.Frene sadece dokundum sağ lastik karda olduğu için abs hemen devreye girdi sol lastik devre dışı kaldı araç duracağına dahada hızlandı fren hiç tutmadı.Ben anlamıyorum sol lastikteki fren ne işe yarıyor.Sabah erkenden servise gidip derdimi söyleyeceğim.Denedim bir kaç kez yine durmadı.24 yıllık şöförüm ben böyle bir sıkıntılı fren sistemi görmedim.Karda buzda sakın ceed in frenine güvenmeyin.Birde çok az bir karda lastiğin biri patinaj ettimi diğeri duruyor hiç bir işe yaramıyor sanki kendini kitliyor.Araç yerinden kalkmıyor tek lastik çırpınıp duruyor.Sabah TRABZON HASANBAŞOĞLU servise gidip derdimi anlatacağım

c@n

Super Moderator
Gecmis olsun, sonuclari bizim ile de paylasirsaniz sevinirim...

Berkan

New member
aynısının tersini kar üstünde gaza yüklenerekde yaparsınız kar tarafındaki lastik patinaja kalıp diger taraf kalmayacak ozaman nasıl gaz yada lastikmi olacak yanlıs anlamayın size ogretecek degilim ama tamamen kardada tek taraf kardada cokca denedim (kışlastigiyle) banamısın demediler

swamp

New member
Arkadaşlar merhaba konuyu baştan sona okudum ve üye olup bende birşeyler eklemek istedim.
Dün 2014 ceed c.p. d. at aracımla kaza yaptım. Anadolu otobanında giderken önümdeki minibus durdu frene bastım araç durmak istemiyormuş gibiydi ve eskiden kullandığım skoda roomster comfort 2007 aracımla çok rahat durabileceğim bir mesafede duramayarak arkadan minibüse çarptım. Yolda fren izi felan hiçbirşey yoktu. Hankook vp2 17" lastikler var araçta ancak eğimli yollarda inişlerde aracı yavaşlatmak içinde aynı hissizlikle karşılaştığım düşünülürse lastiklerin bir kabahatı yok. Arabayı hemen götürüp servise bıraktım yapılması için frenler konusunuda konuştum tamir sürecinden sonra kontrolden geçireceğiz beraber.

c@n

Super Moderator
Öncelikle geçmiş olsun...

Anladıpım kadarı ile 2014 model araçlar da yine sıkıntı var.. Bakalım çözümü ne olacak, gerekli yerlere tekrardan bilgilendirme yaptım. Bir cevap gelir ise bildiririm..

ceronimo1978

New member
Ynt: Kia Yeni Cee'd Fren Problemi

Arkadaşlar merhaba konuyu baştan sona okudum ve üye olup bende birşeyler eklemek istedim.
Dün 2014 ceed c.p. d. at aracımla kaza yaptım. Anadolu otobanında giderken önümdeki minibus durdu frene bastım araç durmak istemiyormuş gibiydi ve eskiden kullandığım skoda roomster comfort 2007 aracımla çok rahat durabileceğim bir mesafede duramayarak arkadan minibüse çarptım. Yolda fren izi felan hiçbirşey yoktu. Hankook vp2 17" lastikler var araçta ancak eğimli yollarda inişlerde aracı yavaşlatmak içinde aynı hissizlikle karşılaştığım düşünülürse lastiklerin bir kabahatı yok. Arabayı hemen götürüp servise bıraktım yapılması için frenler konusunuda konuştum tamir sürecinden sonra kontrolden geçireceğiz beraber.
Gecmis olsun 2012 uretimlilerde cok defa sikinti yasandi ama yazilim update ile cozuldu. Sanirim Can'in da belirttigi uzere lesson learn yapilmadan 2014 kasalari piyasaya surmusler. Umarim bu kia nin son ayibi olur

rayen

Super Moderator
Öncelikle geçmiş olsun. Forumumuza hoşgeldiniz, kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız seviniriz.
http://www.ceedclubtr.com/forum/uye-tanitimi-14/yeni-uyelerimizin-dikkatine-bunu-okumadan-konu-acmayin-2.html

BerkayKRC

Moderator

YASİN61

New member
12 ocak sabahı servise gittim.Usta senin arabana yazılım atılmış yapacak bir şey yok dediler.Usta ile tur attık aynı olay oldu .Abs devreye girince arabaya yavaşlamayıp aksine dahada hızlandı.Ustanın bana dediği Abs nin çalışma prensibi buymuş.Yav kardeşim rampa aşağı çukurlu bozuk yollarda karlı ve yağmurlu havalarda daha dikkatli olmalıymışım.Geriye ne kaldı güneşli hava.Ben aracımdan soğudum en kısa zamanda satmayı düşünüyorum.

MuSTaNG

New member
Güneşli havadada kızgın güneş asfalti eritiyo asfalt lastiği tutmuyo araba yine kayıyo ne yazık ki arabanızı satmayın diyemiyorum bu arabanın frenleri ne yazık ki böyle ya takip mesafemizi her daim koruyacağız ya da satıp başka bi araç alacağız.. Kia'nın bir sürü aracını kullanıyoruz sorento, sportage, rio bunların frenleri mükemmel ama şu ceed'lere bi çare bulamadılar gitti :confused: