Arkadaşlar benim aracımdada fren problemi vardı. Abs düşük hızlarda hemen devreye giriyor araç panik frenlemede nerdeyse durmuyordu korkutuyodu beni. İstanbul Kia Oğuşlar servisine gittim, aracımı bilgisayara bağladılar ve şase numaramı sisteme yazdılar en son sürüm, en yeni yeni esp güncellemesi çıktı karşımıza bilgisayarda 1.6 versiyon olarak. bendeki esp versiyonu 1.1 imiş servisin söylediğine göre. velhasır yüklediler aracla teste çıkdım aracın frenleri adeta 10 değil 100 numara olmuş abs nerdeyse hiç devreye girmiyor ancak çok sert basacan onda bile son aşamada bi iki kez vuruyor, yani sadece kızaklayacağı anda devreye giriyor. fren hissiyatıda değişti aracımın sanki havalı fren gibi çok mükemmel oldu beni ve aracta bulunanları ani frenlemede rahatsız etmiyor hemde mükemmel duruyor araç.
kısacası bu yazılım güncelleme işini şu şekilde düşünmek lazım nasıl telefonumuzda android güncelleniyor yeni versiyonlarda iyileştirmeler yapılıyor, bu olayda tamamen bundan ibaret. Ha bazı arkadaşlarımızda sorun çıkmış güncellemede oda bi şans işi, fazla değil en çok 100 araçtan 10 araçta bu sorunlar çıkar, sonuçta kia yazılım güncellemeleride aracın garantisi kapsamında, bu tür problemleri halletmek zorunda ve hallediyor da. bence siz hiç sorun etmeyin ve yazılımınızı güncelleştirin. Tavsiye ederim. Saygılarımla...