Kia ceed ile Opel Astra arasında kaldım yardım...

amorusso

New member
1.3 dizel astra gibi bir arabaya cok yetersiz, gidip birde sifir alacaksin :) bence birinden dene oyle karar ver, hakikaten gitmeyen bir araba, yine de hayirli olsun ama o kadar paraya da yazik.

gorkemsin

New member
Ön konsoldan gelen sesi çok kafaya takmayın. Konsol yumuşak plastik. Dolayısıyla çıtır çıtır ses yapıyor bozuk olda. elinle bastır gösterge panelinin üstüne yine alırsın sesi. Benim eski astrada da ses vardı ama o daha kötü. o çıtır çıtır değil sert plastik olduğundan bozuk yolda çatur çatur. bir kere yerinden oynadımı bir plastik konsolda dahada zor o sesi kesmek.

neyse Uğur kardeş ben sana sunu demek isterim. Ben olsam Opel'i kapıma koymam ama karar senin. Arabanın kalitesinden değil bayilerin yaptığı şerefsizliklerden. Yada alacaksan arabayı çok beğeniyorsan dikkat et. Arabayı almadan önce bayiye şart koş. Boya değerlerine bakmadan kesinlikle arabayı teslim almam de. Sana şunu diyebilirler ama ruhsat çıktı bir kere. Ozaman ruhsat çıkmadan boya değerlerine bak, aracın şase numarasını kaydet ve okey veriyorsan kaporanı ver. Benim başıma gelidi ondan söylüyorum. İstersen google da arat sıfır araba boya değerleri yüksek diye en çok bak hangi marka çıkıyor. Hele hele İstanbuldaysan adı Egede bir nehir ismi olan bayiye hiç uğrama derim.

Sıf bu yüzden aracımı piyasasının 2500 TL altına satabildim.

Ayrıca 2010 model bir astra dizel manueli İstanbuldan Antalyaya,sonrada gerisin geriye kadar kullanmak nasip olduki performansı çok hoşuma gitmedi. Yeni kasa 5 beygir daha yüksek, biraz daha ağır. bir şey farketceğini sanmıyorum. MAnuel alacaksan yakıtta çok farketmez. Günde 80 km yol yapacağım diyorsun. Kullandığın güzergah çok sıkışan bir trafik değilse yakıtında çok farkedeceğini sanmıyorum.

Uğur

New member
Vakit ayıran herkese çok teşekkürler biraz daha düşünüp sonuçtan haberdar edicem :)

maximous

New member
Valla henüz 4-5 gündür yeni Ceed Concept Plus 1.6 Dizel Otomatik aracımı kullanıyorum ve keşke şu da olsaydı dediğim bir eksik özelliği yok gibi. Kısa bir zaman oldu ama her bindiğimde inanın çok keyif alıyorum. Daha önce sıfır olarak aldığım 2011 Skoda Octavia Elegance paket aracımdan bile daha keyifli geldi diyebilirim. Benim aracım otomatik olduğundan ve aldığımdan beri yoğunlukla şehir içinde kullandığımdan yakıt değerleri biraz yüksek görünüyor ama zamanla düşecektir sanırım. Ayrıca düşmese bile bence değer çünkü araç gerçekten çok keyifli. Yeni astrayı hiç denemedim ama bugüne kadar birçok marka araç kullandım ve kesinlikle Ceed bir adım önde. Tek kriteriniz yakıt ise Fransızlara bakın derim. Şahsen ben 1.3 araca 60 bin TL para vermem. Bu arada satacağını düşünerek bir araç almak tamamen mutsuzluğa mahkum olmaktır bence. Bugüne kadar onlarca araç alıp sattım ve size şunu söyleyebilirim ki aracınız temiz ve km si de çok yüksek değilse inanın her türlü satarsınız. He bu 3 günde olmaz belki 10-15 günde olur ama mutlaka değerini veren olur. Saygılar..

Uğur

New member
Valla henüz 4-5 gündür yeni Ceed Concept Plus 1.6 Dizel Otomatik aracımı kullanıyorum ve keşke şu da olsaydı dediğim bir eksik özelliği yok gibi. Kısa bir zaman oldu ama her bindiğimde inanın çok keyif alıyorum. Daha önce sıfır olarak aldığım 2011 Skoda Octavia Elegance paket aracımdan bile daha keyifli geldi diyebilirim. Benim aracım otomatik olduğundan ve aldığımdan beri yoğunlukla şehir içinde kullandığımdan yakıt değerleri biraz yüksek görünüyor ama zamanla düşecektir sanırım. Ayrıca düşmese bile bence değer çünkü araç gerçekten çok keyifli. Yeni astrayı hiç denemedim ama bugüne kadar birçok marka araç kullandım ve kesinlikle Ceed bir adım önde. Tek kriteriniz yakıt ise Fransızlara bakın derim. Şahsen ben 1.3 araca 60 bin TL para vermem. Bu arada satacağını düşünerek bir araç almak tamamen mutsuzluğa mahkum olmaktır bence. Bugüne kadar onlarca araç alıp sattım ve size şunu söyleyebilirim ki aracınız temiz ve km si de çok yüksek değilse inanın her türlü satarsınız. He bu 3 günde olmaz belki 10-15 günde olur ama mutlaka değerini veren olur. Saygılar..
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sadece yakıt değil tabiki kriterim. fransız arabaları yakıt olarak gerçekten ekonomik araçlar fakat ben tiplerini sevmiyorum malesef.. Arabanın güzelliği de önemli tabi.. Kia ceed gerçekten çok keyifli ve güzel bir araç biliyorum en son tercihimi ikisinide tekrar kullandıktan sonra vericem teşekkürler tekrar..

gorkemsin

New member
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Sadece yakıt değil tabiki kriterim. fransız arabaları yakıt olarak gerçekten ekonomik araçlar fakat ben tiplerini sevmiyorum malesef.. Arabanın güzelliği de önemli tabi.. Kia ceed gerçekten çok keyifli ve güzel bir araç biliyorum en son tercihimi ikisinide tekrar kullandıktan sonra vericem teşekkürler tekrar..
hocam aklını karıştırmak istemem ama acizane bir tavsiye....yeni leon...tip dersen tip, motor dersen motor, yakıt tasarrufu diyorsan oda var. golfun fiyatı gereksiz yuksek o yuzden almam. o zaman ceed ve leondan baskası yok benim gozumde...

Uğur

New member
hocam aklını karıştırmak istemem ama acizane bir tavsiye....yeni leon...tip dersen tip, motor dersen motor, yakıt tasarrufu diyorsan oda var. golfun fiyatı gereksiz yuksek o yuzden almam. o zaman ceed ve leondan baskası yok benim gozumde...
Tavsiye için teşekkür ederim fakat leonun içi çok sade geliyor bana o yüzden onu elemiştim :)

deadgarden

New member
yahu siz alın şöyle kia ceed premium. bakın keyfınıze. yormayın kafanızı. hadi aldığınızda resımlerınızı beklıyoruz. nerde oturuyorsunuz. dun oguslara 45 bın bakımına gittim. sıfırı şöyle bi dolandım tek kapılı modeli bile vardı resimlerini çektim. zaten kia ceedden geçilmiordu bayi. içerdede baya bi müşter vardı araçları gezen.

besto02

New member
Merhbalar.Bende yeni ceed imi almadan önce birçok markanın aynı segment arabalarını inceledim ve fiyat + donanım kalitesi olarak daha iyisini bulamadım.Araştırmalarım komik sayılacak kadar uzun sürdü.Tam 1.5 sene :) 2014 ü çıkana kadar en iyisi 2013 yeni ceed :)

Sam

New member
Ynt: Kia ceed ile Opel Astra arasında kaldım yardım...

Yorumlarin hepsini okumadim simdiden soyliyim. Babanin arabasini arada alip kullanacaksan git astra al farkli bi araba olsun. Yok arabayi elletmez dersen ceed al. Evinizde hic ceed olmasaydi yine ceed al derdim:D

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tugia

New member
Uğur Merhaba;

İstanbul Mar Oto'da satış danışmanıyım. bizde hem kia hemde opel bayiliği mevcut (chevrolet ve mıtsubıshı de var). istersen haftasonu bi istanbul gezisi yapın. her iki aracında test araci var. çıkalım testini yapalım iki aracında kararını ona göre verirsin. ayrıca fiyat konsunda da boludaki bayilerden daha iyi fiyat vereceğimize eminim. özelden bi iletişim numarası paylaşırsan daha detaylı bilgi verebilirim.

babıesrar

New member
Üstad dışı harika ama ön konsol çok basit görünüyor ceed'e göre. Evet dsg büyük avantaj ceedin tam otomatiğine göre lakin ceedin bence diğer birçok hasmına göre en büyük artısı uçak görünümlü :p kokpiti. Bu açıdan bakarsak o parayı o kokpite vermem

Snaan

New member
babanda ceed varsa sen de yeni proceed al bence :)

Uğur

New member
Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim bi süredir özel işler sebebiyle sehir dısındayım foruma giremedim. Sanırım astra almaya daha yakınım suanda. tekrar herkese teşekkür ederim.

berkan1981

New member
Yeni ceed premium ablamin araci 1 hafta icinde sattik nasil yokmus 2.eli anlamadim gitti))))))