Kia ceed ile Opel Astra arasında kaldım yardım...

Uğur

New member
Herkese iyi akşamlar.. Aranıza yeni katıldım. Geçtiğimiz ay babama ceed sw premium aldk babam gayet memnun araç da Allah için gerçekten güzel. Önümüzdeki bir iki ay içinde benim için de bir araç alıcaz ve bu benim ilk aracım olacak. Yapdıgım uzun arastırmalar neticesinde ceed conc. plus dizel ile opel astra j sport dizel arasında kaldım.. çok performans düşkünü değilim.. yakıt ekonomisi konfor ve güvenlik ön planda benim için. Düz vites tercih ediyorum. Ama şuan gerçekden cok kararsızım degerli vaktini ayırıp yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim...

Ardylm

New member
Burada tarafsız yorum yapanlar olduğu gibi taraflı konuşanlarda olacaktır kimse arabasına kötü demez burası Cee'd forumu :) Ancak ben iki aracıda kullandım yeni astra manuel 95 hp 1.3 cdti aracı 150 km civarı kullanma şansım oldu performansı gercekten vasattı bir ara arac vitesteydi ancak müzik sesi acıktı gaza basınca tepki alamayınca acaba boştamı diye kontrol ettim. Araç sürüş dinamizmi ve konfor olarak güzel astra iyi araçtır ancak o arabanın hakkı bana kalırsa 1600 CC dizeldi.. Cee'd e gelecek olursak tatmin edici bir performansı var düz viteste stock aracım şuan 6.0 6.2 6.5 trafiğine göre yakıt sarfiyatı değişiyor tabi ama astra ile ceed arasında cok bariz bir yakıt farkı olacağini düşünüyorum.Ama cee'd cam tavanıyla donanımı ile bence +1 önde :) Yanlış anlaşılmasın bu aracı alırken bir çok aracı almaya imkanım vardı çoğunuda test ettim ama benim gönlüm bu sınıfta cee'd den yana :)

babıesrar

New member
Üstad eğer ekonomi diyor ve manuel diyorsan hiç tartışmasız ceed al. bunun otomatiği şehir içi çok yakıyor. Manuelde çok iyi değerler gören arkadaşlar var. bulunduğum şehirde tonla astra var. ama millet bnm aracı gördüğünde mutlaka dönüp bu ne diyip 2. kez bakıyo. Performans zaten tatmin edici

amorusso

New member
Ynt: Kia ceed ile Opel Astra arasında kaldım yardım...

Astrayi daha once denemis, ve almamis biri olarak, kesinlikle yeni ceed diyorum, motor ve donanim olarak kesinlikle cok daha ustun.

Astraya 1.6 dizel gelecek diye biliyordum, ama pek ilgimi cekmedigi icin fazlasini arastirmadim :)

GT-P6800 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Uğur

New member
Cevap: Ynt: Kia ceed ile Opel Astra arasında kaldım yardım...

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Ceedin kalitesinden donanımından ve performansından yana şüphem yok. Fakat dediğim gibi çok performans arayan birisi değilim günlük işe gidiş geliş uzun yol yapıcam ve bu yüzden yakıt benim için 1. planda. Babama aldıgımız premium otomatik 7.5 ila 8 arası degişiyor. Manuellerde bu biraz daha düşük sanırım ama bazı okuduklarımda manuelinde 6-7 arası değiştiğini gördüm. Opel evet motor biraz küçük geliyor sanırım ama ekonomi açısından yakıtı çok cazip geliyor.. Ama gel gelelim Ceedin koltuguna oturdugumdaki albenisi aklımı çelip duruyor :))

Ardylm

New member

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Ceedin kalitesinden donanımından ve performansından yana şüphem yok. Fakat dediğim gibi çok performans arayan birisi değilim günlük işe gidiş geliş uzun yol yapıcam ve bu yüzden yakıt benim için 1. planda. Babama aldıgımız premium otomatik 7.5 ila 8 arası degişiyor. Manuellerde bu biraz daha düşük sanırım ama bazı okuduklarımda manuelinde 6-7 arası değiştiğini gördüm. Opel evet motor biraz küçük geliyor sanırım ama ekonomi açısından yakıtı çok cazip geliyor.. Ama gel gelelim Ceedin koltuguna oturdugumdaki albenisi aklımı çelip duruyor :))
Astrada emin olun şehir içi 6 litrelerde yakıt yakacaktır 6-7 arası yakıp ceed e binmek bence daha mantıklı hiç değilse ayağınızı attığınızda kendi çapında astraya nazaran güç hissiyatı veriyor.Ben 2008 easytronic kullandım 0 almıştım o şanzumanla 6 litrenin altına düşmüyorduki easytronic sanzumanın düz vitesten pekte bir farkı yoktu :) Ben Golf,quasqai,megane,astra,e30,giulietta bu sınıftaki hemen hemen tüm aracları test ettim aklımda kalan tek arac giulietta oldu ama ceed ekonomik olduğundan ve ekonomik bir araç ihtiyacım oldugundan diğerlerini hiç düşünmedim.Benim tavsiyem fiyat-donanım'ı baz alırsak kesinlikle ceed olur :)

sbeyazit

New member

Merhabalar. Bence marka takıntısı olmadan bir anket yapılsa yüz kişiden 90'ı ceed'i seçer. Yeni kasalardaki en boş modeli olan Cencept'te ( bende de boş modeli var :)) bile şu anda piyasada ben doluyum diyen araçlardan daha fazla donanım var. Ben de araç alırlen birçok marka araştırdım. Ama içlerinde en cazip ve albenisi olan araç ceed oldu. Yakıt olarak da şehir içi trafiğinde bu iki araç arasında en fazla bir litre oynar o da hem rahat sürüş hem de konfor olarak değer diye düşünüyorum. Zaten siz de daha önceden ceed almışsınız. Aracı biliyorsunuz. Benim kendi görüşüm ve size tavsiyem ceed'den yana olacaktır.

akenatons

New member
Uğur merhaba.

Astra benim gözümde ceed ile birlikte hem dış tasarım hem de iç mekan tasarımı olarak en şık hatchback araçlar. Aslında iki araç arasında bence temelde 2 önemli fark var o da motor. Senin için performans çok önemli değilse ve tasarruf ön plandaysa astra alabilirsin. Çünkü 2. elde satışı ceed'e göre daha rahat.

Ancak yolda seni gıcık eden bir aracı sollarken ömründen ömür gitmesin istiyorsan da ceed al derim. :)

Uğur

New member
Herkese günaydın. Forumumuz hareketliymiş hemen cevaplar geliyor gerçekten sevindirici :)

Gerçekten Ceed ciddi anlamda donanım olarak çok zengin. Ama concept plus' ı premiuma göre çok kırpmıslar buna ragmen cok hosua gidiyor yalan değil.. :) Yalnız yeni evliyim hani bundan bikaç sene sonra ev için falan aracımı satacak olsam ikinci el durumu da beni düşündürmüyor değil. Babam için aldıgımız ceed sw babam için evladiyelik çünkü emini bi 10 sene rahat biner.. Oyüzden 2. el kaygısı taşımadan aldık. Fakat benim için malesef durum biraz farklı.. Opeli hem yakıtı düşük olması hemde 2. el de biraz daha kolay ve az deger kaybederek satılabilecegi için bu kadar kıyasın içinde tuttum yoksa ceed alır geçerdim çünkü cidden aracın hakkını vermiş bence Kia bu kez :)

Diğer yandan günlük 70-80 km arası yol yapıcam belki daha fazla.. Hani arasında cok oynasa 1 lt yakıt oynar araçların diyenleriniz olabilir ama öğretmen adamım memur maaşlarıda ortada yani ekonomi düşünmem de şart :)) Ne ceed alırsam pişman olurum, nede astra alırsam ama şuda bir gerçek birini alsam öbüründe, öbürünü alsam bunda aklım kalıcak :)

Neyse uzun oldu vaktinizi aldıysam kusura bakmayın iyi forumlar :)

deadgarden

New member
sen aslında kararını astradan yana vermişsin ama. burda bizim nabzımızı. ölçup son olarak kesın kararını vericektinki. vermişsin Astran hayırlı olsun. ikiside çok güzel araç bende çok beğenıyorum. ama ben olsam ceed alırdım sadece motoru için ve astranın iç tasarımı baya geride kaldı. dışı çok güzel.

babıesrar

New member
Uğur son yazdıklarından anladığım kadarıyla astra daha mantıklı duruyor senin için

Uğur

New member
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Doğrusunu söylemek gerekirse evet astraya biraz daha sıcak bakıyorum ama babamın ceed 'ine her binişimde bu araba olmuş abi diyorum.Bu yüzden çok çekincede kaldım.:confused: Sanırım Bayilere gidip ikisini de sonkez test edicem yakından inceleyip son kararı vericem böyle düşün düşün insan kafayı yiyecek gecem gündüzüm araba forumları oldu :))

deadgarden

New member
fiyatta önemli. mesela. kia ile opel arasındaki fiyat farkını iyice araştırın. angisinin donanımı kafanıza yatıyor. opelin ön konsol ses yapıyor diye duymuştum doğrumu onu araştırın mesela 2008 -2011 model eski kasa ceedlerin ön konsolundan ses geliyor yenı kasada gelıyormu bilmiyorum benmki eski kasa. bunları araştırın. sonucda en az 45-55 arası para dökeceksınız kolay kazanılmıyor.

babıesrar

New member
fiyatta önemli. mesela. kia ile opel arasındaki fiyat farkını iyice araştırın. angisinin donanımı kafanıza yatıyor. opelin ön konsol ses yapıyor diye duymuştum doğrumu onu araştırın mesela 2008 -2011 model eski kasa ceedlerin ön konsolundan ses geliyor yenı kasada gelıyormu bilmiyorum benmki eski kasa. bunları araştırın. sonucda en az 45-55 arası para dökeceksınız kolay kazanılmıyor.
Yeni kasada sağ ön taraftan ses geliyor soner. Kelebek camından diyenler var. Servise götürdüm kabul ettiler sesi. Ama 2 gün kalması lazım diye bırakmadım.. Bozuk çukurlu yollarda çıkıyor bu arada ses..

akenatons

New member
Uğur sen git astra al. Zaten babanda ceed var. Sıkılınca değiştirirsin :)

Uğur

New member
Haklısınız gerçekten kolay kazanılmıyor.. Bu ses konusunu arastırdım fakat sorun yasayanda var yasamayanda var. Kesin bi sonuca varmak zor.. Yorum için teşekkürler..:)