fren rezaleti

zsalim

New member
servisle tekrardan görüştüm otomatik araçlar için geçerli bir güncellemeymiş bu söylediğiniz.
aracı servise bırakmaya gittiğimde çok dikkatimi çeken bir olay oldu servisteki görevli arkadaş ben diğer tarafta dururken bir müşteriyi aradı aracının frenleriyle alakalı bir güncelleme olduğunu ve servise gelmesi gerektiğini söylüyordu yani aslında bişeyler olduğunu biliyorlarda el altından yapmaya çalışıyorlar çünkü bu konudan çok mağdur var ve tazminat hakkı doğabilir bence bundan korkuyorlar.

Snaan

New member
servisle tekrardan görüştüm otomatik araçlar için geçerli bir güncellemeymiş bu söylediğiniz.
aracı servise bırakmaya gittiğimde çok dikkatimi çeken bir olay oldu servisteki görevli arkadaş ben diğer tarafta dururken bir müşteriyi aradı aracının frenleriyle alakalı bir güncelleme olduğunu ve servise gelmesi gerektiğini söylüyordu yani aslında bişeyler olduğunu biliyorlarda el altından yapmaya çalışıyorlar çünkü bu konudan çok mağdur var ve tazminat hakkı doğabilir bence bundan korkuyorlar.
bence biz bu olayı o şekilde büyütürsek onlardan daha çok zarar görürüz. ikinci elde araçlarımız para etmez. adı çıkacağına canı çıksın diye boşuna dememişler.

akrepkral86

New member
O sorun kia tarafından yazılımla çözüldü kardeşim fren olayı sadece abs'nin erken devreye girip geç devreden çıkmasıydı bu olayda sağolsunlar buradaki başta berkan bey olmak üzere arkadaşların şikayetleri doğrultusunda kia servislere kia tarafından yazılım yollanıp çözüldü şu anda frenlerde hiçbir sıkıntı yok

Berkan

New member
ilk mesajdaki hikayeyi bana oldu demekki far için gidicektim yazılımıda sokusturyim araya

Serkan OĞUZ

New member
Sanırım 2012 ve 2013 modellerin yazılımları farklı.Ben aracın frenleri ile ilgili hemen hemen birçok deneme yaptım sadece 1 defa erken devreye girdi onun dışında hiçbir sorun veya sıkıntı yaşamadım oldukça iyi frenleri var çokta memnun kaldım.

gorkemsin

New member
bu konu çok yazıldı çizildi forumda...foruma sonradan katılanlar olabilir ve bilmiyorlardır ama servislere gidip te öyle bir yazılım yok cevabı alan arkadaşlara söylüyorum. İstanbul Anadolu yakasında ben gül-al da yaptırdım. Yazılımı attırdığımda arabam tam 1 yaşındaydı ve aracıma doğum günü hediyesi oldu ama şunu diyebilirim ki bende sanki yeni bir araca binmeye başlamış gibi oldum. 1 yıl içerisinde 5-6 kez başıma gelen absnin erken devreye girme problemi (birinde ciddi bir kazadan son anda yırtmıştım) frenler ile ilgili güncellemeyi yaptırdığım son 3 ay içersin de hiç başıma gelmedi. artık önümdeki arabaya daha fazla yaklaşabiliyorum. lastikleri de değiştirdikten sonra (bence arabalarımızın üstündeki orijinal lastik beş para etmez) yağışlı havalarda daha rahat hareket edebileceğim. yağışlı havalarda yada buzlanmanın olduğu yollarda bu lastiklerin performansı bana göre berbat. çok dikkatli gitmek lazım.

Berkan

New member
bu konu çok yazıldı çizildi forumda...foruma sonradan katılanlar olabilir ve bilmiyorlardır ama servislere gidip te öyle bir yazılım yok cevabı alan arkadaşlara söylüyorum. İstanbul Anadolu yakasında ben gül-al da yaptırdım. Yazılımı attırdığımda arabam tam 1 yaşındaydı ve aracıma doğum günü hediyesi oldu ama şunu diyebilirim ki bende sanki yeni bir araca binmeye başlamış gibi oldum. 1 yıl içerisinde 5-6 kez başıma gelen absnin erken devreye girme problemi (birinde ciddi bir kazadan son anda yırtmıştım) frenler ile ilgili güncellemeyi yaptırdığım son 3 ay içersin de hiç başıma gelmedi. artık önümdeki arabaya daha fazla yaklaşabiliyorum. lastikleri de değiştirdikten sonra (bence arabalarımızın üstündeki orijinal lastik beş para etmez) yağışlı havalarda daha rahat hareket edebileceğim. yağışlı havalarda yada buzlanmanın olduğu yollarda bu lastiklerin performansı bana göre berbat. çok dikkatli gitmek lazım.

bende öglen arasında avcılar ersu-yurda bıraktım en son canıma tak etti cunku dun gecede denememde durmadı yine arac. acaba dururmu durmazmı korkusu bunalttı cunku geç fren yapan biriyim.

neyse simdi yazılım güncellemedeymiş .sol farımda sokulup incelencekmiş ve bazı camlarda bir iki kabarcık olan filmlerim baştan aşagı düzeltiliyor aksam sonuclarını iletirim yine

Berkan

New member
arac yazılımı reddetti diye telefon geldide bu mümkünmüdür :confused: