rayen
Super Moderator
Bugün araca müşteri geldi, adama aracı gösterdim. Bir de motora bak dedim yok abi belli araba temiz neyine bakayım dedi, ben de illa bak dedim kaputu açtım bir de ne göreyim. Kablonun daha doğrusu kablo demetinin üzerindeki koruma parça pincik, neyse adam baktı temiz filan dedi sanırım fark etmedi ki bir şey demedi. Ama bende renk aynen uçtu, moralim bozuldu nası yani moduna giriverdim. Adam gittikten sonra iyice inceledim resmen kemirilmiş, baktım kırmızı kablo ucu var, çektim elime geldi. Bir de kablonun ne halta yaradığını bilmiyorum, motorun şu parçası bu parçası hiç bilmem, ilgi alanım değil. Bundan sonra öğrenicez artık. Neyse soluğu serviste aldım. Oksijen sensörü kablosuymuş, değişmezse yakıtı arttırırmış falan filan. Tabi değiştirin dedim fiyat 250 tl'cik kulup oluru 210 tl. Çokmuş dandik kabloya deyince sadece kablo değil komple değişecek dediler. Kaskodan halledelim dediler. Neyse yapın dedim. Şuna bakın kaskoyu bir fare yüzünden deldirdik. Tabi bu arada kaskoyu yapana da hafif bir fırça, meğerse 150 tl ye kadar mini onarım kapsamında karşılıyormuş, servistekiler 400'e kadar deyince olsun dediydim. Neyse ben bunu değerlendiricem deyince 10 kez aradı. 20 yıldır axa-oyak ikilisine para ödüyorum, 15 yıldır da bu acentayla çalışıyorum. Ful kasko dedikleri 150 tl'ye kadarmış. Neyse bunu ayrı değerlendireceğim. Gelelim olaya, önce kedi yapmıştır filan dediler çünkü kaput keçesinde tüyler vardı, ama kablonun kesiliş biçimine bakarak fare de karar kıldık. Yarın exper gelip bakacakmış, 250 tl'lik malın exper neyine bakacaksa. Bir daha gideceğiz artık. Kablo yokmuş serviste sipariş verilecek, bir daha onun için git. Yahu ben hayatımda kia servisine gittiğim kadar hiç bir servise gitmedim. Onun da ayrı bir siniri var. Buyrun farenin yaptıklarına, fare deyip geçmeyelim eşşek kadar varlar. Çünkü akşamları görüyorum mahallede geziyorlar. 
Kedinin motora girmesine alışmıştık da bu ilk kez başıma geliyor.
Kedinin motora girmesine alışmıştık da bu ilk kez başıma geliyor.