Farenin motora ziyareti :)

rayen

Super Moderator
Bugün araca müşteri geldi, adama aracı gösterdim. Bir de motora bak dedim yok abi belli araba temiz neyine bakayım dedi, ben de illa bak dedim kaputu açtım bir de ne göreyim. Kablonun daha doğrusu kablo demetinin üzerindeki koruma parça pincik, neyse adam baktı temiz filan dedi sanırım fark etmedi ki bir şey demedi. Ama bende renk aynen uçtu, moralim bozuldu nası yani moduna giriverdim. Adam gittikten sonra iyice inceledim resmen kemirilmiş, baktım kırmızı kablo ucu var, çektim elime geldi. Bir de kablonun ne halta yaradığını bilmiyorum, motorun şu parçası bu parçası hiç bilmem, ilgi alanım değil. Bundan sonra öğrenicez artık. Neyse soluğu serviste aldım. Oksijen sensörü kablosuymuş, değişmezse yakıtı arttırırmış falan filan. Tabi değiştirin dedim fiyat 250 tl'cik kulup oluru 210 tl. Çokmuş dandik kabloya deyince sadece kablo değil komple değişecek dediler. Kaskodan halledelim dediler. Neyse yapın dedim. Şuna bakın kaskoyu bir fare yüzünden deldirdik. Tabi bu arada kaskoyu yapana da hafif bir fırça, meğerse 150 tl ye kadar mini onarım kapsamında karşılıyormuş, servistekiler 400'e kadar deyince olsun dediydim. Neyse ben bunu değerlendiricem deyince 10 kez aradı. 20 yıldır axa-oyak ikilisine para ödüyorum, 15 yıldır da bu acentayla çalışıyorum. Ful kasko dedikleri 150 tl'ye kadarmış. Neyse bunu ayrı değerlendireceğim. Gelelim olaya, önce kedi yapmıştır filan dediler çünkü kaput keçesinde tüyler vardı, ama kablonun kesiliş biçimine bakarak fare de karar kıldık. Yarın exper gelip bakacakmış, 250 tl'lik malın exper neyine bakacaksa. Bir daha gideceğiz artık. Kablo yokmuş serviste sipariş verilecek, bir daha onun için git. Yahu ben hayatımda kia servisine gittiğim kadar hiç bir servise gitmedim. Onun da ayrı bir siniri var. Buyrun farenin yaptıklarına, fare deyip geçmeyelim eşşek kadar varlar. Çünkü akşamları görüyorum mahallede geziyorlar. :D
Kedinin motora girmesine alışmıştık da bu ilk kez başıma geliyor.

c@n

Super Moderator
Valla saka gibi diyecem ama degil.. abi cok gecmis olsun... fare degil sican galiba bu...:D

Bu arada arabaya bakan adam alacak mi bari arabayi...:)

TeamPASAOGLU

ali gürbüz

New member
Fareye bak.
Ağzının tadınıda biliyor.En pahalı kabloyu yemiş hıyar.:D

volkanba

New member
Sadece benim başıma gelir böyle terslikler derdim ama yanlız değilmişim ama vardır bunda bir hayır, en büyük hasarın bu olsun abi :)

Bende arada artık kaputu açıp bakayım artık :)

rayen

Super Moderator
Cevap: Re: Farenin motora ziyareti :)

Valla saka gibi diyecem ama degil.. abi cok gecmis olsun... fare degil sican galiba bu...:D

Bu arada arabaya bakan adam alacak mi bari arabayi...:)

TeamPASAOGLU
Almaya meyilli gibiler, kendisi gelmedi zaten, kardeşini gönderdi. Kardeşi izlenimlerini aktaracak abisine. :)
Kısmet artık bir an önce ya satılır ya da ben ilanı geri çekerim. Sevmiyorum bu satış işlerini, bir de öğretmenden diye ilan vermişim ki, bu yüzden sinirlendiğimde söyleyeceğim lafları içime atıyorum. Bu laflar ben de dermansız dert yaratmasın sonra. Tek endişem bu. :D:D:D

Srhn

New member
Abi geçmiş olsun bundan sonra bende ara sıra kaputun içine bakayım

babıesrar

New member
Geçmiş olsun abi. Ne diş varmış sıçanoğlu sıçanda :D

erginy

New member
Bi speedy gonzales geçmiş...

Geçmiş olsun abi. Memleketin fareleri bile aç arkadaş!

rayen

Super Moderator
Niye öyle diyorsun Ergin. Bak bu hiç olmadı. Şöyle diyeceksin, "memleketin farelerini bile 250 Tl'lik kablo ile besliyoruz." :D :D :D

gokhanMT

New member
Rasim abi çok geçmiş olsun, gerçekten ibretlik bir vaka olmuşsun.. :)
hepimizin kulağına küpe olsun..

rayen

Super Moderator
Vaka ibretlik oldu da, ne yapıcaz? Arabanın başında nöbet mi tutacağız? ;)
Buna bir formül bulunmalı. Başka bir forumdan bir arkadaş sirke koy dedi ama ne derece kaçırır fareyi bilemem.

motora fare kapanı kuralım....:cool::cool::cool::cool:
şaka bir yana vardır bir çaresi aslında benim de en korktuğum şey motora kedi, fare vs girmesi

Srhn

New member
Ynt: Farenin motora ziyareti :)

Abi fare kapani koy sen en iyisi motorun birkac yerine :)

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

gokhanMT

New member
Vaka ibretlik oldu da, ne yapıcaz? Arabanın başında nöbet mi tutacağız? ;)
Buna bir formül bulunmalı. Başka bir forumdan bir arkadaş sirke koy dedi ama ne derece kaçırır fareyi bilemem.
kesinlikle haklısın abi, nöbet konusunda.. ;)
yalnız sirke olayı için çok local bir çözüm olabilir çabuk uçucu bir sıvıdır.
onunla birlikte naftalin kokusu da rahatsız edermiş bu sıçanları. sonuçta bunları sürekli tazelemekte gerekecektir..
elbet bilindiği üzere tek çözüm kedi dicem ama.. onuda daimi tutamazsın ki.. :D

alp2er

New member
kaskolarda haşere kemirmesi falan yazdıgında "amaaan ne kemirecek bunlarda yalandan lıste dolu gorunsun dıye yazıyorlar" derdim ki gercekten kemırıyormus :)

rasim bey yınede şanslısınız ki aracınızın daha önemli ve tehlikeli parçalarını yiyip sizi riske atmamış.

nihilist_deniz

New member
Geç oldu biraz yeni okudum. Geçmiş olsun. Demek ki arada kaputu açıp incelemek lazım