Çelik Motor

alicanım

Member
Çelik Motor KİA markasının değerini düşürmeye başladı.Daha önce markanın bir çok modeli varken kala kala picanto,rio,ceed ve sporteg modelleri kaldı.Diğer modellerden artık getirmiyor.Gelen modellerde kırpılarak geliyor.Piyasada KİA model yönünden fakirleşince insanlar modelleri fazla olan diğer markalara yönelmiş oluyor.KİA markasını; Kore KİA Çelik fMotordan almalı ve bu markayı daha ileriye taşıyabilecek bir firma almalı.Benim bu düşünceme üye arkadaşlar ne düşünürler?

slhyldz

New member
Sadece bu değilki, müşteri ilişkileride iyi değilmiş.

akrepkral86

New member
Bencede Çelik motor bu işi hakkıyla yapamıyor kia markası Doğuş oto gibi bir distribütörde olsa şimdi çok farklı yerlerde olurdu

rayen

Super Moderator
Hiç doğuşla garanti konusunda muhatap oldunuz mu?
İnternette biraz arayın millete nasıl kök söktürdüklerini görürsünüz. 4000km'de Mekatronik'i bozulmuş bir araca kullanıcı hatası dediklerini biliyor musunuz? Kullanıcı bu parçaya neresini sokmuş da bozmuş olabilir?
Araç almaya gittiğinizde ısrarla 3 ay sonraya gün veriyorlar. Niye?
Talep varsa getirdiğin aracın sayısını arttırsana. Yok olmaz. Neden? Çünkü kafadan pazarlık ihtimalini ortadan kaldırıyor. Onlar ne derse 0.
Kia'da hiç olmazsa diyalog kurabileceğin birilerini buluyorsun. İyi niyetle bir çok garantisi dolmuş parçanın değiştiğini biliyorum.
Ben de Çelik Motoru eleştiriyorum. Servislerde belli bir standardı yakalayamadılar. Ciddi bir denetim ve eğitim faaliyetleri yapmadıklarını düşünüyorum.
Satış stratejilerini marka odaklı planlamadıklarını düşünüyorum. Bu tarih oldu daha hala 2015 model araçlardan ses yok ama fiyat 2 kez düştü. Demek ki fiyatlandırma politikalarda sorun var.
Satış elemanları devlet memuru gibi, ağızlarından kerpetenle laf alıyorsun. Çelik motor fiyat indirmiş, elemanın haberi yok eski fiyattan araç satmaya çalışıyor. Hatırlatıldığında ne zaman inmiş bu yahu diyor. 9 gün olmuş adam birkez kia'nın sitesine girmemiş. Satış müdürü de önüne bir liste koymamış.
Bütün bunlar organizasyon bozukluğunu gösterir.
Saadete gelirsek Çelik Motor için kötünün iyisi diyebiliriz. Bunlar Ciddi bir şirket içi eğitimle çözülebilecek sorunlar ama nedense ilgilenmiyorlar. Kia'nın kalitesini ne yazık ki Türkiye'ye anlatamıyorIar.
En azından bir parça bu forumu takip etseler, muhatap kabul edip eleştirilere yanıt verseler çok şey değişecek.

Berkan

New member
doğuş gibi firma olmaz olsun ayarım komple grup ve sirketlerinin coguna ona benzemesin mümkünse gelen gideni aratır :).

satış elemanları tam bir rezalet gırtlagına yapışmalık alışmışlar ne dese millet kabul etmesine farkı bişey oldumu sallamıyorlar

mesela: benle arkadasım gittik osırada ben babama arakdasm kendsine bakıyor cc. bakalım gel 2li alırız iyi olur diye. boş masaya koyduk popomuzu elemandan ne bir hosgeldiniz falan yok.
ben: cc istiyoruz dedim 2 tane
satıs: yok şuan elde cc (kafasını zahmet edip ekrandan ayırmıyor)
b: olmaması dert degil alınana kadar bekleriz
s: gelmeyecek
b: bana 2 tane beyaz sunrooflu 18 jantlı ve bixenonlu cc fiyatı ver nezaman gelcekse
s: beyaz gelmiyo sadece gri var gelecek
b:ver tamam onu ver neymiş fiyatı ogrenim bi
s:93 bin dedi ve kalktım gittim direk :D

den ozamanın parasıyla arkama bakmadan kalktım o sene o araca 86ya fiyat teklifi baska vw bayisinden arkadasm almıstı.

bunu gibi olay cok akradasıma ve banada dahada oldu yazmıyım simdi uzuncana

dogusun diger getirdigi armani ayakkabılar Tr'ye sokan onlarmış. arkadasımın ayakkabısı durduk yere burnu içine göçtü 800liralık ayakkabının haliyle götürdü garantiden red cevabı verdi. okadar para doküp armani dedigin ayakkabıyı zahmet edip kutuya bile koymamışlar garantiden onayı cıkmayıp geri gonderirken, kutuyu gectim daha fazla ezilmesin diye icine kagıt bile koymamış, kargo poşetini bir açtık ayakkabı karsımızda iyice ezilip büzülmüş. olay tüketici mahkemesinde şuan;)

onun dışında
ama şuda bir gerçekki adamları hakkaten tebrik ediyorum halk arabası halk arabası diye bilinen vw'yi aldı onun premium markaymıs gibi çakıp çakıp duruyor, donanım fakiri araçları resmen sırayla satıyorlar millette koyun gibi almayada devam ediyor

alicanım

Member
Çelik Motorla ilgili açmış olduğum konuya bazı arkadaşlar eleştiriler yapmışlar.Çağatay arkadaşımızda kendi açısında haklı olarak doğuş otomotivi örnek olarak vermiş ve Rasim arkadaşımla Berkan arkadaşım da doğuş otomotivi olumsuz yönden eleştirlerini yazmışlar.Saygı duyuyorum.Tabiki bir çok firmanın olumlu ve olumsuz bir çok yönleri vardır.Bu değerli arkadaşlardan bilmediğimiz bir otomotiv hakkında bilgi sahibi olduk.Teşekkür ederim.Diğer değerli arkadaşlarda otomotiv markaları hakkında bildikleri bilgileri yazarlarsa diğerleride bilgi sahibi olurlar.Tabiki Çelik Motorda kendisine bir çekidüzen vererek markamızı daha kaliteli hale getirirler.

alicanım

Member
Bu gün eğitim haber de Türkiye de satılan araçların 2014 yılında markalar kaç tane araç satmışlar onun listesi vardı.Bunların içersinde KİA'nın satış rakamları vardı.Bir yılda tam 11 bin 17 adet satılmış.KİA'nın satışı artacağı yerde düşüyor.

inimicus

New member
Bunun 6100 adeti sportage. Gerisini hesaplayın.

GT-I9100 cihazımdan gönderildi

dellobaltino

New member
ceed gibi araba yapmışsın güzel bi reklam filmi oynatsan televizyonda milletin aklı gider. ceed nedir bilen yok o ne diyolar

alicanım

Member
TV'de pek nadiren sportage reklamı görüyorum.KİA'nın diğer markalarının reklamı ise hiç yok.

ceronimo1978

New member
Youtubeda bir dunya kia modelinin reklami var bunlari neden tvde goremiyoruz celik motor diyorum

slhyldz

New member
Arkadaslar neyin reklamini yapacak. Yayayi gorunce kendi kendine duruyormu diyecek.
Hem dikey hem yatay park edip, ayni zamanda parktan cikiyor mu diyecek.
Serit degistirme asistaninimi anlatacak, yoksa cruz kontrolde onundeki araca gore hizini otomatik dusurup hizlanmasinimi anlatacak.
:)

alicanım

Member
TV'lerde fordun reklamı var.Sanki adamlar ford romanını şiir tadında anlatıyorlar.Gözümü TV'den alamıyorum.Hele son bölümde okula giden çocuklar karda durakta beklemeleri reklamın en can alıcı noktası,insanın gidip ford alası geliyor.

ERGIN

New member
Arkadaşlar uzun zaman oldu foruma girmeyeli. Bu süre zarfında Cee'd'imi satıp Qashqai aldım.
Ancak ara ara yine foruma girip okuyorum yazılanları.

Çelik Motor konusunda neredeyse 1 sene önce yazmıştım, bu kafayla sonları kötü diye.
Halen ciddi oranda kan kaybederek uçuruma doğru gidiyorlar. Ancak bunun sorumlusu açık ve net olarak belli.
Citroen'den kovulmuş (anlaşma yoluyla istifa olarak gösterildi), Mazda-Türkiye'den kibarca kapı dışarı edilmiş ve piyasada hiçbir kayda değer başarısı olmayan bir kişiyi Çelik Motor'un genel müdürlük koltuğuna oturtursan olacağı budur. Bir laf vardır ön teker nereye arka teker oraya, piramidin tepesine böyle bir kişiyi koyarsanız düşünün alt kadrolar nasıl insanlarla doludur.
İsim vermiş kadar oldum ancak insanın içi gidiyor bu kadar sağlam ve rakiplerinin önünde olan model yelpazesine sahip bir markanın Türkiye pazarında bu kadar rezil edilmesi.
Bu arada üstüme vazife değil ancak hem Anadolu Grubuna hemde Kia Global'e bu genel müdür sonrası yaşanan gerilemeyi hatta tabiri caizse çakılmayı detaylı sektör analizleriyle birlikte yazıcam bu hafta. Bakarsınız burasının sesini duyarlar :)

c@n

Super Moderator
Celik motor icin oncelik filo kiralama da ve yeni actiklari garenta kiralama sirketin de.. Filo kiralama cok iyi gidiyor, su asama da onun basarisi ile geri kalan kisimlar cok gozukmuyor...

inimicus

New member
Aynen. Filo kiralama en önde geliyor. Sonra da Garenta. Oradan çıkan araçları da ikinciyeni'de satışa çıkarıyorlar. Mis gibi iş.

alicanım

Member
Arabayı 2012 de ilk aldığımda çevremdeki arkadaşlar KİA'nın bu kadar güzel arabalar ürettiğini bilmiyorlardı.Her gittiğim yerde herkes arabama ilgi gösteriyor,yakına gelip inceliyorlardı.Marka olarakta KİA markasını görünce hımmm deyip uzaklaştıklarını görüyordum.KİA markası kendisini pazarlayamıyordu.Öğretmen arkadaşlarıma övmeme rağmen araba satılan alan onca arkadaşım arasında sadece bir arkadaşım KİA araba satın aldı.O da çok memnun kaldı.Biz Çelik Motordan daha çok markanın reklamını yapıp sahip çıkıyoruz ama adamların umrunda değil.

ankleon

New member
adam niye reklam yapsın ki daha doğru düzgün türkiye ye araç getirmiyor.. her modeli kia globali zorlayarak türkiye şartlarında (ötv si düşük olacak şekilde) getirmesi gerekirken sorento hala gelecekmiş de falanmışda filanmış .. hem arkadaşların dediği gibi kendi araçlarını filo yoluyla kiralamaya ucuza mal ediyor 1 yıldan sonrada ikinciyenide satıp karına kar katıyor.. ama orada sattığı araçlar yüzünden bizim araçların ikinci elini düşürüyor hiç umrunda değil valla arabamdan ne kadar memnunsam çmden om kadar nefret ediyorum.

ErkanKASIM

New member
Kia piyasada reklamı bizle yapıyor :) Seat Leonlu bir arkadaşıma Proceed GT sahip olması için reklam oldum.. adam aracı gördü Satılığa çıkardı Leonu. Proceed GT sahibi olacak en kısa zamanda