2011 enjektör vurma sorunu

kemal61041

New member
S.a. arkadaşlar 2011 model aracimda 2 ve 3 ncü viteslerde düşük devirde iken gaza yüklendiğim anda tak tak tak diye ses yapıyor ve yüksek devire ulaşınca normallesiyor bunun sebebini bilen varmı ?

slhyldz

New member
Tam olarak hangi devirlerde, yokuş, düz yol ve eğim olarak tariflermisiniz.

kemal61041

New member
Yokuş düz eğim farketmiyor her zaman yapıyor 1400 1600 devir arası yapıyor

burak_sefa

New member
şakırdama sesi yapıyor sanırım enjektörlerin yazılımıyla ilgili bir sorun servise gidin yazılımla düzeltiyorlar

brkrhn61

Active member
Bende de aynı ses var. Aynı zamanda motor sesi de arttı.

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar bu sorunun çözümü yok. Servisler yazılımsal olarak bir ayar çekip gönderiyorlar; bir kaç km sonra bu ses geri geliyor. Ben sırf bu sorundan ötürü enjektörlerimi temizletip, tamir takımlarını değiştirmiştim. Yaklaşık 2-3 bin km ses gelmedi ancak sonra tekrar başladı. O yüzden kafanıza takmayın derim. Zira çözümü yok ve bir sorun da oluşturmuyor.

wmwmwm

New member
Merhaba,

Çoğunuz biliyordur, bi eski kasa ceed'lerde Hyundai üretimi 1.6 crdi U motorun ESKİ versiyonu var.

Bu sorun hyundai U motorunun ESKİ versiyonunda var (Ceed'in bir eski kasasında bu motor var. Ancak yeni ceed ve hyundai accent blue ve hyundai i30 yeni kasada YENİ versiyon U motor olduğu için onlarda bu sorun yok. (Eski versiyon 115 HP yeni versiyon 128HP güç üretiyor))

Bende rio varken de bu sorunu çok hafif hissediyordum (ESKİ versiyon 1.5 U motor var onda. Ceed motorundan tek farkı silindir çapı, geri kalan donanım neredeyse aynı). Benim başıma sadece SHELL'den yakıt aldığımda geliyordu. Opet'ten alınca gelmiyordu. Şimdi ceed'lerimizde (2 adet var aynı yıl model 2011 crdi) bu vurma sesi geliyor. Ancak ilk araçları aldığımızda gelmiyordu, birine opet ten, diğerine shell den alıyorduk yakıtı. Shell'den aldığımızda ses başladı, opet tekinde başlamamıştı. Onla da shell den almaya başladığımızda onda da başladı. Anladığım kadarıyla bu motorlar shell deki dizeli sevmiyorlar.

Özel servisteki usta BP'den almamı söyledi. Elektronik olarak sıfırlandığında enjektör ayarları 500 km civarı boyunca bu ses gidiyor. Ama enjektörler yakıta göre kendini ayarladığından tekrar başlıyor. Bende şu an ses var, shell'ı bıraktık tekrar opet'e döndük. Sesin gitmesini bekliyorum. Böylece problem bu mu kesinleştireceğim.

Uzun zaman sonra edit:

Ses tam düzelecek kadar azaldı derken, tekrar arttı. Şu an hep opet'ten yakıt almama rağmen ses devam ediyor. Kalıcı bir çözüm üretemedim. Arabada sevmediğim 2 özellikten biri bu. (Diğeri sert, sport süspansiyon)

Son düzenleme: