Ynt: Necvox Navigasyon taktırmak isteyenler yorumlarımı okusun.
Arkadaşlar merhaba. Necvox ile ilgili sorunlar yumağından kurtulmak pek mümkün değil. Yine de kendi başıma hallettiğim navigasyon yazılımı olayını çözdüm. Biliyorsunuz ESSE grup ceed lere verdiği necvoxlara Miero Black Edition diye son derece gerizekalı bir yazılım yüklüyordu. Bizzat genel merkezlerine gidip "ben bu navigasyon yazılımından hiç memnun değilim igo yükleyin" dediğimde "bunun için ekstra ücret vermeniz lazım" gibi son derece aptalca ve tabiri caizse kaz yolar cinsten bir cevap vermişlerdi bana. Ben de içimden hadi ordan diyerek araştırmalarıma başladım ve zorda olsa necvoxa IGO Primo yüklemeyi başardım.
Eğer isteyen olursa özelden yazsın yardımcı olayım. Hatta Avrupa yakasında bir buluşma falan olursa bizzat yüklerim isteyenin aracına (ESSE Grup gibi para falan almıyorum merak etmeyin

)
Bunun dışında cihazda 1 haftadır ortaya çıkan ve sanırım firmware in kafayı yemesinden kaynaklanan bir sıkıntı baş gösterdi. Cihaz menüler arasında gezinirken "No signal" uyarısı veriyor. USB de iken ekran sim siyah oluyor ve şarkı listesi görünmüyor. Geri vitese taktığımda kamera görüntüsü cihaza gelmiyor. Bu durum bazen 1 gün sürüyor, bazen de anlamsız bir şekilde kendi kendine çözülüyor.
Bugün Eresinlere gittim onlar olayı çözemedi. ESSE yi aradı. Adamlardan gelen cevap "Cihazı sökün ya da araçla gelin" oldu. Yani aptalca bir yazılım hatası için ya konsola müdahale edip cihazı söktüreceğim, ya da hafta sonu arefesi arabayı bırakacağım adamlar teveccüh edip bakacaklar. Bu durumda elbette aracı bırakmadım. İnternette cihazın firmwaresi yok. Bu durumu polonezköy buluşmamıza katılan Kia yetkililerine de bildireceğim. ESSE grup son derece ilgisiz ve amatör.
Kia dan da artık araçlarda tıpkı İngilterede olduğu gibi orjinal navigasyonlu araçlar getirmelerini rica edeceğim. Zaten 2.000 TL ye aptal bir cihaz taktık ve hiç memnun değiliz. Bu cihaz araçlarda orjinal gelse zaten sıfırlarına da maximum o kadar fark gelir. Ayrıca müdahalelerde yetkili servislerde yapılır, bizlerde kanser olmayız bu amatörler yüzünden.
Hepinize iyi hafta sonları.