2014 Ceed JD CRDI AT ile devam

Dogus

Member
Katılım
30 Eyl 2015
Mesajlar
72
Tepkime puanı
0
Puanları
6
Merhaba arkadaslar. yaklasik 1 yil 6 aydir 2014 model 1.6crdi at sahibiyim. Daha onceden 2014 ceed mpi at (1,5 yil kullandim) sahibiydim. Ikisinden de gene olarak cok memnun kaldim. En ufacik sorun cikarmadilar.

1.6 crdi tork konvertorlu otomatik yakit tuketimi olarak biraz yuksek kaliyor yari otomatiklere ve yeni nesil tork konvertorlu araclara gore. Araci benden cok esim kullaniyor. Antalya da 5000km ortalamamiz 7.2 lt (yol bilgisayarina gore degil. Depoyu kapaga kadar fulleyerek test ettim (ilk ve son dolumda). Agresif kullanimda rahatlikla 9lt leri gorebiliyor.

bu sene bakimda Castrol edge den ( meger castrolde traktor gibiymis) vazgecip tavsiye uzerine Motul x-clean efe 5w 30 yag siparis ettim internetten. Tabi bununla birlikte luqie-moly engine flush + powerup enginemaxx+ bosch filtre takimi da siparis ettim. Blok temizleyiciden sonra motoru tekrar baska bir yagla yikamak icinde doill 0w 30 yag i da siparise ekledim.

once blok temizleyiciyi motor yagina ekledik, bu sekilde 15dk calisti. Daha sonra yagi bosalttik. cikan yagin rengini zaten tarif etmeye gerek yok. Ciddi kurum cikti aractan. Ustune doill 0w 30 la 25 dk calistirdik ve onu da bosalttik ( o yagda simsiyah cikti) Sonra karteri temizledik (icinde kurum vardi, dibinde mutlaka kaliyor). filtreleri degistirdik ve Motul x-clean 5w 30 efe 5lt ve powerup enginemaxx i ekledik. yaklasik 1100 km yol yaptiktan sonra, aracin yagini kontrol ettim ( bu arada aracim 90k km deydi) . Yagda eksilme yok, zaten daha oncede boyle bir problem olmamisti, ilginc olan ise yagin rengiydi. Yag hala sariydi, hafif bir siyahlanma vardi.

Peki diyeceksiniz ki bu uygulamalar araca ne katti. Aracimin performansi hissedilir sekilde artti. Ama boyle yag degisiminde sonraki rahatlama gibi degil, ciddi ciddi bir performans artisi var. Tork konvertorude torpulemese tadindan yenmeyeekte :) onunda konforu baska tabi.

Sabah soguk calistirmadaki gurultulu calismaya kesin cozum :) araba sanki daha once calisiyormus gibi calisiyor. En cok hosuma gidenlerden biri buydu. Normal calisma seside hissedilir sekilde azaldi :) Arabami daha bi sevdim :) 3008 den de su an icin vazgectim.

yakit tuketimi olarak istanbul - Antalya arasini 80-90 araliginda cruise ile gidince (gidis-donus) ortalamasi 4.2 lt( yolbilgisayari degil).
son yolculugumda radarlar haric 120 nin altina cok inmedim . Ortalama 5.5lt yakti. Tuketimde fark edip etmedigini bilmiyorum, kosturmacalardan normal sakin kullanipta deneyemedim.

Ayrica ET35 17" jantlarla Nokian 225/45/17 ZR17 94Y zLine lastikler araca ayri bir hava katti. Yol tutus olarak ise sonuc gercekten mukemmel.

Bir daha ki bakima Motul x-clean 5w 30 efe + ceratec i deneyecegim. Bakalim hangi ikili daha iyi test etmis olucam.

Internetten arastirdim sanziman yagini da degistiricem. Bunun icinde Motul ATF VI kullanicam.
 
Son düzenleme:
Üst