Z ROTLAR Garanti kapsamında Değişir mi?

mto

New member
Merhaba;
Arcım 2010 model . Satın alalı 4 yıl oldu. 38000 km de. Aracın ön tarafından mekanik bir ses geliyordu. Servise getirdim bana helezon yaylarına taş sıkışmış, taşı atamamış o yüzden ses yapıyor dediler. Taşı çıkarıp yolladılar.
Araç 1-2 gün sonra yine aynı sesi yapmaya başladı ve bugünlerde de fazlalaştı. Özel bir yerde Rot balans'a sokup ön takımına baktırdım. Aracın Z Rotlarının bozuk olduğunu söyledi. Servise götürsem arızayı bulabilirler mi diye düşünmeye de başladım artık ama özel servislerde de pek fazla güvenemiyorum. Serviste yaptırsam 5 yıllık garantinin içine bu arıza giriyor mu? Girmiyorsa bana ne kadara patlar.

aLi

Yönetim Ekibi
Murathan gecmis olsun oncelikle.bu sesi surekli mi yapiyor yoksa bozuk yollarda mi?

Sürekli yapiyorsa z-rotta sıkıntı olabilir. Rot balanscin tanidik ise buyuk ihtimalle dogru soyledigini farzederek konusuyorum ama Zrotun 2sininde bozuk olma ihtimali biraz dusuk.

Ama sadece bozuk yollarda yapiyorsa amortisor takozundanda geliyor olabilir.

Garanti olayina gelince sanirim kronik bir sıkıntı yok zrotlarinda kullanici hatasi diyebilirler.

mto

New member
Öncelikle cevanın için teşekkürler,
Rot balanscı tanıdık değil. Rotbalanscı sol tarafın bozulduğunu, sağ tarafda çok az bozukluk olduğunu söyledi.
Sese gelince ses biraz anormal. Bzen hareketin başında bazen ise hareket ettikten biraz sonra ses gelmiye başlıyor. Frene basınca araba esneyince, yada sağa sola dönerken esnemelerde, yada kasislerde geçerken esnerken takırtı gibi sürtünme gibi sesler geliyor. Bozuk yollarda yaptığını hissetmedim.
Önemli olan servise getirirken bu sesden şikayetçiydim. Aracı bıraktım. 10 dakika sontra telefon geldi. Aracınız hazır diye.Taş sıkışması var demeleri ve asıl şikayeti bulamamaları.
Z rot askı rotuaynı parça herhalde, bazen ses yapıp bazen yapmaması, araç ile hareketin ilk dakikalarında ses yapmaması olabilir mi?

amorusso

New member
Z Rot bedelli degisir, garantiye sokmamislardi benim eski aracta. en belirgin kasiten gecerken metalik ses gelir,

inimicus

New member
İyi bir alt takım ustası bulup göstermeden z-rotları değiştirtmeyin. Benim arka sağdan da ses geliyordu. Başayar denilen servis bozuntusu z-rottan geliyor deyip 230 lirama çöktü. Ses kesilmeyince amortisörden geliyor normal o ses dediler. :mad: Yani, servisin her dediği doğru olmayabilir.

argovolkan

New member
Bende de sağ tarafta tıkırtılar geliyordu..Başayarda aracı kaldırıp baktılar.Z-Rotu gevşemiş dediler..Sıkalım düzelir dediler..Sorun düzeldi...Ücret almadılar..