Merhaba arkadaşlar, Yol bilgisayarı vites yükseltme uyarısı verdikten sonra vites değiştirmeden biraz daha gaz verirsem yani yüksek devirde vitesten tıkır tıkır bir ses geliyor bu konuda bilgisi olan varmı?
Ses zırıltı şeklinde mi? Ve ses gelirken vites topuzunu sağa sola doğru oynattığınızda zırıltı kesiliyor mu? Öyle ise bendede var aynısı, tam araba yüke bindiğinde 1700-2100 devir aralığında yapıyor.Vites altı bakalit parça dediler değiştiler, kesilmedi. Devamlı bir şeyler yapıyorlar serviste, kesilir gibi oluyor, birkaç yüz km. sonra tekrar başlıyor malesef.
Bakalım 22500 de yağ değiştirmeye gidecem, o zaman artık tamamen kurtulmak istiyorum bu sesten. Yine kesilmezse, serviste sesin uzun süredir olduğuna ve kesilmediğine dair bir tutanak yazıdırıp Çelik motora gideceğim. Çünkü mühendislik kuralları gereği bir yerde zırıltı varsa, aşınmada var demektir. Ve bu gidişle şanzumanı kucağa alabiliriz, o zaman sayın Çelik motor kullanıcı hatası deyiverir. Ben sağlam kazığa başlayayım da, sonra başım ağrımasın diyorum.
aynen tarif ettiğiniz şekilde ses (zırıltı şeklinde) vites kolunu tutunca geçen bir ses, bende 30000 bakımına gideceğim 1 aya kadar gittiğimde bu sorunu çözdürmeye çalışacağım, bakalım çözebilecekmiyiz, ben aracı yeni aldım, 1.viteste kavrama esnasında bir ses geliyordu debriyajdan baskı balatayı değiştirttim garantiden o ses gitti. Buna da inşallah bir çözüm bulurlar, sizin servis hangi servisti?
Bayraktar okmeydanı, Aykut usta. Çözüm için çaba, ilgi var ama, kalıcı bir çözüm bulamadılar malesef... Çelik motora yazdım az önce tekrar, bakalım ne olacak?
Bende zırıltı sesi yok. PERFECTO arkadaşımızın yazdığı 1. viteste kavramadan gelen ses nasıl bir ses. Bende ayağımı debriyajdan tam olarak bazan hızlı çektiğimde kavramanın yapışma sesini ( longçç veya klungçç gibi bir ses ) duyuyorum ama takıntı yapmadım. Şimdi siz sorunca huylandım . Nasıl bir ses 1. viteste ki kavramadan gelen ses . Benim tarif ettiğim ses bazan 2. vitese geçişten sonrada baskı balatadan duyabiliyorum. Sanki bir metal kütle diğer kütleninn üzerine oturuyor gibi. Ama bunu normal kabul etmek gerekir diye düşünüyorum Tipik baskı sesi bu.
Likya