Abi valla peugeot kullanıcısyken aracımı hep serviste yaptırdım ettim en son arka torsiyonda sorun cıkınca dışarıda yaptırma gereği duymuştum fiyat açısından ama Kia da durum bambaşka bir hal aldı açıkcası.Dışarıda yapır. Yağını faturasıyla al, servisten hava ve yağ filitresi al, fiş değil fatura al. Fren balataları illaki değişecekse (forumda konusu da var) onu da faturalı al, işçiliğin de faturasını al. Ve ilerde bir şey olursa vay efendim sen bakıma gelmemişin aracın garanti dışı diyenin ister mahkeme yoluyla isterse noter kanalı ile belgeleri gözüne sokarsın. Garanti koşullarında bakımların düzgün yapılmış olması diyor, yetkili serviste yapılır demiyor.
Ayrıca kafana da takma bozulur mu filan diye, adam gibi kullanıldığında bizim araçlar kolay kolay arıza vermiyor.![]()
Söylediklerinde haklısın abi ama bende pek fren kullanan biri değilimdir virajlar da yada ışıklarda frene basmadan önce ayagımı gazdan çeker motor freni ile yavaşlar çok gerekirse frene basarım. Ama aracın otomatik olduğundan 30.000 km de ön balatalrının bitmeye yakın olduğundan bahsettiler ve 290 tl fiyat verdiler bana. Biitmiş olduğunu sanmıyorum ama peugeot ile kıyasladığım da balataların ömrünün az olduğunu düşünüyorum. Belki bunda araçta ESP olmasının etkiside vardır sonuçta.Onlar balatanın bittiğini var sayıyorlardır. Şimdiye kadar araçlarımın hiç birisinde fren balatası değiştirmedim, çünkü bitmedi.
Fren kullanımı, sürücünün kullanım tarzı ile ilgilidir. Örneğin, ışıklarda duracağını bile bile ışığa kadar basıp sonra fren yapmak, fren balatasını erken bitirmek demek. Oysa vites küçülterek ışıklara kadar gelsen belki hiç frene basmadan yeşil yanacak ve basıp gideceksin. Ama memlekette herkesin bir acelesi var ama herkesin acelesi olan bir memlekette üretim adına bir b.k yok.![]()
Abi şimdi garanti el kitabını okudum dediğin gibi fatura ibrası diyor, illede yetkili servis demiyor,biz bir hesap yapıp dışarıda yaptırmayla serviste yaptırmanın farkına bakıcaz. Serviste 500 dediler eğer dışarıdakiyle çok bir fark yoksa serviste yaptırmak daha iyi olur. Son sorumKorkan serviste yaptırsın, sonra mücadele edemez araba elinde patlar, sebebi ben olmayayım. 2010 Sw 2 defa, 2012 proceed 1 defa servise girdi ve garantiden değişmesi gereken ne varsa değişti. Birisi de servise gelmemişsiniz garantiye girmez dedi yüksek perdeden, ben de oldu gülüm yarım saat sonra noterle geliyorum, noter huzurunda da tutanak tutulurken bu sözlerini tutanağa geçirtiriz dedim. İki dakika sonra arızalı parçanın fotoları çekildi, Çelik Motora gönderildi ve değişim yapıldı. Bana bunları söyleyen servis şu anda sağa sola yalvarıyor ne olur araçlarınıza bakım yapalım diye.
Servisler keşke makul olsalar, keşke dışarıda 3'ye yapılıyorsa 4'e yapsalar da biz de hiç olmazsa aracımız yetkili ellerde diye (ki bu da tartışma konusudur) sevinsek, mutlu olsak. Sonuçta tüketiciyiz arkadaş hakkımız varsa alırız, haksızsak da gıkımızı çıkarmayız. Biz bu ülkede hala vatandaşlık kavramının farkında değiliz. Ama kendi hatamızdan kaynaklanan bir sorunu aracın hatasıymış gibi kakalamaya çalışma uyanıklığını da göstermeye çalışan bir milletiz. Örneğin, xenon takılırken hatalı montajdan kaynaklanan elektrik sorunu gibi.
Çok farklı markaların servislerinde de bulundum, hep bilirkişi (kavga etsin diye) diye beni götürürler, karşılaştırma yaptığımda kia servisleri yine bir ölçüde iyiler. Halimize şükredelim dimi ya!..
![]()
Tamam abi çok sağol gerçekten her konuda çok yardımcı oluyorsun, forumun sayılı üyelerindensinEvet fatura yeter. Sadece işçilikten kaynaklanan bir sorun olmasın yeter. Örneğin, yanlış montaj gibi. Normal bakımda zaten işçilik hatası yapılması neredeyse imkansız ama karter tapası iyi sıkılmış mı? yağ filitresi yerine tam oturmuş mu? gibi sorgulamaları yap, hatta yaparken ustayla yan yana dur, gözle kontrol yap.
Ben hep yaparım, yetkili olsun, yetkisiz olsun her serviste tavrım aynıdır. Hatta eskiden arabayı yıkatırkende aynı hassasiyeti gösterdiğimden ikinci kez arabayı yıkatmaya gittiğimde benim arabayı gören çalışanlar çil yavrusu gibi dağılırlardı.
Ben de usandım yıkama makinası aldım. Kendim yıkarsam yıkarım, yıkamazsam camları siler yürürüm.![]()