Yeni Üyeyim, Araç alacağım

Emir ATAC

New member
Merhaba arkadaşlar,

Foruma az önce katıldım cuma günü Fiesta aracım vardı satışını verdim fiestam.com v.s üyeydim ceed için de böyle bir oluşum var mıdır diyip aramaya koyuldum bu siteyi buldum..Umarım burada da sizlerle iyi anlaşır ve aile gibi haraket edebiliriz. Kia Ceed alacağım, çok beğeniyorum ama bazı sorularım var.

Arkadaşlar, çok samimi arkadaşlarım dahil Ceed ile ilgili ikinci eli yok, parçaları pahalı çok yakıyor v.s gibi cümleler duyuyorum, tabi ki kararlıyım alacağım.

Ceed 1.6 CDTI Concept Plus modeline bakıyorum, bütcem 60 ve biraz üstüne çıkabilirim, 2013 düşük km ve beyaz istiyorum siz ce bu fiyatlara bulabilir miyim veya satan var mı ?
Bir de yakıt tüketimi v.s nasıl ben hep manuel kullandım, bu sefer otomatik alacağım.
Çok sık araç değiştiren birisi değilim, ikinci eli yok v.s gibi cümlelere de takmıyorum, zaten 3sene de bir değiştirebiliyorum.

Organizasyonlar ne kadar sıklıkla yapılıyor bir de arkadaşlar?

Herkese selamlar..

hakan26

Member
Ceed ailesine hoşgeldiniz,ben de otomatik concept kullanıyorum şehir içi tüketim değerim 7.4 civarı temiz bir araç bulursanız kaçırmayın ikinci eli de söylendiği kadar kötü değil doğru karar vermişsiniz hayırlı olsun diyelim...

alonefanky

New member
Hoşgeldiniz. Size söylenenler bana da söylendi. Kimseyi dinlemedim. İyi ki almışım. 2.el kısmına fazla takılmayın 1 günde satılan çok Ceed gördüm.

2012 premium sahibiyim. 1.5 ay oldu alalı. İlk defa otomatik kullanıyorum. Ş.içi ort hız 25 civarı yakıt ortalamam 9 litre. Şehir dışı ise 6-6.5 civarı.

Tam otomatik olduğu için manuele nazaran biraz fazla yaktığı doğrudur. Fabrika verileri de bunu destekler.

60 bin bütçeniz var ise temiz bir consept plus bulabilirsiniz. 60 bin üstü bütçeniz var ise premium donanım öneririm. Şişirilmiş fiyatlar çok oluyor. Biraz sabırla istediğinizi bulursunuz.

Berkan

New member
Merhaba arkadaşlar,

Foruma az önce katıldım cuma günü Fiesta aracım vardı satışını verdim fiestam.com v.s üyeydim ceed için de böyle bir oluşum var mıdır diyip aramaya koyuldum bu siteyi buldum..Umarım burada da sizlerle iyi anlaşır ve aile gibi haraket edebiliriz. Kia Ceed alacağım, çok beğeniyorum ama bazı sorularım var.

Arkadaşlar, çok samimi arkadaşlarım dahil Ceed ile ilgili ikinci eli yok, parçaları pahalı çok yakıyor v.s gibi cümleler duyuyorum, tabi ki kararlıyım alacağım.

Ceed 1.6 CDTI Concept Plus modeline bakıyorum, bütcem 60 ve biraz üstüne çıkabilirim, 2013 düşük km ve beyaz istiyorum siz ce bu fiyatlara bulabilir miyim veya satan var mı ?
Bir de yakıt tüketimi v.s nasıl ben hep manuel kullandım, bu sefer otomatik alacağım.
Çok sık araç değiştiren birisi değilim, ikinci eli yok v.s gibi cümlelere de takmıyorum, zaten 3sene de bir değiştirebiliyorum.

Organizasyonlar ne kadar sıklıkla yapılıyor bir de arkadaşlar?

Herkese selamlar..
Merhabalar adım adım gideyim.

Başta minik hata olarak Crdi motor cdti değil 16 valftir kendileri. :cool:;)

İkinci eli yok diye birşey yok millet abuk subuk şişik fiyatlarda ederinin üstünde arabasını tabiri caizse birilerine çakmaya çalıştığı için satılmıyor damgası vuruyor.
Ülkemizin genel özelliği fikri olmadan herkesin zikri olduğu için tıpkı sorsan içine dahil oturmadığı alfa romeo'ya yapışan parcası pahalı damgası gibi, bilmiyor ki millet parçaların fiat ortak ve asağı yukarı aynı oldğunu.
Kısaca ederinde yazıldığı sürece satılmama gibi bir olay yok.

Makyajsız kasadaki şanzımanlar (6ileri tork konv. olanlar) doğru bir kuble yakıyor, sınıfındaki rakiplerine göre hatta ceed'in manueline göre bile en az 1,5 - 2 litre fazlası var yani yakar orası doğru tahmincede 7-7,5 altları zor ki üstteki arkadaşlarda yazmış zaten değerlerini.
Ben zamanında manuel aldım otomatik tabi isterim ama 7,5 8 litrede sakarsa cinnet geciririm heralde okadarda değil :)

Parça/bakım kısmında rutin bakımları 15binde bir ve 500-600 TL le kapatırsın ekstra balata vs ıvır zıvır hariç. filtreler ıvırlar zıvırlar falan uçuk değil onlar

Onun dışında kaporta parçaları dersen 3-4 senelik bir yeni araç olarak sayıldığından çok ucuz değil ama normal. komple tek sol aynam kaskodan değişti park halinde çarptılar 1280 lira tuttu (elektrikli+ısıtmalı+katlanır+led sinyalli ayna + dış gövde rengi kapağı+boyaması dahil) şimdi muhtemelen 1500 e yanaşmıştır

Son düzenleme:

ybncii

New member
Hayırlı olsun şimdiden hoşgeldiniz aramıza. İkinci eli düşük diyorsunuz ya hani. Bunun çok basit bir cevabı var. Aslında cevabı sizde gizli. Madem düşük siz hakkında hiç biley bilmeden neden ceed istediniz ? Dünyada satılmayacak bir mal araç gereç yoktur. Önemli olan doğru zamanda doğru fiyattır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emir ATAC

New member
Teeşkkür ederim arkadaşlar yorumlar için, birşey daha sormak istiyorum.
Aracın bagajında 12v çıkış var mı?
Bilgisi olan varmı? Mini buzluk koymak istiyorumda uzun yol için.

Berkan

New member
Teeşkkür ederim arkadaşlar yorumlar için, birşey daha sormak istiyorum.
Aracın bagajında 12v çıkış var mı?
Bilgisi olan varmı? Mini buzluk koymak istiyorumda uzun yol için.
yanlıs hatırlamıyorsam olmasın lazım ama emin olmak için bakar soylerim arabanın yanına inince

turkeril

New member
O bütçeyle çok rahat alırsınız. Pazarlığı sıkı tutun, piyasası çok canlı olmayan araba alırken fiyatı iyi belirlemek gerekir. Bir süre ilanları takip edin, hangi fiyata satılıyor, hangi fiyata bekliyor, az çok anlarsınız.

Emir ATAC

New member
Beyler selam tekrardan, bugün aracımı aldım.
2015 Model Beyaz Concept Plus aldım, fiyatını da gayet uyguna aldığımı düşünüyorum.
Henüz kurcalama vaktim olmadı direk işyerine yöneldim ancak bir şey dikkatimi çekti.

Sizin aracınız da bilgisayar ekranında (km ibresinin orada) dijital olarak km leriniz yazıyor mu? atıyorum 82 de gidiyorken 82 83 ıvır zıvırdan bahsediyorum, aşağıda ki oklardan değiştirme yaptım ama anlık km belirleyicisini göremedim. Vites geçişlerinde de yazmıyor sadece f1 e aldığımda yazıyor.

Bilen yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?

akrepkral86

New member
Dijital sadece mph olarak gösteriyor km/h göstermiyor aracın kullanma kılavuzunda km/h'ye çevrilebildiği yazıyor ama ben aldığımda ilk zamanlar menülerde aradım çok kurcaladım hatta teknik servise götürdüm onlarda anlamadılar sonradan bende boşverdim herhalde çok saçma ama Türkiye'ye gelen ceedlerde bu km/h çevirme menüsü yok:confused:

alonefanky

New member
Bagajda 12v çakmaklık var. F1 aldığın zaman kaçıncı viteste olduğun yazar. Ya da direksiyondan vites değiştirdiğinde geçici olarak yazar. Onun dışında sadece p r n d yazar. Hayırlı olsun bu arada.

Emir ATAC

New member
Dijital sadece mph olarak gösteriyor km/h göstermiyor aracın kullanma kılavuzunda km/h'ye çevrilebildiği yazıyor ama ben aldığımda ilk zamanlar menülerde aradım çok kurcaladım hatta teknik servise götürdüm onlarda anlamadılar sonradan bende boşverdim herhalde çok saçma ama Türkiye'ye gelen ceedlerde bu km/h çevirme menüsü yok:confused:
Bende mph olarak ta göstermiyor ki?