Bu tarz konular ve beklentiler kişiden kişiye göre değişir.Leon sevdiğim beğendiğim bir araç,Ceed ile karşılaştırılabilecek bir araç ama aynı kefeye koyulacak bir araç değil.Zaten birçok aracın,gündelik yaşantımda şahit olduğum hep Ceed ile kıyaslanmasıda Ceedlerin ne derece piyasaya girdiğini ilgi çektiğinin göstergesidir.Çok detaylı yazmayacağım ancak Leo'nu kullandığımda aracın özellikle bana çok boş gelen öyle kendine aşık edecek her bindiğimizde asilliği olan heyecan uyandıran bir iç malzeme ve iç yapısı yok.Şanzıman konusuna girmiyorum bile barsın ağır atsın ama sorunsuz olsun.Sessizlik konusuna gelince Kia motorları bunca donanım,estetik vs yanında sessizlik konusunda da fazlasıyla tatminkar ve ilk 3'e çok rahat girer.Leon olsun Vw araçlar iç kalbin sessizliği ve yalıtım konusunda evet bir tık daha sessizler ancak lastik faktörü biraz etkiler diye düşünüyorum ama neticede dediğim gibi bir tık daha iyi.Ergine donanım ve sürüş zevki seçenekleri konusunda sonuna kadar katılıyorum,hepsinin bir arada olması zaten bu fiyat aralığında bir otomobil için mümkün değil.Beni açıkçası içindeki menü çok fazla ilgilendirmiyor,ben aracın oturaklı gövdesi,yola tutnmasına,motoru ve şanzıman sorunsuzluğunu daha önemli buluyorum.Aynı viraja son sınırları zorlayarak girsek Leon kesinlikle arkadan kendini bırakır buna emin olabilirsin. Dıştan baktığımda beni tam anlamıyla tatmin etmeyen görüntüsü ile zayıf iç malzeme kalitesi bir araya gelince hiçbir artısı Ceed ile kıyaslanmayacak hale geliyor.Yakıt konusuna gelince 105hp ile 128hp arasındaki %25'lik güç farkınında yakıt üzerindeki etkisinin küçümsenmeyecek oranda olduğunu unutmayalım.Teknoloji çok genel bir kavram,belki multimedia anlamında iyidir ama kendi açımdan zerre kadar araç seçerken benim için etken olamaz.Alınır mı evet Ceed gibi bir seçenek olmasaydı ben düz vites olanını tercih ederim açıkçası.Sonuç olarak Totale vurduğunda kesinlikle aynı kalitede aynı donanımda vs vs değil.Kumandadan kapatılan camları basit bir modül ile Ceed'e ekleyebilirsin ancak full panaromik bir tavanı para ile Leona ekleyemezsin gibi gibi çok örnek var.Aracın son direksiyon konumu bile bence çok önemli değil ama hoş bir detay ama bunları saymıyorum bile.Herkesin fikrine zevkine saygım sonsuz ama şunuda söylemeden geçmek istemem iki aracı yanyana koyun fiyatlarıda aynı yapın bakın hangisi daha çok tercih ediliyorBugün öyle bir durum olsa Leon kullanan arkadaşlarımdan birçoğu aracını satar anında Ceed alır.