Serkan OĞUZ
New member
Bugüne kadar hiçbir zaman taraflı yorum yapmadım ancak her zaman bir Alman aracının önceliği kalbimde vardır.Tabii o da üst segment olduğu sürece.Leon yakışıklı orta karar beğendiğim bir araç ancak Ceed'in yanında gerçekten gerek donanım gerek çizgisel gerek kalıp olarak ve gerekse iç zenginlik açısından çok çok tıfıl kalıyor.Almanların her zaman ki gibi insanların seçimlerinde etkili rol oynayan,motor teknolojisi ve her ne kadar sorunluda olsa şanzumandan yarattığı yenilikler ile farklı markalara yönelmesini engelleyecek değişiklikler ile marka güvenilirliğinide kullanarak etkiliyor.Biz millet olarak olsun marka deyip sorunları hep halledebileceğimiz zihniyetinde bir milletiz.Geriye kalan kısımlarda kesinlikle Ceed ile kıyaslanabilecek bir araç değil.Golf deseniz zaten bu kadar donanımı olmayan ama eklediğinizde ise anormal rakamlara çıkan ve direk fiyat farkına değmeyecek bir araç.Bundan sonra ki modellerde Kia eğer Ceed gibi çizgileri düzgün araçlar ve donanımı yine güzel olup motor ve şanzumanda bir tık daha yukarı çıkarsa,güzel bir değişiklik ile bu tekeli çok rahat kıracaktır.Daha geçen gün aracı yıkatırken kıl kuyruk bir tip Leon almış anlat anlat bitiremedi ( Belli ki marka fanatiği ) ama tek gözü boyuna benim araca kayıyor yıkamacı arkadaşımda bıyık altından gülüyor.Sorcak soramıyor içi içini yiyor arkasına geçiyor,önüne geçiyor sonunda dayanamadı kapıyı açabilir miyim diye sordu.Elbette buyur otur incele dedim.Baktı baktı vay anasını der gibi sonra kusur aramaya başladı bu nedir,bu nedir,diye diye sorup durdu.Sorduğu her soruya var cevabı biraz üzdü kendisini.Sonra makara olsun diye ben birkaç özelliği sordum var mı yok mu diye.İşi az çok bildiğim için çok pis yerlerden yakaladım,insan içinde sakin şekilde sordumda sordum.Her soruya o yok bu yok,yok şöyle böyle derken en son kaça aldın bu aracı dedim rakamı söyledi.Yanlış anlama araba işi zevk işidir güle güle kullan zevkler tartışılmaz ama parana yazık etmişsin insan en azından metal pedal koyar bari onu esirgemeselermiş dedim konuşma fırsatı vermeden parayı verdim çıktım.Yıkamacı arkadaşım sen gittikten sonra suratı bayağı düştü bayağı bozuldu diyor.Her zaman gelen adam artık gelmez oldu muhtemelen arabayı yakın zamanda satmıştır diyor
Adam araştırmadan sıkmış dişini marka takıntılığı yapıp son parasına kadar vermiş almış keşke üzmeseydim dedim.