Öncelikle arkadaslar söylediklerim tamamen benim fikrimdir herkesin fikrine bu konuda saygı duyarım.Şimdi başlayayım istanbulda Rami tarafında bir seat bayisine uğramış bulundum öncelikle fiyatlar ceed'e yakın uygun bir fiyat listesine sahip aracın dizel manuel,dsg ve 1.4 tsi 140 hp FR ve normal modeli bulunmakta.Velasıl kelam test etmeye başlamış bulundum içine bindiğimde kesinlikle cee'd in göğüsünün yarısı kaliteyi göremedim bu benim için baştan bir eksi verdi araca ayrıca aracın iç genişliği arka koltuk mesafesi,tavan yüksekliği gercekten cee'd den sonra cok yetersiz geldi bana.Mevcut test aracı 1.4 140 hp manuel tsi idi. Aracla yola cıktım ve cok cok sessiz olduğunu fark ettim gerçekten izolasyonu çok kaliteliydi sessizliğini çok beğendim.İlerleme esnasında dur kalklarda start & stop da bize kendini gösterdi

Ancak göğüs yüksekliğinden pek keyifli bir sürüş olmadığını itiraf etmeliyim

Sıra geldi performans denemesine arac alt devirlerde yeterli tork'u sağlıyor kayda değer bir al devir performansı var ancak 140 150 km lere çıktığımda aynı şeyi söylemeyeceğim.Bana motor hacminin yetersiz geldiğini hissettirdi araca yeterli deviri vermeme rağmen o hızlarda canı cıkacak gibi bir his verdi bana.Aynı yoldan farklı yol tutus testlerimi tamamlayarak showrooma döndüm ancak kesinlikle benim için bir Ceed etmez Ceed kullanım keyfi ,iç genişlik ,cam tavanı ve performansıyla bence bir adım önde kesinlikle.O günün akşamı mertere giderken FR yeni leon sahibi arkadasımla karsılastım yolda.Aracı kırmızı manuel bir leondu. Ara hızlanmada yani şöyle söyliyeyim 60-120 arası denedik aracları tamponumdan takip ediyordu beni beklentimde bu yöndeydi çünki leon'un alt devirleri iyi hoştuda üst devirlerde hiç tat vermemişti .. Kötü bir araç diyemem ancak ikisinin arasında kalsam kesinlikle yine Ceed yine Ceed derdim