Arkadasim bence sen aracini bi goster derim ben abartisiz söylüyorum basmiyim 4.7 yakiyor biraz kapatiyim gazi en kabadayi 6 lt yakıyor aracim yeni kasa ceed manuel km 18500 bu arada gecende hafta sonu erdekten yazliktan donuste mazotu komple bitirdim 50 tl lik total exceliium doldurttum istanbul kartala kadar 359 km yol geldim o mazotlaMerhaba Arkadaşlar,
Benim aracım 23300 KM'de ve şehir içi trafiğinde 6.5 lt'nin altına bir türlü inemedim. Burada yazan bazı arkadaşlar 4.8 ile 5.5 arasında değerler yazmış. Nasıl beceriyorsunuz bunuÖzel bir sırı varsa bana da anlatırsanız sevinirim
Benim aracım manuel ve agrasif olarak da kullanmıyorum. Araba ne diyosa onu yapıyorum. Vites yükselt diyo yükseltiyorum devir düşüyor düşürüyorum. Az yaksın diye klimayı bile açmıyorum
Ama hala 6,5 ile 7 arasında dolaşıyorum. Benim araçta mı bişey var acaba?
Bu mesajdan da anladığım üzere benim arabada bir sıkıntı var gibi duruyor. Bana servis yolu gözüktü anlaşılanaraç 2012 yeni kasa consept plus at. İstanbul Antalya gidiş geliş, klima açık araç yüklü 3 kişi. Gidiş ve dönüşte otobanda 160-200, diğer yerler 120-130 6.3 km/100 lt ile geldim.
Bi gidelim gösterelim aracı. Bakalım ne diyecekler. Muhtemelen bişey yok diyip gönderecekler ama en azından bedava çay içmiş oluruzAynen başkan sen bi servise ugra bi caylarini ic derim![]()
Maalesef buna net yanıt veren olmadı benim gördüğüm. %10 azalıyor diyen de var, 1.5 lt diyen de..Ben şu an 8.5 yakmaya başladım, 8'den bu rakama çıktı, sanırım hava filtresinden kaynaklı. Bakımdan sonra 8 civarına düşersem, yazılımla da 7'yi yakalarsam benim için süper olur.Chipten once araba nasildi chipten sonra nasil anlatir misin biraz? Yani mesela sehir ici 8.5 yakiyor arac tuningten sonra kac yakar? Tesekkurler.