Yeni Cee'd Yağmur Sensörü

sbeyazit

New member
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere Yeni Ceed yağmur sensörleri ile ilgili yaşadığım sıkıntı hakkında birkaç sorum olacak.

Ben diğer araçlarımda yağmur sensörünü her zaman auto konumunda bırakırdım ve yağmur, su gelmediği sürece silecekler devreye girmezdi. Fakat bu aracımda silecekler auto konumdayken kontağı çevirdiğimde ve marşa bastığımda silecekler her iki konumda birer kere devreye giriyorlar. İhtiyaç olmadığı halde sileceklerin yerli yersiz devreye girmesi can sıkıcı bir durum. Sileceklerin devamlı devreye girmemesi için sensörleri sadece yağmur yağdığında devreye almak gerekiyor. Bu durumda da yağmur yağdığında silecekleri auto konumuna ben getireceksem sensörün olmasının bir anlamı olmuyor.

- Konu ile ilgili benim bilmediğim bir durum mu var yoksa yeni modellerde sileceklerin çalışma prensibi böyle mi?
- Ayrıca sizlerde de aynı şey mevcutsa sadece gerekli durumlarda sileceklerin çalışması için herhangi bir çalışma yapan var mıdır?
- Durum ile ilgili servisle görüşen veya farklı tecrübeleri olan arkadaşlar bilgilerini aktarabilirler mi?

Srhn

New member
Ynt: Yeni Cee'd Yağmur Sensörü

Bnde eski kasa var ayni sorunu bende yasadim kontagi cevirdgmde calisiyordu sileckler ve otomatikte kullanmiyorm bu nedenle cozumde aramadm acikcasi ama servse gittfmde sorararim

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

akenatons

New member
Sana biraz anlamsız gelebilir ama aracını yıkatmayı dene. Bende de aynı sorun vardı. Aracım da epey tozlu ve pisti. Yıkatınca sorun ortadan kalktı. Denemeni tavsiye ederim.

omurkadir

New member
tavsiyem normalde off konumunda bırakın yağmur başladığında auto ya getirin.
kirden dolayı oluyor sanırım bizim nissanda da oluyor çoğu zaman.

babıesrar

New member
Abi valla sen yazmasan bu aralar ben yazacaktım aynı meseleyi. Bu kadar saçma bi durum olamaz ya. Yağmur sensörü mantığı elbette oto konumunda bırakılıp ihtiyaç olduğunda kendiliğinden devreye girmesidir. Fakat otoda olduğunda araç her çalışmasında silecekler bi kez çalışıyor. Ben çözümü bulamadım offta duruyor yağınca otoya alıyorum. Yani sensör otomatik olmamış oluyor. Ömer abi anlamadım şimdi ben arabamı iki günde bir yıkıyorum ama aynı sorun yine var. araba kirlenince sulu olmadığı müddetçe çalışmaması lazım sensörün..:confused:

sbeyazit

New member
Abi valla sen yazmasan bu aralar ben yazacaktım aynı meseleyi. Bu kadar saçma bi durum olamaz ya. Yağmur sensörü mantığı elbette oto konumunda bırakılıp ihtiyaç olduğunda kendiliğinden devreye girmesidir. Fakat otoda olduğunda araç her çalışmasında silecekler bi kez çalışıyor. Ben çözümü bulamadım offta duruyor yağınca otoya alıyorum. Yani sensör otomatik olmamış oluyor. Ömer abi anlamadım şimdi ben arabamı iki günde bir yıkıyorum ama aynı sorun yine var. araba kirlenince sulu olmadığı müddetçe çalışmaması lazım sensörün..:confused:
Arabanın kirli veya tozlu olması ile alakası yok maalesef. Geçen gün arabamı yıkattım. Aracın iç temizliği yapılırken arkadaşın eli silecek koluna çarpmış ve auto konuma gelmiş. Bende işlem bittikten sonra fark etmeden anahtarı çevirdim ve yine silecekler devreye girdi. Bırakın kiri camda daha toz bile yoktu.
Aslına bakılırsa çok büyütülecek bir konu değil ama benim yağmur sensörü anlayışıma biraz ters geldiği için durumu sizlerle paylaşmak istedim. Bu durumu yaşayan, yaşamış olup durumu çözüme kavuşturan veya servise konu ile ilgili şikayetini dile getiren diğer arkadaşların da tecrübelerini paylaşmasını bekliyoruz:)

akenatons

New member
Sizinki servislik olmuş olabilir o zaman :(

Snaan

New member
ben de yağmur başlayınca açıyorum. yoksa dediğiniz gibi çalışırken bir kez siliyor camı :) arabayı yıkatmanın çözüm olduğunu da düşünmüyorum hergün arabaya binerken yıkatcak mıyız sırf auto'dan off'a getirmemek için :D