Yeni Ceed vibrasyon sesi

mcroll16

New member
Selam arkadaşlar; Ufuğun bahsettiği ses benim araçtada var. Ben tam olarak test ettim. Max. tork gücünü elde ettiği devire yaklaşınca (1750-1850 ) hızlanmak istersenin araç rezonansa giriyor. (motor şasi bağlantısında titreşim.) Ufuğun "rrrrr" dediği ses. Buralardaki hızlanmanız yavaşsa bu sesi duymuyorsunuz. Yorumları okuduğumda bazı görüşlere katılmadığımıda belirtmek istiyorum. Örneğin 1750 rpm de bu motor 200 NM. tork üretiyor. Bugün 1.2 117 nm torklu araçlara biniyoruz ve 200 nm. tork ile arabanın sağır olmaması lazım. Benchmark denen bir olay var arkadaşlar. Bu gibi durumda rakip firmaların motorları nasıl buna bakmak lazım. PSA grubu, Renault, fiat , vw motorlarında böle bir sorun yok. Ayrıca defalarca yazıldı konuşuldu.Yeni nesil dizellerde, bizimkilerde bunun içinde değişken geometreli turbolar var. Turbo sürekli açık. her devirde güç var. 1900-2750 arası max. gücü sabit tutuyor. Yukarıdada belirttim 1750 rpm'de 200 nm. gücü var bu aracın. Yani özetle bu aracın 1800-2000 devirde vites değiştirmesi anormal bir durum olmaması lazım. Nitekim vites değiştirme uyarısınıda bu devir aralığında yapıyor. Sesin muhtemel nedeni şasi motor uyumsuzluğu kaynaklı o kesin. Ama arabayı iyi tanıdıktan sonra bu sesi, sürüş karakteristiğini değiştirerek aşabilirsiniz. Ayrıca dizel araçta ne kadar fazla devir çevirirseniz motorun ömrü o kadar kısalır derler.
Harfi harfine katılıyorum; aracın rezonansa girmesinden kaynaklı bir ses olduğunu düşünüyorum ben de. Gaza yumuşak dokununca herhangi bir ses duymuyorsunuz; çünkü o titreşimi net duymanızı sağlayacak kadar bir tahrik oluşmuyor. Gaza biraz fazla yüklenince haliyle tahrik fazla oluyor ve titreşimi duyabilir hale geliyorsunuz.

Serkan OĞUZ

New member
Bu iş birazda şans işi bence,aynı araçta aynı sesleri duyanda var duymayanda.Anlattıklarınızdan anladığım,aracın yükü tam sırtladığı devir aralığında uygulanan baskı gücü,aracın o anda en zayıf yerinden kendini belli ediyor.Çok sıkı şekilde gaza basılmadığında ise araç fazla baskı görmediği için rezonansı hissettirmiyor.Hiç duymadığım bir ses veya aracı kullansam fikir yürütmesi daha rahat olur,belki komik gelecek ama aklıma egzoz rezonans yapıyor olabilir mi diye bir fikirde gelmedi değil.Zamanında yüke bindirdiğim bir aracımda böyle bir vibrasyon sıkıntısı yaşamıştım.Rrrrr şeklinde bir ses değildi ama bariz bir ses duyuyordum.Çok merak ediyorum işin sonunda ne çıkacak:)

slhyldz

New member
Bu iş birazda şans işi bence,aynı araçta aynı sesleri duyanda var duymayanda.Anlattıklarınızdan anladığım,aracın yükü tam sırtladığı devir aralığında uygulanan baskı gücü,aracın o anda en zayıf yerinden kendini belli ediyor.Çok sıkı şekilde gaza basılmadığında ise araç fazla baskı görmediği için rezonansı hissettirmiyor.Hiç duymadığım bir ses veya aracı kullansam fikir yürütmesi daha rahat olur,belki komik gelecek ama aklıma egzoz rezonans yapıyor olabilir mi diye bir fikirde gelmedi değil.Zamanında yüke bindirdiğim bir aracımda böyle bir vibrasyon sıkıntısı yaşamıştım.Rrrrr şeklinde bir ses değildi ama bariz bir ses duyuyordum.Çok merak ediyorum işin sonunda ne çıkacak:)
:) Ben bu şekilde biniyorum. Ses istersem yapıyor. Yani ona göre aracı kullanıyorum. Bunun için tamirciyle vakit öldürmeyeceğim. Akşam biraz uğraşarak sesi telefona kayıt yaptım ama, kayıttan duyulmuyor. Daha çok hissedilebilir bir şey. Sorun yok yani. Ayrıca dediğinde çok mantıklı. Ses egsozdanda gelebilir. Bir sonraki bakımda kontrol ettireceğim. Butür seslere gıcık olan biri olarak ben kafaya pek takmadım. Sadece konu açıldı diye düşüncelerimi belirttim.

Palermo75

New member
egsoz'dan olabılır ama bızım araçları egsozu bıldıgınız uzere artık sabıt degıl yaylı bu benımde aklıma geldı cunkı aracı bazen stop ettırırken sankı tıkırdama sesı gelıyor egsoz'dan bunu servıs'de gostermıstım adam elıyle egsozu tutugunda ses gıttı tıkırdama sesı bu arada herkesın yorumlarını okuyorum fıkır olsun dıye yarın aracımı guvendıgım bır ustaya gosterecegım olmaz ıse cıdden satılıga koyup sıfırını alacagım benımde takıntım bu ne yazıkkı aracta cıtırtı olsa rahatsız oluyorum
fakat şu kadarını soylıyeyım dusuk vıtes'de arac kullanırken nasıl sesler alındıgını cok ıyı bılırım aklınıza gelebılecek kamyon dısında her aracı kullandım ama bu ses cidden farklı

Serkan OĞUZ

New member
egsoz'dan olabılır ama bızım araçları egsozu bıldıgınız uzere artık sabıt degıl yaylı bu benımde aklıma geldı cunkı aracı bazen stop ettırırken sankı tıkırdama sesı gelıyor egsoz'dan bunu servıs'de gostermıstım adam elıyle egsozu tutugunda ses gıttı tıkırdama sesı bu arada herkesın yorumlarını okuyorum fıkır olsun dıye yarın aracımı guvendıgım bır ustaya gosterecegım olmaz ıse cıdden satılıga koyup sıfırını alacagım benımde takıntım bu ne yazıkkı aracta cıtırtı olsa rahatsız oluyorum
fakat şu kadarını soylıyeyım dusuk vıtes'de arac kullanırken nasıl sesler alındıgını cok ıyı bılırım aklınıza gelebılecek kamyon dısında her aracı kullandım ama bu ses cidden farklı
Arabadan anlayan ve arabadan gelen sesleri iyi takip eden birisiniz o yüzden gelen ses konusunda bu kadar farklı diyorsanız bildiginiz birşey muhakkak vardır.Ben ihtimalleri düşündüm ama anlattığınıza göre durum biraz farklı.

yalcin

New member
ufuk bey, bu sesi gerçekten merak ettim, buluşmaya katılamıyorum ancak müsait birgün gelip şahsen denemek istiyorum, nasıl bir ses rahatsızlık veriyor...

khan

Member
2011 SW kullanıyorum. Uzun yol sonrasında yıllık bakım için serviste aracı lifte aldıklarında taban sacının arasından bir avuca yakın mıcır çıkardılar. Tekrar uzun yol yaptıktan sonra şehir içinde bazen titreşimle ortaya çıkan ses duyuyordum, serviste taşları çıkardıkları yerden şüphelendim ve kontrol ettiğimde yine taş girdiğini gördüm. Taşları alınca ses kalmadı. Acaba sizde de buna benzer birşey olabilir mi?

Palermo75

New member
ben alttakı korumayı komple çıkarttırıp o şekilde'de test sürüşü yaptım fakat ses kesilmedi hatta olayı iyice abartıp ön farkları bile söktürdüm o şekil'de de sonuç alamadım.Motor kulaklarını iyice sıktırdım.arabanın alttan sıkılabilecek tum aksamlarını sıktılar yok ses kesilmiyor.
yuksek devirde hiç sorun yok ama inanın bu ses düşük devir sesi değil.
yarın sesi kayıt etmeye çalışacağım saygılar,

ErbekOtomotiv

New member
Merhabalar, [MENTION=1003]Palermo75[/MENTION],
Birde bizleri denemenizi öneririm musait olduğunuz bir günde gelin bir de beraber bakalım uygun olursa sizin icin.

Kia Erbek Otomotiv
Kavacık / Beykoz

slhyldz

New member
Merhaba Arkadaşlar,

2013 Model yeni ceed aracımı severek kullanıyorum.
Fakat artık aracımı satma noktasına geldim.
Bunun sebebi 3 aydır aracımdan gelen vibrasyon sesini goturdugum iki yetkili servisde bulamadı.

Düz yolda giderken yada rampa yukarı çıkarken 1800 devir ve 2000 devir arasında aracın gazına biraz yüklendiğimde arabanın altından doğru bir vibrasyon sesi geliyor " rrrrrr " şeklinde ( komik ama aynen ses boyle) kia tekkar'ın servis şefi oğuşların servis şefi aracımla tecrübeye çıktı ve dedikleri aracı devirsiz kullanıyorsunuz bu ses ondan çözüm buymuş :) ama bu aracı ben nerdeyse 2 senedır kullanıyorum ve hep aynı şekilde kullanıyorum daha önceden olmayan ses şimdi benim devirsiz kullanmamdan kaynaklanıyormuş :) bu arada 22 senelık şöförüm :)

bildiğiniz derdime derman olacak bir servis varmıdır bu ses'den kurtulamazsam artık aracımı satmayı düşünüyorum.

derseniz ne alacaksın tabiki aynısını alacağım ama artık canıma tak etti.

yardımlarınızı rica ederim.
Saygılar,
Ben bugun bu konuyla alakali araci erbekte test ettirdim. Hatayi usta gordu. Once 2000-3000 rpm arasi kullanacaksin araci vs. desede ben bu durumun her arabada olmadigini vs. Anlatinca ikna oldu ve saolsun Yasinin araci ile teste ciktik ve onun aracinda olmadigini gorduk. Usta daha oncede kia rio ile alakali buna benzer bir sikinti oldugunu ve garantiden sanzumanin alt ust kapaklarini degistirerek sorunu astiklarini soyledi.
Aracinda bu sorun olupta garantisi olanlar erbekten ucretsiz bu islemi yaptirabilir.
Benim garanti olmadihindan bu isi biraz erteleyecegim. Sorun buysa degisim olmadan iscilikle hallederiz ve 400-500 civari+torna ucreti olur dendi.
Bilginize arkadaslar.

yasinyilmaz

New member
Ben bugun bu konuyla alakali araci erbekte test ettirdim. Hatayi usta gordu. Once 2000-3000 rpm arasi kullanacaksin araci vs. desede ben bu durumun her arabada olmadigini vs. Anlatinca ikna oldu ve saolsun Yasinin araci ile teste ciktik ve onun aracinda olmadigini gorduk. Usta daha oncede kia rio ile alakali buna benzer bir sikinti oldugunu ve garantiden sanzumanin alt ust kapaklarini degistirerek sorunu astiklarini soyledi.
Aracinda bu sorun olupta garantisi olanlar erbekten ucretsiz bu islemi yaptirabilir.
Benim garanti olmadihindan bu isi biraz erteleyecegim. Sorun buysa degisim olmadan iscilikle hallederiz ve 400-500 civari+torna ucreti olur dendi.
Bilginize arkadaslar.
Rica ederim Salih abi. :)

Palermo75

New member
Merhaba Arkadaşlar,

Sorunum için Tekkar oto'da 3 ay oyalandım ve çözüm bulamadığım için Erbek otoya gittim.
Keşke daha önce gitmiş olsaydım !
Öncelikle aracımın periyodik bakımı yapıldı servise girdiğim ilk andan itibaren çok sıcak ve samimi bir şekilde beni karşılayan başta NurBanu hanım olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim.,
Sonrasında Teknik Servis Şefi Halil Usta ile vibrasyon sorunum için tecrübeye çıktık salih beyin yazısını henüz gördüm ama dediğiniz gibi sorun şanzuman üst ve alt kapağı ve bağlantı elemanları garantiden değiştirildikten sonra tamamen çözüldü.
Artık ses yok :) ve gercekten çok rahatladım.... aracımı tekrar sevmeye basladım :)
bunun dışında aracım servıs'de 2 gun kaldı erbek oto'da bulunan arkadaşlar ücretsiz ikame araç vererek 2 gün boyunca araçsız kalmamamıda sağladılar.
Hepsine tekrar teşekkurler,

İyiki varsınız.
Bundan sonra asla başka bir servise gitmem .......

slhyldz

New member
Benim araç ile aynı sıkıntımı? Soruyorum çünki birde enjektör sesi var. Sizin sorununuz ile benimki aynı mı acaba. Benden bahseden oldu mu? Olmassa yarın arayayımda sorayım.
Birde garantiden yaptırmıssınızdır. Faturada tutar ne yazıyor.

Merhaba Arkadaşlar,

Sorunum için Tekkar oto'da 3 ay oyalandım ve çözüm bulamadığım için Erbek otoya gittim.
Keşke daha önce gitmiş olsaydım !
Öncelikle aracımın periyodik bakımı yapıldı servise girdiğim ilk andan itibaren çok sıcak ve samimi bir şekilde beni karşılayan başta NurBanu hanım olmak üzere tüm ekibe teşekkür ederim.,
Sonrasında Teknik Servis Şefi Halil Usta ile vibrasyon sorunum için tecrübeye çıktık salih beyin yazısını henüz gördüm ama dediğiniz gibi sorun şanzuman üst ve alt kapağı ve bağlantı elemanları garantiden değiştirildikten sonra tamamen çözüldü.
Artık ses yok :) ve gercekten çok rahatladım.... aracımı tekrar sevmeye basladım :)
bunun dışında aracım servıs'de 2 gun kaldı erbek oto'da bulunan arkadaşlar ücretsiz ikame araç vererek 2 gün boyunca araçsız kalmamamıda sağladılar.
Hepsine tekrar teşekkurler,

İyiki varsınız.
Bundan sonra asla başka bir servise gitmem .......

Palermo75

New member
değişen bir çok bağlantı elemanı var sadece alt ust kapak degıl ortalama 1865 tl gıbı bır rakam cıkıyor

Palermo75

New member
ama şu bir gerçek aracımı sanki bugun almısım gibi oldu sıfır ses ayrıca ben şanzuman açılmışken birde baskı balata değişimide yaptırdım
dahada ıyı oldu

ayrıca fren konusunda yenı bır guncelleme gelmıs servıse bır ugrayıp onu yaptırın derım sagolsunlar onuda yaptılar.
vırajlarda kucuk bır cukura lastık gırse abs devreye gırerdı sımdı duzeldı hatta fren mesafesı performansı bıle gozle gorulur bır duzelme mevcut

slhyldz

New member
Sizinki garanti kapsamındaya ondan o kadar pahalı tutmuştur. Yarın ben bir konuşayım. Mümkünse cep telefonunuzu verebilirmisiniz. İlerki zamanda u konuyla alakalı lazım olursa görüşelim lütfen

ama şu bir gerçek aracımı sanki bugun almısım gibi oldu sıfır ses ayrıca ben şanzuman açılmışken birde baskı balata değişimide yaptırdım
dahada ıyı oldu

ayrıca fren konusunda yenı bır guncelleme gelmıs servıse bır ugrayıp onu yaptırın derım sagolsunlar onuda yaptılar.
vırajlarda kucuk bır cukura lastık gırse abs devreye gırerdı sımdı duzeldı hatta fren mesafesı performansı bıle gozle gorulur bır duzelme mevcut

Palermo75

New member
cep numaramı yazdım umarım sızın sorununuzda gıderılır
gercekten cok can sıkıcı bır sestı nıhayet duzeldı az kalsın bu nedenden aracımı satıyordum

slhyldz

New member
Kia markasını yakından takip ediyorum. Şuan kuzen kayınbirader vs. 5-6 adet kia kullanıcısıyız ve bu 3. kia aracım. Genelde manuel şanzumanlarda 1. vites hep sorunludur. Önceden baskı balataya yoruyordum çünki değiştirince sorun düzeliyordu. Fakat şimdi birde bu çıktı.
Benim araç henüz 10,000 km de iken garantiden baskı balata değişmiş. Belkide bu sorun sonra çıktı veya farkedemediler. Çünkü benim diyen ustanında anlamadığı bir sıkıntı. Ben Erbeke gidip onların yorumunu burada paylaştığımda birçok usta olmaz öyle şey dediler. vs...
Bakalım artık benim araç garanti dışı olduğundan para ile yaptıracağız. Artık hayırlısı ne diyeyim.

Palermo75

New member
eger dısarıda yaptıracaksanız benım tanıdıgım kia dan ayrılma cok guvenılır ve bılgı sahıbı fıyatlar konusunda da makul bır ustam var kartal oto sanayıde

hatta kia tekkar ın ıcınden gecıp arka kapısından cıktıktan sonra saga donuyorsunuz soldan sanayıye gırınce hemen sol kolda durak oto var
orayıda tavsıye ederım