Ynt: Yeni Cee'd ve i30 ABS Sorunu
Gecen gun arkadasimin q7 sini kullandim, arac 2 ton uzeri ve stok fren tepkisi oldukca zayif, cok dikkatli kullanmak lazim, 15 gun sonra fren modifiyesini Almanya da Audi onayli Abt firmasinda yapacak ve 2000 euro para verecek. Bu audinin frenleri kotu ve kronik sorunu var demek degil
Bence tamamen algi meselesi. Bir onceki Ceed kasasinda bir ara bir furya vardi, araba saga sola cekiyor diye, elektronik destekli direksiyon sistemin tepkisini herkes farkli algiliyordu dh forumda ceedler saga sola cekiyor diye yorum kayniyordu, ne oldu mu sonrasinda.? hic bir sey
Abs tepkisi tuhaf olabilir, ama frenlerinde kronik sorun var demek degil.
İ30 da yazilim atilyor olmasi, ceed de sorun oldugu anlamina gelmez.
Yalniz 2010 yilinda Avrupada 2008 ve 2009 model bazi Espli ceedler ile ilgili fren pompalarindaki bazi sorunlarindan dolayi araclar servise cagriliyordu.
Sase numarasina gore kontrol yapilip, fren pompasi kontrol edilip, gereginde garantiden degisiyordu. Bahsettigim yillarda kullandigim
Ceec espli olmadigi icin pek sallamadim
Yine de bu is yaygin anlamda olmadi, ornegin Romanya da 800 arac icin islem yapilmis, sadece bazilarinda degisim yapilmis.
Genelde Celik motor un soylediklerine ben pek itibar etmiyorum, gecen sene sw arac bagaj perdesi yan bakalit destekleri kirildi, servislerde ararken,
Hep bana 1000 liralik komple bagaj perdesi sistemi satmaya calistilar, inatla aradim ve internetten parca kodunu buldum. Tabi bu ara bunun
Kronik bir sorun okdugunu bakalit tutacaklarinin kolay kirildigini sportage ve kia ceed sw icin Kia nin bulten yayinlandigini ogrendim. Servise
Bulten numarasina kadar verdim, once yok oyle bir sey dediler, sonra garanti ile ilgilenen gorevli bulteni buldu, fakat turkce versiyonunda
Ceed sw ile ilgili bolum cikarilmisti

ugrasmak istemedim 20 tl verdim ciktim. Yani kia bultenlerini kafasina gore yorumlayanlar ilerde kim
Bilir neleri gizler. O yuzden iciniz ferah olsun, frenler ile ilgili kronik bir durum oluraa ortaya cikartiriz, fren ile ilgili sikayetiniz varsa servise gidin ya modifiye yapin ya da araci satin

baska secek gozukmuyor, Fazla polemige gerek yok. Kimse burda distrbutor yalakasi degil, ben 3 ceed eskittim ve sayisiz arac kullandim, bende su an problem yok, abs normal calisiyor. Problem olursa da servise giderim,
İlerde de geri cagirma olursa bir sekilde ogreniriz, Turkiye garanti ve musteri memnuniyeti acisinda farkli acilarda yaklasiyor, ornegin Avrupa 5 sene full
Vidasina kadar garanti + 2yil motor sansuzman ozel onari, garamtisi veriyor, burada ise 2 yil ( ne kadar full oldugu tartisilir) + 3 motor sanziman ve onarim garantisi. Bana gore Dogus ve Celik motor benzer yaklasimlara sahip, dsg sorunleri tum ulkelerde varken, turkiye de yok diyorlar

bakarsin ilerde kia da da cikabilir de cikmayabilir de.
GT-P6800 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi