Yeni Cee'd Trim Sesleri....

By_Cesar

Active member
Ne acıdır ki benim de aracımda ön konsoldan gelen bazı sesler canımı sıkmaya başladı. Özellikle soğuk havalarda yada klima ayarının soğuk konumunda olduğunda tam ön camın önündeki hava kanallarının olduğu yerden bariz bir takırtı gelıyor ki sahiden arabadan soğutacak beni. Eski aracımda da ön konsolda tıkırtı sorunu vardı defalarca servise bırakmama rağmen sorunu çözememişlerdi şimdi yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım kafayı yiyeceğim. 1 yaşındaki arabadan özellikle ön konsol malzeme kalitesi gayet iyi olan bu araçtan konsoldan gelen sesler çok can sıkıcı. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası serviste bırakıp ön konsolu söktürmek mi yoksa bu seslere katlanmak mı sizce dostlar?:mad::mad::mad:

Serkan OĞUZ

New member
bendede yok sadece 20.5000 olmama ragmen. ama yapımdan kaynaklı olarak düsünüyorm sol ve sag kapıları kapatırken ve acarken piano black kaplı "/" sekinde duran tutamak gıcırıdıyor sizdede varmı bu
Berkancım hiç kafana takma bence.Kaliteli dediğimiz araçlarda bile buna denk geldim ama ses yapmayan araçlarda var.O uzunlukta üstü plastik olan bir malzemeden o tarz ufak tefek çıtırtı gelmesi inan çok normal.Kaldı ki ben çok takıntılı olabiliyorum ama sıcak havalarda vs bence komple deri kaplı veya farklı birşey olmadıkça o ses gelecektir.:)

Ne acıdır ki benim de aracımda ön konsoldan gelen bazı sesler canımı sıkmaya başladı. Özellikle soğuk havalarda yada klima ayarının soğuk konumunda olduğunda tam ön camın önündeki hava kanallarının olduğu yerden bariz bir takırtı gelıyor ki sahiden arabadan soğutacak beni. Eski aracımda da ön konsolda tıkırtı sorunu vardı defalarca servise bırakmama rağmen sorunu çözememişlerdi şimdi yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım kafayı yiyeceğim. 1 yaşındaki arabadan özellikle ön konsol malzeme kalitesi gayet iyi olan bu araçtan konsoldan gelen sesler çok can sıkıcı. Ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası serviste bırakıp ön konsolu söktürmek mi yoksa bu seslere katlanmak mı sizce dostlar?:mad::mad::mad:
Çok abartı değilse ve bizim gibi sadece takıntı yapan kişilerin duyacağı tarzda ufak bir ses ise yerinde olsam asla söktürmem göğsü bırak böyle kalsın ellenmiş sökülüp takılmış bir parça aklına geldikçe daha çok içini gıcıklayabilir.Hele ki çözüme ulaşmaz ise işte o zaman dahada asabın bozulabilir:)

Berkan

New member
Berkancım hiç kafana takma bence.Kaliteli dediğimiz araçlarda bile buna denk geldim ama ses yapmayan araçlarda var.O uzunlukta üstü plastik olan bir malzemeden o tarz ufak tefek çıtırtı gelmesi inan çok normal.Kaldı ki ben çok takıntılı olabiliyorum ama sıcak havalarda vs bence komple deri kaplı veya farklı birşey olmadıkça o ses gelecektir.:)

Çok abartı değilse ve bizim gibi sadece takıntı yapan kişilerin duyacağı tarzda ufak bir ses ise yerinde olsam asla söktürmem göğsü bırak böyle kalsın ellenmiş sökülüp takılmış bir parça aklına geldikçe daha çok içini gıcıklayabilir.Hele ki çözüme ulaşmaz ise işte o zaman dahada asabın bozulabilir:)
yok abi takmıyorm zaten okadarda olsun ufak tefek illaki cıkacaktır.zaten giderken problem yok acarken ve kapatırken okadar yoksa masallahı var deri olmasıda temizlik acısından acaip güzel ıslak mendili vur hop temizlendi :D

pepe

Active member
Cevap: Ynt: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

Merhaba ayni sorun bendede vardi. Ankara opal servisde 2 gun kaldi. Gerekirse sunroof ayakliklarini degistireceklerdi. Ki bu is icin doseme sokulmesi gerekiyormus. Neyseki gerek kalmadi ve tamir ettiler. Su anda mükemmel. 150 160 da dahi ruzgarli havada da olsa hic ses gelmiyor.
İlk işim bu sesi gidertmek olacaktır...Şükür ki servisler durumdan haberdar ve bir çözümü var...

pepe

Active member
bendede yok sadece 20.5000 olmama ragmen. ama yapımdan kaynaklı olarak düsünüyorm sol ve sag kapıları kapatırken ve acarken piano black kaplı "/" sekinde duran tutamak gıcırıdıyor sizdede varmı bu
Berkan dediğin yer kapı tutmaçları sanırım...Bugün denedim, bugüne kadar o kadar dikkat etmemiştim ama ses çıkarana kadar bayağı sıktım, salladım ancak gacırtı sesi çıktı. Kronik bir ses değil demekki montajla alakalı...İnan hiç kafaya takılacak ses değil, en azından ses senin kontrolünde :)

Serkan OĞUZ

New member
yok abi takmıyorm zaten okadarda olsun ufak tefek illaki cıkacaktır.zaten giderken problem yok acarken ve kapatırken okadar yoksa masallahı var deri olmasıda temizlik acısından acaip güzel ıslak mendili vur hop temizlendi :D
Uzun süre deri kullandım avantajları çok olduğu kadar dezavantajlarıda çok olan bir tarz.Kişiden kişiye göre değişiyor ama deri varsa ısıtma soğutma şart o zaman bakımı falan gözüm görmez direk deri seçerim.Güzel kaliteli ürünler ile bakım yapması silmesi ve çıkan kiri gördükçe temizlikten zevk alacağın bir döşeme oluyor:)

By_Cesar

Active member

Üstad takıntılı biri değilimdir normalde ki yaşadığım ilçede adam gibi yol bulmak zaten mucize buna rağmen her sabah araca bindiğimde arnavut kaldırımlı yollarda yada her hangi bir kasiste ön konsoldan gelen o takırtı sesi takılmayacak gibi değil inan. Bende konsolu söktürme taraftarı değilim ama önümüz malum kış araba soğukken bu sesi kulak tıkamak gerçekten zor. Ki ben bu aracı 5 6 yıl binmek için aldım ancak bu sorun benim kiadan soğumam için fazlasıyla yeterli. Benimle aynı sorunu yaşayan kimse yok anlaşılan bu güne kadar bakalım servise götüreceğim aracı servistekiler ne önerecekler

inimicus

New member
Hocam bindiğin araba kia ise her türlü sese alış bence. Ya da müzik sesi aç rahata kavuş. Bendeki arabadan gelen sesleri duysan binmeden önce arabayı tekmelemek istersin.

By_Cesar

Active member
Hocam bindiğin araba kia ise her türlü sese alış bence. Ya da müzik sesi aç rahata kavuş. Bendeki arabadan gelen sesleri duysan binmeden önce arabayı tekmelemek istersin.
Valla eski aracımda o konsol sesini bozuk yoolarda duymayayım diye ses sistemi koydurmuştum herhalde bunda da aynısı olacak. :confused::confused:

rayen

Super Moderator
Ynt: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

Hard Rock ya da metal müzik dinleyin, ses filan kalmaz. :D:D:D

pepe

Active member
Cevap: Ynt: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

Önerdiğin bir grup var mı abi :)

pepe

Active member
Ac dc dedin gönlümü fethettin :)

[video]http://m.youtube.com/watch?v=v2AC41dglnM[/video]

rayen

Super Moderator
AC/DC bana her zaman yanlış yerde, yanlış konumda, yanlış pozisyonda olduğumu hatırlatmıştır. Ama yaptığım yanlış tercihleri değiştirmeme imkan sağlamamıştır. Bu bana kaderimin bir oyunudur. :)
Orhan Babayı her ne kadar akil oluncaya kadar sevdiysek de...
[video=youtube;JOoELlFZ-RI]http://www.youtube.com/watch?v=JOoELlFZ-RI[/video]

pepe

Active member
Sağ kapı-torpido tarafından özellikle bozuk yollarda gelen tıkırtı sesini takibim sonrası sesin torpido ile sağ kapı arasında bulunan yolcu airbag on/of zımbırtısından geldiğini farkettim.

Ekli dosyayı görüntüle 1871

Etrafı boşluk olduğu için yerine iyi oturmamış ve hareket ettirince tıkır tıkır ses yapıyor. Burayı kağıt bant ile iyice sabitledim.

Ve sorunu bulp çözmüş olmanın verdiği mutlulukla hunharca parke taşlı yola sürdüğümde aracımı farkettim ki ses kesilmemiş :/

Aslında seste bariz bir azalma var, bu da sesin iki kaynağı olduğunu gösteriyor. Büyük ihtimalle diğer ses yapan parça bir arkadaşın bahsettiği gibi sağ ön çamurlukta davlumbazın altında kalan kısımda.

BerkayKRC

Moderator
tek parça olmayıp kaplama olduğu için bütün ceedlerin kronik gıcırtısı o malesef :S