Yeni Cee'd Trim Sesleri....

c@n

Super Moderator
Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere yeni Cee'd lerden bazı ufak trim sesleri var.. Benim gibi titiz insanlara dokunuyor ama normal kişilerin duyması imkansız sesler...

1- Sileceklerin altında bulunan bakalit zamanla ses yapmaya başlıyor.. Aynen eski cee'd lerde bulunan ses.. Çözümü mevcut, bakalitin altı temizlenip yağlanıyor.. Tekrar yapma ihtimali var ama çözümü çok basit olduğu için problem değil..

2- Ön taraftan gelen çıtırtı sesleri.. Bu ses beni uzun zamandır rahatsız ediyordu. Bunun için bugün arabayı Tek-Kar a götürdüm.. Seslerin ön kelebek camlarından geldiğini söylediler ve hatta beraber dinledik.. Çözüm mevcut... kelebek camları sökülüp fitiller değişiyor ve kuvvetlendiriliyor...

Ben arabayı yaklaşık 10 aydır kullanıyorum, ve bu iki ufak ses haricinde araçta ses yok... Trim sesleri konusunda eski Cee'd e göre çağ atlamış yeni Cee'd...

C sınıfda bu fiyata alınabilecek daha kaliteli bir araba daha ben bulamadım... :)

GOGO

New member
Benim arabada (yeni ceed sw) bagajdaki stor perdenin mekanizması sert düşüşlerde ses yapıyor ama birçok SW araçta bu problemi duymuştum. Sonuçta HB ya da sedan gibi bagaj ayrı bir bölüm değil, arabanın içinde :)

c@n

Super Moderator
Belki yine de bağlantı noklarına kumaş bant ile işlem yapılsa ses azalabilir... :):) her derde defa kumaş bant....

Kadir KURT

New member
benim arac 1000 km de ceed premium ama aldıgım gunden itibaren tavandan sağ orta kısmında kapı tarafından ses geliyor. O kadar hassas kullandım aracın on toprpidosundan sesler dahi yavas yavas gelmeye basladı.

babıesrar

New member
benim arac 1000 km de ceed premium ama aldıgım gunden itibaren tavandan sağ orta kısmında kapı tarafından ses geliyor. O kadar hassas kullandım aracın on toprpidosundan sesler dahi yavas yavas gelmeye basladı.
Aynı bölgede bende de ses var kadir abi. Özellikle bozuk yollarda belli oluyor. Servis kabul etti durumu. Ön göğüsün sökülmesi gerektiğini söylediler kıllandım. Kapıda bişey yok dediler çünkü

CeedTR

New member
benim aracımında sağ arka kapı civarında bi ses geliyor ama öyle çok dikkat ederek dinlemedim. belki rahatsız ederse bakarım. ama kapı kollarındaki çıtırtı insanı bazen sinirlendiriyor.

pepe

Active member
Evet arkadaşlar bildiğiniz üzere yeni Cee'd lerden bazı ufak trim sesleri var.. Benim gibi titiz insanlara dokunuyor ama normal kişilerin duyması imkansız sesler...

1- Sileceklerin altında bulunan bakalit zamanla ses yapmaya başlıyor.. Aynen eski cee'd lerde bulunan ses.. Çözümü mevcut, bakalitin altı temizlenip yağlanıyor.. Tekrar yapma ihtimali var ama çözümü çok basit olduğu için problem değil..

2- Ön taraftan gelen çıtırtı sesleri.. Bu ses beni uzun zamandır rahatsız ediyordu. Bunun için bugün arabayı Tek-Kar a götürdüm.. Seslerin ön kelebek camlarından geldiğini söylediler ve hatta beraber dinledik.. Çözüm mevcut... kelebek camları sökülüp fitiller değişiyor ve kuvvetlendiriliyor...

Ben arabayı yaklaşık 10 aydır kullanıyorum, ve bu iki ufak ses haricinde araçta ses yok... Trim sesleri konusunda eski Cee'd e göre çağ atlamış yeni Cee'd...

C sınıfda bu fiyata alınabilecek daha kaliteli bir araba daha ben bulamadım... :)

Can hocam bir haftadır 2.durumu ben de yaşıyorum...çok dikkatli dinledim ve seslerin kelebekcamlarından geldiğine kanaat getirdim...sağ ön ve arka kelebek camları özellikle parke taşı döşenmiş yollarda vızıltı yapıyor.

Servise götüreceğim fakat sesin orada çıkıp çıkmayacağı konusunda emin değilim:confused:

c@n

Super Moderator
Can hocam bir haftadır 2.durumu ben de yaşıyorum...çok dikkatli dinledim ve seslerin kelebekcamlarından geldiğine kanaat getirdim...sağ ön ve arka kelebek camları özellikle parke taşı döşenmiş yollarda vızıltı yapıyor.

Servise götüreceğim fakat sesin orada çıkıp çıkmayacağı konusunda emin değilim:confused:
Baris selam.. Artik iyice ogrenmislerdir arabayi, ses konusu cok daha rahat hal edeceklerdir...

pepe

Active member
Cevap: Re: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

Baris selam.. Artik iyice ogrenmislerdir arabayi, ses konusu cok daha rahat hal edeceklerdir...
Şöyle birşey geliyor aklıma... Malum 1 haftadır hava şartları çok ani ve keskin şekilde değişiyor. Bir gün güneşli 25 derece olan hava ertesi gün sağanak yağmurlu, rüzgarlı 15 dereceye düşüyor. Acaba bu ani sıcaklık değişiklikleri döşemelerde kullanılan bakalitin genleşip büzüşmesine neden olarak ses vermesine neden olur mu? Sıcaklıkların biraz stabilleşmesini beklemek mantıklı mı?

Bocek06

New member
Kişin gelen seslerin arttigini göreceksin. Mevsim ve sıcaklığın etkisi cok fazla.

43YD620

New member
Daha öncede değinmiştim Çok hafif frenlemedeki gıcırtı çok sıkıyor canımı. Bahsettiniz sesleri artık duymaya çalışırım :)

slhyldz

New member
Selam; Silecek bendede ses yapıyor. Tatilde yağlayacağım. Benim araçta son bir aydır duyduğum bir ses daha varki şöyle tariflemeye çalışayım. Aracın bagaj tarfından, boş bir teneke varile sert bir cisimle tıklatırsında bir ses çıkarya aynı o sese benzer bir ses. Gerçi son bir haftadır duymadım hiç ama genelde aracı çalıştırıp hareket ederken bir tümseğin üstünden geçerken vs. oluyor ama bir daha olmuyor. Tek seferlik bir ses. Benzin deposu böyle bir ses yapa mı? Bu arada expoler 8 için hala düzeltme yapılmamış. Enter tuşu çalışmıyor. Yazılarım arası satır başı yapamıyorum.

Berkan

New member
benim tek takıldıgım ses var diğer yerlereya dikkat etmedim yada duymadıgımdan kafama takılmıyor. tek olarak sürücü kapısının özelliklede kapıyı kaparken içteki kapı tutacagının(cam tuşlarının ordan kapının üste uzanan capraz parça) yaptıgı sese sinir oluyorum

pepe

Active member
Cevap: Re: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

Abi sen söyledikten sonra dikkat ettim aracın ön tarafından cama doğru kısımda tınlama sesi farkettim. Büyük ihtimalle bahsettiğin sileceklerdeki bakalit sesi...İndim biraz kurcaladım geçti. :)

Bu biraz da algı ile alakalı. Ses duymak istesek o kadar ses duyarız ki içinden çıkılmaz hal alır durumumuz. Ben o kadar takmayan bir insanım ama şu kelebek camlarını göstereceğim vızıltı çünkü rahatız ediyor

babıesrar

New member
Şu sağ kelebek camı tarafından gelen gıcırtı kesinlikle bozuk yol yada parke taşlı ara sokaklarda oluyor. Kadir abinin çözümle ilgili bi paylaşımı vardı. Sağ lastik sökülüp davlumbaz çıkarılıp bi yere silikon sıkınca ses bitiyor demişti ama tam hatırlamıyorum.

Benim araçta sürücü tarafında yukarda bluetooth üzerinden telefon microfonu var ya oralardan cızırtı oluyor. Özellikle uzun yolda sinir bozucu düzeyde. Elimle bastırınca ses kesiliyor ama kesin çözüm nasıl olur bi fikrim yok:(

pepe

Active member
2 gündür Çatalcaya gidip geliyorum...Malum yollar boş ve epey rüzgar alan bir bölge. 120km/s 'a kadar hiç bir sıkıntı yok. Ancak 120'yi aştıktan sonra sunroof'dan hafif bir ıslık sesi gelmeye başlıyor. Ne zaman ki 130-140'ı geçeyim ıslık sesi şiddetleniyor ve rahatsız edici boyuta erişiyor.

Daha önce de konu ile alakalı yazmıştım aslında. Sunroofun altında paralel uzanan demir çubuğu aşağı doğru çekince ses kesiliyor. Bu da demek oluyor ki cam fitillerinde bir sıkıntı var ve iyi yalıtım yapamıyor özellikle çok rüzgarlı havalarda.

Böyle bir sıkıntı yaşayan ve çözüm bulan oldu mu aramızda? Kronik mi diye merak ediyorum, ona göre servise götüreceğim

ERGIN

New member
Benim aracımda bugüne kadar 2 trim sesi ile karşılaştım, ikisinide çözdüm.
1- Sürücü koltuğundayken, sağ taraf ön yolcu kapısından cama bozuk para tıklıyormuş gibi bir ses geliyordu. Serviste baya uğraştık bulamadık sesi. Akabinde bir kaç gün sonra kendi aracımın ön yolcu tarafında otururken aynı sesin bu sefer sürücü kapısından geldiğini farkettim. Özetle sağ ön taraftan geliyor diye algıladığım ses, gözlük kabının içindeki metal güneş gözlüğü yüzündenmiş. Az kalsın kapı, çamurluk ne varsa söktürecektim.
2- Hafif bozuk zeminde sağ arka çaprazdan plastik titremesi benzeri bir ses geliyordu. Bu sesin kaynağını bulmak kolay oldu. Sağ arka koltuktaki koltuk yatırma düğmesi biraz bolmuş veya bollaşmış, görünmeyecek şekilde çok ufak bir kağıt sıkıştırınca ses kesildi.

Şu an 24.000 km'ye ulaşmış aracımda hiçbir ses yok, umarım bir daha da çıkmaz.

Berkan

New member
bendede yok sadece 20.5000 olmama ragmen. ama yapımdan kaynaklı olarak düsünüyorm sol ve sag kapıları kapatırken ve acarken piano black kaplı "/" sekinde duran tutamak gıcırıdıyor sizdede varmı bu

udonmez

New member
Ynt: Yeni Cee'd Trim Sesleri....

2 gündür Çatalcaya gidip geliyorum...Malum yollar boş ve epey rüzgar alan bir bölge. 120km/s 'a kadar hiç bir sıkıntı yok. Ancak 120'yi aştıktan sonra sunroof'dan hafif bir ıslık sesi gelmeye başlıyor. Ne zaman ki 130-140'ı geçeyim ıslık sesi şiddetleniyor ve rahatsız edici boyuta erişiyor.

Daha önce de konu ile alakalı yazmıştım aslında. Sunroofun altında paralel uzanan demir çubuğu aşağı doğru çekince ses kesiliyor. Bu da demek oluyor ki cam fitillerinde bir sıkıntı var ve iyi yalıtım yapamıyor özellikle çok rüzgarlı havalarda.

Böyle bir sıkıntı yaşayan ve çözüm bulan oldu mu aramızda? Kronik mi diye merak ediyorum, ona göre servise götüreceğim
Merhaba ayni sorun bendede vardi. Ankara opal servisde 2 gun kaldi. Gerekirse sunroof ayakliklarini degistireceklerdi. Ki bu is icin doseme sokulmesi gerekiyormus. Neyseki gerek kalmadi ve tamir ettiler. Su anda mükemmel. 150 160 da dahi ruzgarli havada da olsa hic ses gelmiyor.