Arkadaslar işlerimin yogunlugundan dolayı fazla foruma ugruyamadım.
Konuya baktım da baya bir yorumlar olmus. benim aracımda ki navigasyonun aynısını esse grup altında kia bayilerine dagıtıyorlar.
Bu cihazların aynısını cin de yapan 4 firma var.
Esse grup hangi firma ile anlasıp almıs bilmiyorum ama sadece onun cihazı türkçe o kadar.
Yazılım konusunda ve teknik servis konusunda bana yetersiz geldi.
Kartaldan forumdan bir arkadas kia bayiinde taktırmıs ve navigasyonunu calıstıramamıs cunku yazılım hatası vardı adamların cihaz ile birlikte verdikleri navigasyon yazılımı tamamen hatalıydı.
Beni arayarak bulustuk ve Benim geliştirdiğim yazılımını arkadasın aracına taktık ve gayet güzel calıstı.
Cihazı serviste alan kişiler navigasyonda sorun yasayacaklar hiçbir zaman wifi veya 3g ile internete giremeyecekler DVR kayıt ozelliğini kullanamayacaklar. Bunuda ESSE grup cok iyi biliyor.
Ben iki çeşit yazılımı geliştiriyorum biri igo8 diğeri primo.
igo8 geliştirmem %100 bitmiş durumda stabil sekilde calısıyor Şuanda test işlemlerim bitti.
Primo da ise google harita ve yandex canlı trafik bilgisi işlemlerine ancak baslayabildim.
Nedeni anlık bilgileri almak için internet baglantısı olması gerekli cinden ozel sipariş ile getirttiğim 3g modem ile sonun da internet bağlantısını saglayabildim.
Esse gurubu ben cinden cihazımı getirtmeden once arayıp; sizin cihazınız ile nete giriliyormu dediğimde adamlardan offsayt bir cevap aldım.
İnternet için sözde yazılım bekliyorlarmıs yalanın önde gideni. Yazılımla alakası yok ama milleti bu sekilde kekliyorlar.
Bu cihaza uyumlu Türkiye de satısda olan hiç bir 3g modem YOK. 3G modemlerin hiçbiri bu cihaza uyum sağlamıyor.
Uzun arastırmalarım sonucu uyum saglayan cihazı cinden bulup getirttirdim elimde de bir tane de fazla var

yedek isteyen olursa veririm diye dusunmustum.
Şimdi internet aracta ne işimize yarayacak. Arac surerken internette sorf yapacak değiliz. Amac anlık trafik bilgilerini almak, google rehberimde gercek güncel devamlı guncellenen firma bilgilerini anında aracında görmek, Yolda giderken istersen canlı tvlere girip internetten TV izlemek veya Facebook twitter hesabından bildirimler yapmak vs onunuz acık herseyi yapabilirsiniz.
Bu yazılımda son asamam da biliyorunuz bizim aracımız da sesli komut sistemi vardı orjinal teypinde ama türkce dil desteği olmadıgı için kimse kullanmıyordu.
Ben türkce dil desteği ile TTS yazılımını kullanarak direksiyonda ki dügme ile araca komutu sesli komutlarımız ile navigasyonda istediğimiz yere gitmemizi saglamak. veya cihazda telefon, muzik dinleme kısacası menüyü sesli kumanda etmek.
Yazılımım bittikten sonra burada size videosunu cekip gönderirim.
Bu cihaz hızlı güzel ama işte güncellenmesi gerekiyor yazılımın geliştirilmesi gerekiyor ama Esse grup bunu yapmaz.
İleride görüşmek üzere (PM ile bana kafanıza takılan birsey olursa ulasabilirsiniz.)
Cihazın ile net kurulum calısmasını yaparken bazı resimler cekmiştim.
Ekli dosyayı görüntüle 457Ekli dosyayı görüntüle 458Ekli dosyayı görüntüle 459Ekli dosyayı görüntüle 460